تبریز- اعضای شورای شهر تبریز بر لزوم مطالعات بیشتر در زمینه همکاری با شرکت‌های خصوصی برای ایجاد فیبر نوری در تبریز تاکید کردند.

به گزارش خبرنگار مهر، جلسه شماره ۲۰۰ شورای اسلامی شهر تبریز صبح امروز به دلیل جلوگیری از شیوع ویروس کرونا به صورت مجازی برگزار شد و لایحه شهرداری تبریز مبنی بر صدور مجوز حفاری جهت ایجاد بستر فیبر نوری در قالب اعتبارات بودجه مصوب سال جاری و همچنین اصلاح تبصره ۸۵ از تبصره‌های دائمی بودجه مصوب سال ۹۹ و تجویز انعقاد قرارداد با مؤسسات عاشورا برای اجرای طرح پروژه حفاظت و توسعه پارک بزرگ تبریز از محل قطعات شهرک طلائیه بررسی شد.

محمد باقر بهشتی در خصوص دستور دوم این جلسه که لایحه شهرداری تبریز مبنی بر صدور مجوز حفاری جهت ایجاد بستر فیبر نوری در قالب اعتبارات بودجه مصوب سال جاری با قید یک فوریت بود گفت: طرح با حضور کارشناسان بررسی شده است این قرارداد دو قسمت دارد، در یک قسمت مجوز حفاری به ایرانسل، به متراژ ۱۸۰ کیلومتر داده می‌شود و در قسمت دوم نیز حفاری مابقی ۲۲۰ کیلومتر برای اجرای شهر هوشمند با بررسی شرکت‌های fcp است.

سونیا اندیش رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل و ترافیک شورای اسلامی شهر تبریز در این خصوص با بیان اینکه این موضوع یک موضوع ساده حفاری نیست و ایرانسل از این محل درآمد دارد گفت: ایرانسل بخش خصوصی است و با ترک تشریفات این کار را نکنیم چراکه این موضوع می‌تواند به یک درآمد پایدار تبدیل شود، از اعضای شورا و شهرداری می‌خواهم موضوع را به حفاری تقلیل ندهیم چراکه این موضوع بسیار مهم است.

وی با بیان اینکه چرا این موضوع به کمیسیون عمران ارجاع نشده است گفت: موضوع متأسفانه ضد و نقیض ارائه شد که لازم است یکبار دیگر به صورت شفاف و مشخص توضیح داده شود.

نبود زیرساخت‌ها در شهر تبریز

محرم محمد زاده دیگر عضو شورای شهر نیز با بیان اینکه امروز ما از کمترین امکانات نمی‌توانیم استفاده کنیم و دلیل آن نبود زیر ساخت‌ها است گفت: زیر ساخت‌های فیبر نوری در کشورهای توسعه یافته وجود دارد و تمامی مشکلاتی که ما با آن سروکار داریم حل شده است.

وی با بیان اینکه امروز دیگر شرکت‌های مخابراتی نیز می‌توانند این فیبرهای نوری را مانند ایرانسل به کشور وارد کند گفت: از این موضوع می‌توان برای دیگر موارد نیز استفاده کرد.

این عضو شورای شهر با بیان اینکه اولین امکانات به دلیل همکاری ایرانسل با کشورهای خارجی وارد می‌شود افزود: نباید مقابل این موضوع مخالفت کرد.

آماده سازی زیرساخت‌های ایجاد شهر هوشمند

شهرام دبیری رئیس شورای اسلامی شهر تبریز نیز در این خصوص با اشاره به اینکه در کنار مجوز به ایرانسل جهت حفاری، زیر ساخت‌های ایجاد شهر هوشمند را مهیا می‌کنیم گفت: در شهرهای مختلف این اتفاق افتاده است و مبلغ قرارداد نیز مقدار قابل توجهی است.

وی افزود: ۱۸۰ کیلومتر توسط ایرانسل با ارائه یک داکت ۷ کاناله ایجاد خواهد شد و ۲۲۰ کیلومتر دیگر توسط شرکت‌های متخصص و مرتبط با این موضوع انجام می‌شود.

تصویب لوایح شهرداری با مطالعات کارشناسی بیشتر انجام گیرد

محمد باقر بهشتی در دستور اول این جلسه نیز که مربوط به بررسی لایحه شهرداری تبریز مبنی بر اصلاح تبصره ۸۵ از تبصره‌های دائمی بودجه مصوب سال ۹۹ و تجویز انعقاد قرارداد با مؤسسات عاشورا برای اجرای طرح پروژه حفاظت و توسعه پارک بزرگ تبریز از محل قطعات شهرک طلائیه با قید ضرورت یک فوریت بود گفت: این لایحه در جلسه کمیسیون برنامه و بودجه بررسی شد و لایحه شهردار ی بدین شکل است که این تبصره استناد کرده که به شهرداری اجازه داده می‌شود برای تأمین منابع مالی احداث و توسعه پارک بزرگ پس از اخذ مجوزهای قانونی تا سقف دو هزار میلیارد ریال اقدام کند.

وی افزود: شهرداری در این لایحه خواستار افزایش این مبلغ است تا بتواند قرارداد ببندد و انتخاب پیمانکار با تصویب شورا نیست و ما فقط باید اعتبار تصویب کنیم که با استناد به تبصره‌ای که برای پارک بزرگ تصویب کردیم با این لایحه خواستار افزایش مبلغ هستند تا در سال‌های آتی اعتبار تأمین شود.

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه در پاسخ به سوال غلامحسین مسعودی ریحان دیگر عضو شورای شهر در خصوص اینکه آیا امکان افزایش میزان مبلغ تصویب شده وجود دارد عنوان کرد: سقف بودجه ما به طوری است که در سال جاری نمی‌توان بدون داشتن درآمد، سقف بودجه را افزایش دهیم.

وی با اشاره به اینکه ما یک برنامه پنج ساله تهیه کردیم گفت: به استناد این برنامه اهداف کمی بودجه سال ۱۴۰۰ تعیین می‌شود.

محمدباقر بهشتی با بیان اینکه معاون عمرانی شهردار تبریز باید اعلام کند تا بر اساس کدام اهداف کمی در سال‌های بعدی این میزان پول لازم است گفت: ما بر اساس این برنامه در سال‌های آتی می‌توانیم این لایحه را محقق کنیم و بدون این موارد بیش از سقف بودجه هیچ مبلغی قابل افزایش نیست.

سونیا اندیش رئیس کمیسیون عمران نیز در این جلسه در واکنش به این لایحه شهرداری گفت: سوالی برای من ایجاد شده که آیا این موضوع مصوب نشده و چرا برای بار دوم مقرر کردید که این موضوع مصوب شود مشکل موجود مشکل اعتبار است یا پیمانکار.

وی افزود: این قرارداد باید به مبلغ یک هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال بسته می‌شد نه دو هزار میلیارد ریال و باید به این نکته نیز توجه کرد که امسال بودجه سقف مشخصی دارد و نمی‌توان در آن تغییر ایجاد کرد مگر اینکه در شاخص‌های کمی برنامه به این موضوع اشاره می‌شد تا معضل به راحتی حل شود.

محمدباقر بهشتی در ادامه با بیان اینکه در طرح، موافقت نامه باید به استناد احکام برنامه مشخص شود و بنده با تصویب خارج از برنامه بسیار مخالف هستم.

وی ادامه داد: به استناد برنامه پنج ساله تعهدات شهرداری می‌تواند در قالب آئین نامه مالی باشد.

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه گفت: بنابراین باید این موضوع به استناد کمیسیون برنامه و بودجه و کمیسیون عمران آنالیز شود و شورای شهر به استناد برنامه پنج ساله این موضوع را تأیید کند و پیمانکار نیز در قالب آئین نامه مالی تعیین شود.

سونیا اندیش بار دیگر در این خصوص با بیان اینکه مشکل آنجاست که در بحث پروژه پارک بزرگ هیچ موضوعی مشخص نبود افزود: باید در خصوص اینکه طرح چیست، چه کاری مقرر است انجام شود شفاف سازی شده و فاز به فاز مشخص شود و طی سال‌های آتی اعتبار لازم مشخص شود.

وی با پیشنهاد اینکه موضوع به کمیسیون عمران ارجاع شود تا کمیسیون عمران این موضوع را مشخص کنند گفت: سال گذشته این توافق نامه به تصویب شورا رسید و موضوع تفاهم نامه نیز سال گذشته مطرح شد و در صحن تصویب شد.

پس از مشخص شدن طرح امکان فاز بندی وجود دارد

شهرام دبیری رئیس شورای اسلامی شهر تبریز نیز در این خصوص با بیان اینکه موضوع مشخص است و در احکام برنامه پنجم نیز به این امر اشاره شده است گفت: پیش از این شهرداری اعتباری برای قرارداد مشخص کرده بود و امروز شهرداری می‌خواهد با مبلغ مشخص این قرار داد را منعقد کند که امروز باید این طرح برای مشاور ارسال شود.

وی بابیان اینکه پس از مشخص شدن طرح امکان فاز بندی وجود خواهد داشت افزود: شهرداری با این مجوز می‌تواند این پروژه را آغاز کند.

رئیس شورای شهر تبریز گفت: اهداف کمی تصویب شده است و کمیسیون‌ها به صورت کتبی نظرات اصلاحی خود را ارائه دهند.

سعید نیکو خصلت نیز در این خصوص گفت: برای مشخص شدن اهداف برنامه کمی فرصتی برای ارائه بدهیم و بند احکام در این لایحه مشخص شود و باید بدانیم که طراحان بدون هیچ چشم داشتی مصوبات و درخواست‌ها را اجرا می‌کنند.

فریدون بابایی اقدم رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی نیز با انتقاد از عدم نتیجه گیری مناسب در خصوص دستور اول جلسه گفت: به نظر می‌آید جلسه به صورت مثبت و با شنیدن نکته نظرات جلو نرفت که پیشنهاد می‌کنم اگر مقدور باشد این موارد را به صورت حضوری با رعایت پروتکل‌های بهداشتی بررسی کنیم.

وی با اشاره به لزوم برگزاری جلسات حضوری با رعایت پروتکل‌های بهداشتی اظهار کرد: ما به نفس موضوع شک نداریم که اگر مقدور باشد موضوعات با اهمیت را در جلسه حضوری بررسی کنیم.

رسانه‌ها به حریم خصوصی اعضای شورای شهر احترام بگذارند

محرم محمد زاده دیگر عضو شورای شهر تبریز نیز با بیان اینکه باید موضوعات به صورت تخصصی بررسی شود گفت: این جلسه خروجی مناسبی در این موضوع نداشته است.

وی با انتقاد از عدم رعایت حریم خصوصی اعضای شورای شهر از سوی برخی رسانه‌ها گفت: عدم توجه به حریم خصوصی اعضای شورا از موضوعات مورد اعتراض من است که متأسفانه برخی از رسانه‌ها بدون توجه به این موضوع در زندگی خصوصی اعضا دخالت می‌کنند.

این عضو شورای شهر ضمن اشاره به اینکه آسفالت شهری موضوعی است که همه عزیزان در این خصوص زحمت می‌کشند گفت: اما این موضوع وظیفه شهرداران است و نباید با بنر این موضوع را در محلات تبلیغ کرد چراکه این حرکت‌ها شأن شهرداری و شورا را پایین می‌آورد.

محمد زاده افزود: تقدیر و تشکر برای اجرای وظایف بسیار کار نادرستی است که در این خصوص باید اقدامات برابر قانون انجام شود.

نایب رئیس کمیسیون عمران با اشاره به اینکه با اصلاح لایحه در هفته آتی این دستور جلسه برای بار دوم مورد بررسی قرار گیرد از اعضای شورای شهر خواست به صورت مجدد این موضوع بررسی شود تا کارایی آن برای شهر مناسب باشد.

با تصمیم اعضای شورای شهر لایحه شهرداری تبریز مبنی بر اصلاح تبصره ۸۵ از تبصره‌های دائمی بودجه مصوب سال ۹۹ و تجویز انعقاد قرارداد با مؤسسات عاشورا برای اجرای طرح پروژه حفاظت و توسعه پارک بزرگ تبریز از محل قطعات شهرک طلائیه با قید ضرورت یک فوریت رأی نیاورد و مقرر گردید این موضوع در جلسه آتی به صورت بررسی و در خصوص آن تصمیم گیری شود.