خراسان رضوی- گروه استانها؛ حسن مکاری*: بار دیگر خراسان رضوی یکی از مدیران خود را راهی جایی در پایتخت کرد؛ این بار از برج سفید خیابان ملکالشعرای بهار مشهد به خیابان کلانتری تهران و کرسی وزارت صمت.
اینکه بعد از گذشت چهار ماه از بلاتکلیفی در وزارت بسیار کلیدی صمت (آن هم در شرایط فعلی جنگ اقتصادی)، این وزارتخانه سایه وزیر را بر سر خود میبیند، مایه خرسندی است، اما نگرانی قدیمی و تکراری ما برای استان، دوباره رنگ واقعیت به خود گرفته است.
استانی که مضجع شریف رضوی را همچون نگینی در برگرفته و جمعیتی معادل کلانشهر تهران را در خود جای داده است و تنها یک شهر آن سالانه حدود ۳۰ میلیون زائر ایرانی و غیرایرانی را پذیراست. به این نکات، مرزهای طولانی و ترانزیت قابل توجه کالا به دو کشور افغانستان و ترکمنستان را نیز اگر اضافه کنیم، اهمیت بینالمللی این خطه از کشور، بیش از پیش نمایان میشود.
در کنار همه این فرصتهای مادی و معنوی، تهدیدهایی هم برای استان وجود دارد که میتوان به قرار گرفتن در زمره استانهای با درصد طلاق بالا و حضور یک هفتم جمعیت حاشیهنشین کشور در آن اشاره کرد.
سوال مهم نخبگان این است که با وجود شخصیتهای بزرگ و ارزشمند خراسانی در نظام اسلامی، همچون مقام معظم رهبری، شهید هاشمینژاد، شهدای بزرگ دفاع مقدس و دفاع از وطن همچون شهیدان کاوه، ساجدی، شوشتری، آقاسیزاده و مدیران عالی کنونی همچون ریاست دو قوه مقننه و قضائیه، چرا از ۱۴ استاندار بعد انقلاب، ۱۱ نفر از آنها غیربومی بودهاند؟!
مگر قحطالرجال است که استان بزرگ و ریشهداری همچون خراسان، که خود بزرگترین صادرکننده مدیران توانمند ملی است، نیازمند حضور مدیران غیربومی باشد؟!
از دلایل مهمی که استان نتوانسته بهطور شایسته بر مسائل خویش مسلط شود، نگاه اینچنینی در میان تصمیمسازان و تصمیمگیران و حضور موقتی و کوتاهمدت مدیران وارداتی بوده است!
بدیهی است که رفع این نقیصه در وهله اول، برعهده نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی است. توقع میرود نمایندگان محترم، خصوصاً با توجه به حضور دو نماینده مشهد در سمتهای کلیدی بهارستان، با عزم و همدلی مناسب، این بار به رسالت خود در این خصوص عمل کرده و پاسخ شایستهای به مطالبه نخبگان استان ارائه کنند.
و اما نکته آخر خطاب به کسانی است که سودای صدارت این استان را دارند؛ خراسان، سرزمینی به عمق تاریخ این سرزمین و مملو از مسائل گونهگونی است که پختگی، وزانت و دانش بالایی را در کنار نگاه بلندمدت میطلبد. مشاوران، معاونان و مسئولین نهادها بدانند سرزمین خورشید، میدان مشق سیاست یا جدالهای بیحاصل برای کسب قدرت در ۱۴۰۰ نیست! در این ۱۰ ماه باقیمانده، مجالی برای تحرکات نمایشی و فرصتی برای تلف کردن، نداریم! بارهای زمینمانده بسیار و توقعات ناکام خراسانیان، مردانی از جنس عمل را فرا میخوانند.
چشمان بیدار نخبگان، تشکلهای مردمی و رسانههای گروهی، حاضر و ناظر بر عملکرد شماست...
کارشناس مسائل سیاسی