رئیس کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران گفت: طی چند سال گذشته در گرامی داشت روز تهران توجه چندانی به مشارکت و همراهی مردم نشده و برنامه‌ها رخنه چندانی در دل مردم نداشته است.

به گزارش خبرنگار مهر، محمد جواد حق شناس در دویست و چهلمین جلسه شورای شهر در نطق پیش از دستور خود گفت: هر سال در چهاردهم مهرماه، به مناسبت روز تهران، فرصتی فراهم می‌شود تا تاریخ، عظمت و ارزش‌های فرهنگی و اجتماعی پایتخت ایران اسلامی را پاس بداریم. شهر تهران از سال ۱۲۱۸ قمری بیش از دو قرن قلب تپنده سیاست و اقتصاد، فرهنگ و هنر و مدنیت ایرانی بوده است. به سهم خود مراتب سپاس و تقدیر خود را به همکاران عزیزم در شورای اسلامی چهارم تهران که ابتکار این نامگذاری را داشته‌اند تقدیم می‌کنم.

وی افزود: اما نامگذاری روزی برای شهر تهران اهدافی فراتر از یک یادبود و بزرگداشت ساده دارد. روشن است که می‌توان بسادگی برای یک روز یا یک هفته برنامه‌های کوچکی را تدارک دید و با چند همایش و بازدید و عکس از مدیران و نخبگان از آن عبور کرد. یا اینکه می‌توان برای این روز و هفته برنامه‌ای منسجم و هدفمند برای تحریک توجه و تفکر مردم و مسئولان برای نیازها و ضرورت‌ها و فرصت‌ها و تهدیدهای شهر داشت. می‌توان روز و هفته تهران را فرصتی طلایی برای برند سازی و جهانی سازی و رونق اقتصاد فرهنگ و هنر و تزریق نشاط و سرزندگی در جامعه قرار داد.

رئیس کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای شهر با بیان اینکه لازم است تا روز و هفته تهران مردمی شود، عنوان کرد: اگر امروز یک نظر سنجی در مورد روز و هفته تهران از مردم شهر انجام شود خواهیم دید که طی چند سال گذشته در گرامی داشت روز تهران توجه چندانی به مشارکت و همراهی مردم نشده و برنامه‌ها رخنه چندانی در دل مردم نداشته است. لازم است قوای سه گانه به اهمیت موضوع توجه داشته باشند. تهران پایتخت ایران است. گرامی داشت روزی بنام تهران بدون توجه و همکاری مردم و حاکمیت و قوای سه گانه لطفی نخواهد داشت و موفق نخواهد بود.

حق شناس با تاکید بر لزوم گرامی داشت گذشته، حال و آینده شهر، ابراز داشت: تهران خانه ماست. نیاز به نگهداشت، زیبا سازی، رونق و توسعه دارد. این شهر امروز و آینده باید سمبل پیشرفت و آبادانی و پیشرو در منطقه و جهان و مایه افتخار هر ایرانی و همه تهرانی‌ها باشد. لازم است دولت و مجلس سهم و نقش خود در قبال تهران به عنوان پایتخت را ایفا کنند. جمعیت و گستره تهران بزرگ است. مسائل، فرصت‌ها و تهدیدهای آن نیز عظیم است. دولت و مجلس علاوه بر اهتمام لازم در عمل به تعهدات خود در قبال شهر، شایسته است در لایحه بودجه سال آینده ردیف مشخصی را به جایگاه ویژه پایتخت و الزامات آن اختصاص دهند. لازم است به سرمایه اجتماعی عظیم انباشته در شهر توجه جدی شود.

وی ادامه داد: شهر تهران حدود ۹ میلیون نفر جمعیت دارد. جمعیتی که ریشه و سطح بالایی از نخبگی و نفوذ در سرتاسر کشور را دارد. لازم است به سطح شعور و آگاهی و اعتماد مردم و داشته‌های آن احترام بگذاریم و رسانه‌ها نقش خود را ایفا کنند. نقش انتقادی و سازنده رسانه‌ها در پیگیری مسائل و موضوعات و کاستی‌ها و همچنین طرح مسائل و ضرورت‌های شهر و تبدیل فرصت روز و هفته تهران بی‌بدیل است و انتظار می‌رود با قدرت بیشتری موضوعات را دنبال کنند.

رئیس کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای شهر افزود: باید سازمان‌های مردم نهاد نقش و جایگاه جدی در اداره امور شهر ایفا کنند. سازمان‌های مردم نهاد، دوستداران تهران برخاسته از دل مردم و آگاه به درد و رنج و نیازها و فرصت‌های شهر نیاز به دلگرمی دارند و بی منت فعالیت می‌کنند کافیست بستری برای فعالیت شأن فراهم شود. رویکرد حفظ ارزش‌ها و منابع شهر و رونق اقتصاد فرهنگ و هنر و گردشگری ارزشمند است، در دنیای امروز صنایع سنگین جای خود را به صنایع خلاق مبتنی بر فرهنگ، هنر و گردشگری می‌دهد. میراث شهر تهران از جمله در عرصه‌های فرهنگ و هنر، تاریخ، طبیعت و معماری و تنوع قومی و گردشگری کم نظیر است.

حق شناس تصریح کرد: باید قدر این سرمایه را بدانیم این یک سرمایه ملی است. شهر فروشی چاره کار نیست توسعه پهنه‌های فرهنگی، رونق گردشگری و اقتصاد فرهنگ و هنر و تبدیل تهران به یک مقصد گردشگری می‌تواند جایگزین پایدار برای اقتصاد سنتی و وابسته به نفت شود. امید است مدیران شهری با هماهنگی و همراهی بیشتری در هم افزایی با اعضای شورای شهر فرصت طلایی باقی مانده از این دوره را به نتایج و دستاوردهای ارزشمند بدل کنند.