وزیر بهداشت، گفت: وزارت بهداشت به دنبال یک تجربه سالمندی سالم در کشور است.

به گزارش خبرگزاری مهر، سعید نمکی، در پیامی به مناسبت همایش مجازی روز جهانی و هفته گرامیداشت سالمند با عنوان «نگاهی نو به مساله سالمندی در ایران»، با بیان اینکه سالخوردگی جمعیت و سرعت زیاد رشد جمعیت سالمند در کشور، باعث نمود بیشتر نیازمندی‌های متفاوت اقتصادی، اجتماعی و سلامت خواهد شد، بر لزوم برنامه ریزی و سیاست گذاری در مواجهه با این پدیده، تاکید کرد.

وی اظهار کرد: در قرن اخیر به یُمن پیشرفت وضعیت بهداشت و سلامت، شاخص امید به زندگی در اغلب جوامع افزایش یافته و در کشور ما از رقمی کمتر از ۵۳ سال به رقمی بیش از ۷۵ سال افزایش یافته است. به نحوی که انتظار می‌رود در سال ۱۴۲۹، امید زندگی در ایران به ۷۸.۵ سال برسد. این امر منجر به افزایش نسبت جمعیت سالخورده می‌شود.

وی گفت: سالخوردگی جمعیت و سرعت زیاد رشد جمعیت سالمند در کشور، باعث نمود بیشتر نیازمندی‌های متفاوت اقتصادی، اجتماعی و سلامت خواهد شد که لزوم برنامه ریزی و سیاست گذاری را در مواجهه با این پدیده ناگزیر می‌سازد. ایده آل آن است که جمعیت ما بتوانند سالمندی سالم، فعال و موفق توأم با حفظ منزلت، کرامت و عزت را تجربه کند. در این دوره از عمر، سالمند باید این امکان را داشته باشد که با بهره گیری از پتانسیل‌های فیزیکی، اجتماعی و روانی خود در جامعه مشارکت فعال داشته باشد و جامعه بتواند از حضور فعال سالمندان و خرد و تجارب آنان بهره مند شود. لازمه این امر، دارا بودن سطح مطلوبی از سلامت جسمی، روانی، اجتماعی و معنوی است.

وزیر بهداشت در ادامه این پیام مجازی، بیان کرد: در حوزه سلامت جسمی و روانشناختی، سالمندی جمعیت، زمینه ساز افزایش بار بیماری‌های مزمن و هم ابتلایی بیماری‌های مختلف است و با عنایت به این موضوع، اهمیت مراقبت‌های بهداشتی و درمانی در این گروه سنی و آموزش سبک زندگی سالم برای تجربه سالمندی سالم بیش از سایر گروه‌های سنی روشن می‌شود.

نمکی اضافه کرد: هدف از تمامی اقدامات وزارت بهداشت، تجربه یک سالمندی سالم در افراد جمعیت، حفظ سلامت، به تعویق انداختن وابستگی و ناتوانی، برخورداری از سلامت روان و حفظ نشاط و سرزندگی سالمندان و مشارکت آنان در جامعه است. البته بدیهی است که این مهم تنها زمانی تحقق می‌یابد که مراقبت‌های سلامتی مطلوب از زمان پیش از تولد آغاز و در تمامی مراحل بعدی زندگی استمرار و تداوم یابد.

وزیر بهداشت در ادامه تصریح کرد: علاوه بر همه این موارد، در ماه‌های اخیر، جهان درگیر پاندمی کووید ۱۹ شد که کنترل بیماری و پیشگیری از آن، به ویژه در گروه سالمندان که در معرض خطر بالاتری در مقایسه با سایر گروه‌های سنی هستند، تبدیل به یکی از مهم‌ترین اولویت‌های وزارت بهداشت شد و خدمات ارزنده‌ای در حوزه‌های بهداشت، درمان و مراقبت از سالمندان، توسط همکاران اینجانب در سراسر کشور صورت گرفت که بدین وسیله از تمام زحمات و فداکاری‌های این عزیزان قدر دانی می‌شود.

وی با بیان اینکه وزارت بهداشت به عنوان متولی سلامت جامعه با در نظر گرفتن مشکلات اصلی سلامت سالمندان و نیازهای این حوزه برنامه‌هایی در دستور کار دارد، یادآور شد: ولیکن، حفظ و ارتقای سلامت جامعه تنها توسط یک دستگاه اتفاق نمی‌افتد و مستلزم همکاری و تعامل همه بخش‌های مختلف توسعه در کشور و هم راستایی و عملیاتی کردن همزمان برنامه‌ها توسط همه دستگاه‌ها است. از این رو، سند ملی سالمندان، با هدف ایجاد جامعه‌ای بدون تبعیض سنی و رسیدن به بهترین پیامد برای تمامی سنین و تدوین یک چارچوب برای پاسخ مناسب به چالش‌ها و فرصت‌های «سالمندی جمعیت» با مشارکت تمامی دستگاه‌ها و سازمان‌های ذی ربط و با محوریت سازمان برنامه و بودجه تدوین شد. بر مبنای این سند دولت جمهوری اسلامی با فراهم کردن یک چارچوب عملیاتی، هدایت و هماهنگی لازم را برای پرداختن به این موضوع پیچیده و مهم به عهده خواهد داشت.

نمکی بیان کرد: در سند مذکور، علاوه بر توجه به استراتژی‌های خاص سالمندان، به فرصت‌هایی برای برطرف کردن موانع مشارکت سالمندان در اجتماع و دسترسی آنان به همه خدمات در سراسر عمر، توجه شده است.

وزیر بهداشت در پایان این پیام تاکید کرد: امید است با همراهی، همدلی و همکاری همه جانبه تمامی سازمان‌ها و دستگاه‌های دولتی و غیر دولتی و ترویج گفتمان علمی و عملی مشترک بین صاحبان اندیشه، سیاستگذاران و مجریان، شاهد عملیاتی شدن و اجرای سند ملی سالمندان و در پی آن تحقق جامعه‌ای سالم و پویا باشیم که در آن، تک تک افراد جامعه فرصت تجربه یک دوره سالمندی سالم، موفق و فعال را داشته باشند.