به گزارش خبرنگار مهر، مسعود منصور یکشنبه شب در جلسه هم اندیشی تشکلها، فعالین و نخبگان کشاورزی استان خراسان جنوبی با حضور وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه خراسان جنوبی دارای بیش از ۹۶ درصد اراضی ملی و ۴.۵ میلیون هکتار از اراضی بیابانی است، افزود: سالانه ۷۰ میلیارد تومان خسارت فرسایش بادی به زیرساختها و اراضی کشاورزی خراسان جنوبی وارد میشود.
وی با اشاره به وجود شش هزار رشته قنات در خراسان جنوبی بیان کرد: حفظ منابع آب و خاک در استان باید در اولویت باشد چراکه توسعه بخش کشاورزی نیازمند حفظ منابع آبی است.
رئیس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور، خراسان جنوبی را جزو نخستین استانهای اجرای طرحهای بیابان زدایی دانست و افزود: این استان با اجرای سه پروژه بین المللی در حوزه مشارکتهای مردمی و بسیج جوامع محلی جزو استانهای پیشرو است.
وی با بیان اینکه تاکنون یک میلیون و ۸۰۰ هزار هکتار مطالعات آبخیزداری در خراسان جنوبی انجام شده است، گفت: همچنین ۹۱۵ هکتار اجرا، ۳۱۵ هکتار در حال اجرا و ۲۸۰ هکتار نیز آماده اجرا است.
منصور با بیان اینکه در سال جاری ۱۸ هزار هکتار عملیات آبخیزداری پیش بینی شده است، اظهار کرد: این امر باعث استحصال ۸۷۲ میلیون مترمکعب آب میشود.
لزوم راه اندازی صندوق توسعه منابع طبیعی در استان
رئیس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور با اشاره به اقدامات انجام شده در راستای بیابانزدایی بیان کرد: تاکنون یک میلیون و ۷۴۰ هزار هکتار عملیات بیابان زدایی انجام شده است.
منصور ادامه داد: در سال جاری هم هزار و ۲۵۰ هکتار نهال کاری، ۷۰۰ هکتار باد شکن، ۱۰۰ هزار هکتار سیستم چرا و قرق و پنج هزار هکتار مدیریت روان آب اجرایی میشود.
وی با بیان اینکه در حال حاضر ۲۴۱ هزار هکتار جنگل تاغزار بیابانی در خراسان جنوبی وجود دارد، گفت: دستورالعمل اصلاحی بهره برداری از تاغزارها تا پایان مهرماه مصوب و انجام میشود.
وی با اشاره به اهمیت راه اندازی صندوق توسعه منابع طبیعی در خراسان جنوبی بیان کرد: اگر وزارت جهادکشاورزی یک میلیارد تومان برای شکل گیری این صندوق اختصاص دهد ما ۱۰ درصد به اعتبارات استان اضافه خواهیم کرد تا این صندوق سریعتر ایجاد شود.