مدیر کل اداره سلامت شهرداری تهران با اشاره به اینکه آلودگی های صوتی به عنوان یکی از آلودگی های زیست محیطی است که متاسفانه هم اکنون در تهران با آن مواجه هستیم، گفت: به طور متوسط آلودگی صوتی در تهران از استاندارد جهانی بالاتر است.

دکتر عباس تقی زاده در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه، اغلب آلودگی های صوتی ناشی از تردد خودروها طی شبانه روز است، اظهار داشت: عوارضی که این آلودگی های صوتی ایجاد می کند بیشتر شامل عوارض روانی است چون باعث سلب آسایش افراد، اختلال در تمرکز و باعث افت کارایی شهروندان می شود.

وی اظهار داشت: طی روز تعداد زیادی از وسایل نقلیه در حال حرکت هستند که موجب آلودگی های صوتی می شوند اما این مشکل فقط به روز محدود نمی شود چون در شب نیز فعالیت هایی نظیر ساختمان سازی و حمل و نقل مصالح ساختمانی که امکان انجام آن طی روز وجود ندارد، به نوع دیگر ادامه می یابد.

مدیر کل اداره سلامت شهرداری تهران تصریح کرد: ساختمان های مسکونی کنار بزرگراهها و خیابان های اصلی نسبت به بقیه مکان ها بیشتر در معرض آلودگی های صوتی هستند.

وی با اشاره به تدوین طرح جامع برای کاهش آلودگی هوا، تصریح کرد: باید در خصوص کاهش آلودگی صوتی نیز طرح جامع  برای تهران و سایر کلان شهرها تدوین شود.

تقی زاده ادامه داد: همچنین باید ستاد یا تشکیلاتی که بتوان این مسئله را از لحاظ قانونی ، سیاستگذاری، اجرایی  و نظارت اجرایی پیگیری کند تشکیل شود و در این خصوص باید دستگاه‌هایی مثل وزارت بهداشت، مسکن و شهرسازی، محیط زیست، شهرداری تهران و نهادهای قانونگذار نظیر مجلس و شورای شهر هم فعال شوند.

وی افزود: با تدوین طرح جامع کاهش آلودگی صوتی وظیفه هر ارگان و نهاد در حوزه های اجرایی، قانونگذاری و نظارت مشخص خواهد شد چون حل این مشکل وظیفه یک نهاد نیست بلکه موضوعی فرا بخشی است.

مدیر کل اداره سلامت شهرداری تهران گفت: گذاشتن شیشه های دو جداره و افزایش میزان فضای سبز می تواند از بسیاری آلودگی های صوتی جلوگیری کند چون این عوامل می تواند به عنوان دیوار حائل عمل کند.

وی گفت: کارهای مختلفی در زمینه کاهش آلودگی صوتی انجام شده و در شورای شهر نیز قوانینی نظیر دو جداره بودن شیشه های ساختمان ها مصوب شده که این قانون ضمن جلوگیری از افزایش مصرف انرژی، در کاهش آلودگی صوتی نیز موثر خواهد بود.

تقی زاده گفت: فعالیت در زمینه کاهش آلودگی صوتی فقط بر عهده شهرداری و شورای شهر تهران نیست بلکه باید مراجع بالاتر نظیر مجلس و وزارت کشور نیز در این زمینه قوانین لازم را تصویب کنند چون مشکل آلودگی صوتی فقط شامل تهران نیست بلکه سایر کلان شهرها را نیز درگیر کرده است.

مدیر کل اداره سلامت شهرداری تهران گفت: در صورت عدم توجه به معضل آلودگی صوتی، به طور حتم وضعیت ناشی از این آلودگی افزایش یافته و این امر در کاهش سطح سلامت شهروندان موثر خواهد بود.