به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین فاطمه خمسه در جلسه هماهنگی تولید محصول سالم کشمش که با حضور تولیدکنندگان و صادرکنندگان این محصول در مجموعه باغستان برگزار شد اظهار کرد: در تولید محصول سالم و باکیفیت باید کلیه استاندارهای لازم در فرایند تولید تا عرضه محصول لحاظ شود.
وی اظهار کرد: جهاد کشاورزی برای اقتصادی کردن تاکداران و همچنین کاهش میزان سموم موجود در تولید محصول اقدامات خوبی ازجمله طرح داربستی و آبیاری نوین در باغات و توصیه فنی کاهش مصرف سموم انجام داده است.
خمسه یادآور شد: بخش خصوصی با هماهنگی اتاق بازرگانی میتوانند شرایط را برای صادرات محصول فراهم کنند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین در ادامه گفت: امسال کاهش مصرف سموم در باغات انگور را شاهد بودیم که نسبت به استاندارد جهانی این میزان رعایت و حتی پایینتر از حد آن استفاده شده و در تولید محصولات کشاورزی استان قزوین حد مجاز سموم را رعایت میکند.
خمسه عنوان کرد: طی چند سال گذشته ایستگاههای پایش آفت خوشهخوار انگور با هدف ارائه توصیههای جدید و همچنین استفاده از سموم مناسب در تولید محصول را در استان راهاندازی کردهایم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین در ادامه با اشاره به این نکته که سلامت افراد جامعه اولویت نخست متوالیان تولید است خاطرنشان کرد: برای مصرف داخلی و مردم کشورمان نیز باید محصول سالم تولید کنیم چونکه سلامت جسمی و روحی مردم و مصرفکنندگان اولویت نخست جهاد کشاورزی بهعنوان متولی تولید است.
خمسه گفت: کنترل سموم در تولید محصولات کشاورزی بهتنهایی بر عهده جهاد کشاورزی نسبت بلکه باید تمام دستگاههای اجرای مشارکت کنند.
وی خواستار تشکیل کارگروه تولید انگور و کشمش سالم در جهاد کشاورزی با حضور کلیه دستگاههای متوالی و همچنین تولیدکنندگان و صادرکنندگان استان شد.
خمسه گفت: نظارت و بازرسی بر واحدها و فروشگاههای عرضه سموم کشاورزی بیشتر شود و در کاهش سموم کشاورزی روشهای نوین مبارزه با آفت و بیماریهای از طریق طرحهای ترویجی به بهرهبرداران انتقال داده شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین کشاورزی قراردادی را طرح مناسب برای حمایت و خرید محصول کشاورزان دانست و گفت: با اجرای طرح کشاورزی قراردادی این رغبت را در کشاورزان برای تولید محصول باکیفیت ایجاد کنیم.
وی افزود: هر تفاهمنامهای که منصفانه و از کشاورز و صادرکننده حمایت کند جهاد کشاورزی از آن استقبال و حمایت میکند.
به گفته وی در کشاورزی قراردادی با قیمت خرید بالاتر محصول از کشاورزان میتوان بهرهبرداران را به تولید محصول باکیفیت تشویق و ترغیب کرد.