به گزارش خبرگزاری مهر، مصطفی رحماندوست شاعر، داستان نویس و مترجم کتابهای کودک و نوجوان با اشاره به اهمیت قصهخوانی برای کودکان و نوجوانان، گفت: پایینآمدن سطح مطالعه نزد والدین یکی از عوامل مهم در کاهش علاقه به مطالعه در گروه سنی کودک و نوجوان است. تا زمانی که پدر و مادرها مطالعه نکنند و برای فرزندان خود کتاب شعر و قصه نخوانند؛ نمیتوان نسل علاقهمند به کتاب تربیت کرد.
وی در ادامه با اشاره به فرا رسیدن روز جهانی کودک افزود: مناسبتهای تقویمی چون روز جهانی کودک، هفته کتاب کودک، روز ملی ادبیات کودک و نوجوان فرصت خوبی است که والدین به فرهنگ مطالعه برای گسترش کتابخوانی توجه و اهمیت بیشتری قائل شوند. امیدوارم فرهنگ قصه خوانی که ریشه در تاریخ و ادبیات ایران دارد بار دیگر در بین خانوادهها رواج پیدا کند تا بتوان نسل کتاب خوان تربیت کرد.
رحماندوست همچنین درباره روز جهانی کودک گفت: در روزی که به نام روز جهانی کودک نام گذاری شده است، به این موضوع فکر میکنم که کودکان کشورم با کودکان سراسر جهان چه تفاوتهایی دارند و از چه امکاناتی برای رشد و بالندگی برخوردار هستند؟ پاسخ این سوال یک جواب روشن دارد که باید سرانه مطالعه را میان کودکان و نوجوانان افزایش داد. به همین دلیل لازم است نهادهای فرهنگی تدابیری اتخاذ کنند تا بتوان از روشهای مختلف سرانه مطالعه را اول در والدین و بعد در بین کودک و نوجوان افزایش داد.
شاعر کتاب «بچهها را دوست دارم» در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به دیجیتال سازی منابع مربوط به کودکان در سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران گفت: دیجیتال سازی منابع در حوزههای مختلف از جمله کودک و نوجوان در سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران از گذشته تا امروز در حال انجام بود اما با شیوع ویروس کرونا این روند سیر صعودی پیدا کرد و تا کنون تعداد قابل توجهی از عناوین کتاب کودک و نوجوان در این سازمان دیجیتال سازی شده است.
وی ادامه داد: البته ناگفته نماند به عنوان کسی که با سازمان اسناد و کتابخانه ملی در حوزه دیجیتال سازی منابع برای کودکان همکاری داشتهام، میدانم که این سازمان به عنوان تنها مرجع در حوزه دیجیتال سازی کتابهای کودکان و نوجوانان فعالیت کرده و آنها را در اختیار عموم مردم قرار داده است.
رحماندوست گفت: در حال حاضر حدود ۲۴۰ هزار عنوان کتاب در حوزه ادبیات کودک و نوجوان در سراسر کشور وجود دارد و در تلاش هستیم این تعداد کتاب در سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران نیز دیجیتال سازی شود. باید بگویم که تاکنون فقط یک دهم از کتابهای این حوزه دیجیتال سازی و در اختیار کودکان قرار گرفته است و امید است که بتوان روند دیجیتال سازی منابع را کاملتر کرد.