به گزارش خبرنگار مهر، جلال باقری ظهر سه شنبه در حاشیه برگزاری کارگاه آموزشی طرح توسعه زراعت چوب که با هدف آشنایی هرچه بیشتر کارشناسان جنگل کاری و بخش فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان تهران و شهرستانهای تابعه با نحوه اجرای این طرح از لحاظ مدیریتی و فنی اجرایی برگزار شد به اهمیت اجرای طرح توسعه زراعت چوب اشاره کرد و در جمع خبرنگاران اظهار داشت: با توجه به طرح تنفس یا توقف بهره برداری از جنگلها و نیاز صنایع و کارخانجات وابسته به ماده اولیه چوب، اجرای این طرح یکی از سیاستهای مهم و راهبردی سازمان جنگلها به شمار میآید و از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
وی درباره اهداف مورد نظر در اجرای طرح توسعه زراعت چوب خاطر نشان کرد: گسترش پوشش گیاهی، تأمین مواد اولیه صنایع سلولزی و حفاظت آب و خاک از جمله اهداف اصلی اجرای این طرح میباشد.
کارشناس دفتر حفاظت و حمایت سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور کاشت و توسعه زراعت چوب را راهکاری علمی و عملی برای حفاظت از عرصههای جنگلی دانست و اذعان داشت: با تولید چوب از محل زراعت چوب برداشتهای غیرقانونی کاهش یافته و بدینوسیله با این اقدام شاهد حفاظت از عرصههای جنگلی خواهیم بود.
این مدرس کارگاه آموزشی توسعه زراعت چوب در ادامه به سیاستهای حمایتی سازمان جنگلها و ادارات کل منابع طبیعی سراسر کشور برای اجرای هر چه بهتر این طرح اشاره کرد و گفت: در اختیار گذاشتن نهالهای اصلاح شده سریع الرشد همچون صنوبر و اکالیپتوس، ارائه تسهیلات وجوه اداره شده در قالب کمکهای فنی و اعتباری از سیاستهای حمایتی این طرح میباشد.
گفتنی است در قالب طرح «۹ در ۹۹» و با برنامه ریزی های به عمل آمده، در نظر است ۷۶۰ هکتار از اراضی مستعد استان تهران در سال جاری زیرپوشش طرح زراعت چوب قرار گیرد.