آزمون انفرادی مرحله دوم دوازدهمین المپیاد علمی دانشجویان علوم پزشکی کشور در ۱۰ کلان منطقه آمایشی و به طور همزمان برگزار خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت بهداشت، نشست هم اندیشی دبیران حیطه‌های دوازدهمین المپیاد علمی دانشجویان علوم پزشکی کشور، با حضور دکتر علی اکبر حق دوست معاون آموزشی وزارت بهداشت و دکتر پروین پاسالار رئیس کمیته فنی المپیاد علمی دانشجویان علوم پزشکی با هدف بررسی راهکارهای افزایش کیفیت المپیاد برگزار شد.

دکتر پروین پاسالار رئیس کمیته فنی المپیاد علمی دانشجویان علوم پزشکی با ذکر تاریخچه المپیاد علمی دانشجویان علوم پزشکی گفت: این المپیاد با هدف اصلاح نظام آموزشی و ایجاد و حفظ روحیه نشاط علمی در دانشجویان علوم پزشکی شکل گرفت و پس از آن بر ارزش گذاری در حوزه‌های استدلال بالینی، علوم پایه، مدیریت، کار گروهی و سپس رشته های میان رشته‌ای پرداخت.

پاسالار خاطرنشان کرد: المپیاد امسال در ۶ حیطه و با ۱۸۰ پروژه برگزار خواهد شد و اگر حتی دو پروژه از پروژه های ارائه شده به نتیجه برسد اتفاق بزرگی انجام خواهد شد و رسالت ما در راستای پیشرفت و آبادانی کشور محقق می شود.

رئیس کمیته فنی المپیاد علمی دانشجویان علوم پزشکی با بیان اینکه برگزاری المپیاد فقط یک هفته آزمون نیست بلکه یک دوره یک ساله است و به محض اتمام المپیاد، فرایندهای دوره بعدی آغاز می‌شود، تاکید کرد: خوشبختانه امسال دانشجویان تمام رشته ها و حتی دانشجویان کارشناسی ارشد، امکان شرکت و حضور در این المپیاد را داشتند.

در ادامه دکتر نادر ممتازمنش دبیر علمی دوازدهمین المپیاد علمی دانشجویان علوم پزشکی کشور گفت: دانشجویان علوم پزشکی و افرادی که بیش از ۶ ماه از فارغ التحصیلی آنها نگذشته است می توانند در المپیاد حضور پیدا کنند و با توجه به انتخاب حدود ۹۰ نفر در هر حیطه، در مجموع ۵۵۰ نفر از مناطق آمایشی ۱۰ گانه در آزمون مرحله اول این المپیاد پذیرفته می‌شوند. 

وی گفت: سپس موضوع کار گروهی به افراد پذیرفته شده در مرحله اول اعلام می‌شود و کارگروهی توسط گروه‌های سه یا چهار نفره انجام و در سایت سنجش آموزش پزشکی بارگذاری می‌شود تا امتیازها توسط اساتید مشخص شود و پروژه ها بر اساس امتیاز کسب شده رتبه بندی می شوند.

دبیر علمی دوازدهمین المپیاد آموزش علوم پزشکی یادآور شد: در مرحله دوم، مجددا آزمون انفرادی برگزار می‌شود که رقابت سنگین‌تری است و بر اساس ۴۰ درصد سهم نمره مرحله اول و ۶۰ درصد سهم مرحله دوم انفرادی،مدال‌های طلا، نقره و برنز به رتبه های اول تا سوم هر حیطه اختصاص می‌یابد.

وی افزود: گروه هایی که در مرحله اول گروهی شرکت کرده و بیشترین امتیاز را داشته اند روی پروژه‌های ویژه کار می‌کنند و از آن دفاع می کنند و در مجموع با کسب ۳۰ درصد از امتیاز مرحله اول گروهی و ۷۰ درصد از امتیاز مرحله دوم گروهی، رتبه‌های اول تا سوم را کسب می‌کنند.

در ادامه این نشست، دکتر علی اکبر حق دوست معاون آموزشی وزارت بهداشت گفت: انباشتی از هوش و استعداد و انگیزه و انرژی و جنبش و جوشش و بینش در ذهن دانشجویان است که توجه بیشتری را می طلبد و باید آیین نامه ها و مقررات و سیستم های حمایتی برای این استعداد های برتر را در دستور کار قرار دهیم.

حقدوست گفت: در دوره دکتری تخصصی، کوریکولوم ها حداکثر ۳۰ درصد نیاز دانشجو را مرتفع می کند و باید دو سوم مابقی را به صورت برنامه آموزشی پنهان به دانشجویان آموزش دهیم. باید در این زمینه فکر شود تا استعداد های برتر در سیستم آموزشی ما،حبس و به مرور حذف نشوند.

وی افزود: بباید هنر کارگروهی، همگرایی علوم و بین المللی فکر کردن را به دانشجو بیاموزیم و در تربیت دانشجو، تصدی پست‌های مهم دنیا را برای ایشان در نظر داشته باشیم.

معاون آموزشی وزارت بهداشت امسال را سال انقلاب در المپیاد نامید و گفت: در این راستا یک بازنگری کلی نیاز است تا طرحی نو در اندازیم و اگرچه ممکن است نتوانیم ایده آل را پیاده کنیم اما باید بدانیم ایده آل چیست و کیفیت و پاسخگویی را بالا ببریم.

حقدوست پیشنهاداتی مانند تشکیل اتاق فکر برای المپیاد در ستاد و دانشگاه‌ها در راستای انتقال تفکرات، تجربیات، ماندگاری دستاوردهای المپیاد و آموزش ساده اندیشی و دیگر اندیشی به دانشجویان، معرفی المپیاد به روسا و معاونین آموزشی دانشگاه‌ها، نمایندگان مجلس و شورای عالی انقلاب فرهنگی و استفاده از ظرفیت استان‌ها و استفاده از کلیپ در انتقال مفاهیم را در راستای بهتر و پرمحتوا شدن المپیاد علمی دانشجویان علوم پزشکی کشور مطرح کرد.