به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت بهداشت، دکتر علی اکبر حق دوست در گزارش عملکرد شهریورماه ۹۹ با اشاره به شرایط بازگشایی دانشگاه ها یادآور شد: موج دوم شیوع بیماری کووید ۱۹ و تردیدهای ایجاد شده پیرامون زمان و نحوه شروع به کار دانشگاهها و مراکز آموزشی، چالشهایی بوجود آورده بود که تصمیم گیری در این رابطه را دچار مشکل می کرد.
وی افزود: در خصوص بازگشایی دانشگاهها اما، سیاست ما کماکان استفاده از آموزش های مجازی برای دروس نظری و محدود کردن آموزش های حضوری به دروس عملی و کارآموزی و کارورزی بوده است. امیدوارم با درایت و تدبیر همکاران در دانشگاه های علوم پزشکی کشور، سال تحصیلی جدید را با برنامه ریزی بهتری سپری کنیم و یاد بگیریم تا در کنار کرونا فعالیت های آموزشی را با قدرت و کیفیت خوب ادامه دهیم.
حق دوست با اشاره به تغییر ساختار تشکیلاتی در معاونت آموزشی و دانشگاه های علوم پزشکی گفت: در شرایط کنونی که تغییرات در جامعه خیلی سریع اتفاق می افتد، اگر ساختارهای قدیمی اصلاح نشوند در پاسخگویی دانشگاه به نیازهای جامعه اختلال ایجاد خواهد شد. با توجه به اهمیت موضوع، قوی تر کردن گروه های آموزشی و گسترش همکاری های درونی و بیرونی بین گروه های آموزشی، مراکز تحقیقاتی و شرکت های دانش بنیان در اولویت قرار می گیرد.
وی همچنین با اشاره به سی و نهمین نشست شورای آموزش دندانپزشکی و تخصصی و بررسی چالش های آموزشی رشته های دندانپزشکی به دلیل همه گیری کرونا گفت: برای غلبه بر مشکلات
به ویژه در رابطه با آموزش ادغام یافته با درمان، باید از تجربیات و سطح بندی حوزه درمان در این موضوع استفاده شود و این تجربیات با توجه به ویژگی های رشته دندانپزشکی، بومی سازی شود تا فاصله بین درمان، پزشکی و دندانپزشکی به حداقل برسد.
معاون آموزشی وزارت بهداشت درباره ترویج گفتمان پاسخگویی و دغدغه مند کردن اعضای هیات علمی و دانشجویان نسبت به مسئولیت های اجتماعی گفت: تا وقتی که این بحث در بدنه دانشگاه، در گروه های آموزشی، برنامه های درسی و اذهان اعضاء هیات علمی و دانشجویان رسوخ پیدا نکند، نتیجه عینی و ملموس نخواهد داشت و لازم است پاسخگویی اجتماعی به طور جدی توسط دانشگاهها در همه سطوح پیگیری شود.
وی از تدوین نقشه رشد، توسعه و تعالی دانشگاهها و مرجعیت علمی خبر داد و گفت: تدوین نقشه رشد و تعالی و تمایز دانشگاهها گام مهم برای نیل به مرجعیت علمی و از اولویت های آموزش پزشکی کشور است. در همین راستا مرکز نصر کلان پروژه تعیین نقاط تمایزی دانشگاهها را انجام داده و بر اساس شاخصهای علمی و مستندات موجود، نقاط سرآمدی هر دانشگاه احصاء شده است.
حق دوست گفت: در گام بعدی، باید با تعامل با دانشگاهها نقشه راه توسعه و تعالی هر دانشگاه برای رسیدن به مرجعیت علمی تدوین شود. داشتن نقشه راه مدون می تواند در برنامه ریزی های راهبردی برای توسعه همه جانبه دانشگاهها کمک شایانی کند و منجر به توسعه هدفمند و متوازن شود.
وی درباره بین المللی سازی آموزش پزشکی اظهار داشت: تمرکز دانشگاهها، بیشتر روی جذب دانشجوی خارجی در سالهای اخیر بوده، در حالیکه بین المللی سازی مفهوم بسیار وسیع تری از جذب دانشجوی خارجی دارد و ما باید در دانشگاه افرادی در تراز بین المللی تربیت کنیم که بتوانند در سطح بسیار بالایی مدیریت کنند.
معاون آموزشی وزارت بهداشت از واسپاری مسئولیت برگزاری همایش کشوری آموزش علوم پزشکی به دانشگاه های علوم پزشکی خبر داد و گفت: یکی از تصمیم های مهم بعد از برگزاری بیست و یکمین همایش کشوری آموزش علوم پزشکی گرفته شد، این بود که وزارت بهداشت خود به طور مستقیم درگیر اجرای این همایش نباشد و مسئولیت برگزاری آن به دانشگاه های علوم پزشکی واگذار شود. بنابراین مسئولیت برگزاری همایش بعدی آموزش علوم پزشکی به دانشگاه علوم پزشکی شیراز واگذار شد.