خبرگزاری مهر، گروه استانها: امروزه نقش مهم تولیدکنندگان در چرخاندن چرخ اقتصاد جامعه بر کسی پوشیده نیست. سربازانی که در جنگ اقتصادی دشمن در خط مقدم جبهه بوده و ماندگاری و پایداری آنها نیازمند تامین نیازهای جنگی است.
اهمیت این امر در حالی است که مشکلات تولید کنندگان در اقصی نقاط کشور روز به روز در حال گسترش بوده و از هر تریبون آنها را فریاد میزنند تا شاید گوشی برای شنیدن پیدا شود.
فعالان اقتصادی خراسان جنوبی هم از دیرباز مشکلاتشان را در قالب مصاحبه، برگزاری کارگروههای اقتصادی و رفع موانع تولید بیان میکنند اما برخی از آنها نه تنها رفع نشده بلکه روز به روز بیش از گذشته بر روح و روانشان چنگ میاندازد.
مسئولان واحدهای تولیدی و فعالان اقتصادی باز هم عصر پنج شنبه در نشستی با رئیس قوه قضاییه در بیرجند به بیان درد دلهایشان پرداختند و خواستار رفع مشکلات پیش رو شدند.
لزوم اجرای معافیت مالیاتی تولید کنندگان
فلاحی، مدیرعایل یک واحد تولیدی در بیرجند بیان کرد: خراسان جنوبی نسبت به استانهای مجاور از محرومیتهای زیادی برخوردار است.
وی با بیان اینکه تعداد صنعتگران فعال در استان اندک است، اظهار کرد: اگرچه تاکنون گره گشاییهایی شده اما نیازمند توجه بیشتری از سوی مسئولان هستیم.
فلاحی از فعالیت دو هزار کارگر در این واحد تولیدی خبر داد و افزود: تاکنون هیچ اعتبار حمایتی از دولت دریافت نکرده ایم.
وی با بیان اینکه مردم خراسان جنوبی سربازان مرز هستند، افزود: اگر صدها پروژه اعم از ریلی، عمرانی و غیره انجام شود اما صنعت نباشد، پیشرفتی در کار نخواهد بود.
فلاحی خواستار معافیت مالیاتی واحدهای تولیدی شد و افزود: امید است با همکاری دستگاه قضا گام بزرگی برای صنعتگران برداشته شود.
تولید کنندگان درجا میزنند
زینلی، مدیرعامل یک شرکت تولیدی در بیرجند بیان کرد: این واحد تولیدی به تنهایی به اندازه زرشک و زعفران فروش سالیانه دارد.
وی با بیان اینکه متاسفانه این کارخانه تولیدی در ۱۲ سال گذشته ظرفیت ثابتی دارد، اظهار کرد: تامین مواد اولیه با ارز نیمایی یکی از مشکلات پیش روی این واحد تولیدی است.
زینلی ادامه داد: علی رغم شرایط موجود، در شش ماهه اول سال جاری ۳۱ درصد جهش تولید داشته ایم.
پیروزی ماهیرود بر کرونا
صفدری زاده، یک فعال اقتصادی در این جلسه با اشاره به پتانسیلهای تجاری و اقتصادی استان بیان کرد: بیش از ۵۰ درصد کالاهایی که از ایران به افغانستان صادر میشود از ماهیرود عبور میکند.
وی بیان کرد: علی رغم شرایط کرونایی مرز ماهیرود در هیچ روزی تعطیل نشده و ظرفیتی قابل توسعه است.
صفدری زاده خواستار ۲۴ ساعته مرز ماهیرود شد و افزود: همچنین خواستاریم طرح توسعه منطقه ویژه اقتصادی ماهیرود اجرایی شود.
این فعال اقتصادی با بیان اینکه بیش از ۵۰ واحد سرمایه گذاری در ماهیرود و منطقه ویژه اقتصادی مستقر هستند، گفت: بیش از چهار هزار و ۸۰۰ نفر بیمه شده در این مجموعه فعالیت میکنند.
صفدری زاده اظهار کرد: علی رغم وجود تنگناها و کاستیهای اقتصادی، خراسان جنوبی میتواند به عنوان استانی پایلوت برای پیشرفت توسعه معرفی شود.
سردرگمی دامداران در بازار قیمت نهادههای دامی
حجت الاسلام موسوی، رئیس اتحادیه دامداران خراسان جنوبی در این جلسه بیان کرد: ۴۹۰ واحد گاوداری صنعتی با ظرفیت ۱۵ هزار راس گاو در استان وجود دارد.
حجت الاسلام موسوی با اشاره به ارز چهار هزار و ۲۰۰ تومانی دولت برای تامین نهادههای دامی بیان کرد: چرا در حال حاضر ذرت با نرخ دولتی هزار و ۵۰۰ تومان ولی با نرخ آزاد چهار هزار تومان است؟
وی بیان کرد: همچنین سویا با نرخ آزاد سه هزار تومان در بازار به فروش میرسد که نیازمند توجه است.
حجت الاسلام موسوی خواستار تامین نهادههای اولیه برای دامداران شد و اظهار کرد: متاسفانه کارخانه فرآوری شیر وجود ندارد بلکه فقط شیر را در پلاستیک ریخته و به مردم به میفروشد.
رئیس هیئت مدیره دامداران خراسان جنوبی بیان کرد: اگر تسهیلات ارزان قیمت به دامداران داده شود میتوانیم شیر را فرآوری کنیم تا از استان خارج نشود.
درد دلی دیگر از تولید کنندگان
محمودی راد، یک فعال اقتصادی در بیرجند در این جلسه بیان کرد: مشکلات این واحد تولیدی از سال ۹۴ آغاز شده است.
وی با بیان اینکه در رمضان سال گذشته فرصتی یک هفتهای برای فعالیت دوباره کارخانه داده شد، افزود: از اسفند ماه ۹۸ توانسته ایم سه میلیارد تومان یعنی قریب به ۸۰ درصد کارخانه را بازسازی کنیم.
محمودی راد، آب، چغندر و گاز را از نیازهای فعلی کارخانه دانست و اظهار کرد: امید است بتوانیم برای سه هزار کشاورز طرف قرارداد کشت چغندر اشتغال ایجاد کنم.