بجنورد- سفر رهبر انقلاب به خراسان شمالی در سال ۹۱ برای این استان دستاوردهای بزرگی داشت به طوری که باعث شد خراسان شمالی بتواند بسیاری از شاخص‌های خود را ارتقا دهد.

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها؛ هشت سال پیش خراسان شمالی به مدت ۸ روز میزبان مقام معظم رهبری بود؛ رهبر انقلاب در سفری به این استان با اقشار و گروه‌های مختلف دیدار کردند و موضوعات مهم ملی و استانی را بیان داشتند.

جدای از این مسائل، حضور حضرت آیت الله خامنه‌ای در استان باعث رشد زیرساخت‌های خراسان شمالی نیز شد. خراسان شمالی که به شدت در حوزه امکانات و زیرساخت‌ها محروم بود طی این سفر تکانی اساسی خورد و توانست بسیاری از شاخص‌های خود را ارتقا دهد.

سفر رهبر انقلاب به خراسان شمالی با مصوباتی در حوزه‌های مختلف همراه شد؛ از بخش درمان گرفته تا گازرسانی به روستاها.

از جمله شاخص‌ترین پروژه‌هایی که می‌توان به صورت خلاصه به آنها اشاره کرد ساخت بیمارستان ۲۸۵ تختخوابی امام حسن مجتبی (ع) در بجنورد، احداث بیمارستان ۲۱۸ تختخوابی آیت الله هاشمی رفسنجانی در شیروان، تعمیرات اساسی و تجهیزات مرکز درمانی بنت‌الهدی در بجنورد، گازرسانی به ۴۱۰ روستای فاقد گاز، احداث پست برق ۴۰۰ کیلو ولت بجنورد و انجام برق رسانی به روستاها در سطح استان، احداث و تجهیز مرکز تشخیص و درمان سرطان، بخش جراحی قلب و دانشکده دندانپزشکی و داروسازی استان، کمک به انجام عملیات آبرسانی، تکمیل تأسیسات فاضلاب مجتمع‌های آبرسانی شهری و روستایی، اجرای خط انتقال گاز صفی آباد-بام، اجرای خط انتقال گاز راز و غلامان و بسیاری از طرح‌های ریز و درشت دیگر است.

بهره برداری از هزار و ۳۰۰ پروژه مصوب سفر رهبر انقلاب

حسن پارسی پور، رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی خراسان شمالی در خصوص میزان بودجه و تعداد پروژه‌های مصوب شده در سفر رهبر انقلاب به استان، به خبرنگار مهر گفت: تعهدات اعتباری اولیه ردیف سفر مقام معظم رهبری به استان ۵۰۷ میلیارد تومان بود که با تاکید رهبری درباره اتمام پروژه‌ها، تا به کنون دو و نیم برابر این اعتبار به استان اختصاص یافته است.

وی افزود: تا به کنون از مجموع پروژه‌های مصوب سفر مقام معظم رهبری به استان بیش از هزار و ۳۰۰ پروژه در استان به بهره برداری رسیده‌اند.

پارسی پور ادامه داد: برای سال جاری نیز پیگیری تأمین اعتبار برای اتمام و بهره برداری از تعداد ۷۵ پروژه دیگر در دستور کار قرار دارد که این پروژه‌ها مربوط به بخش‌های بهداشت و درمان، آبرسانی شهری، ورزشی، سدسازی، عبور و مرور شهری و حفظ نظم و امنیت استان هستند.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی خراسان شمالی در ادامه به جزئیات این اعتبارات پرداخت و اظهار کرد: در این سفر، اختصاص هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان اعتبار بابت اجرای پروژه‌های عمرانی همچنین اختصاص ۲ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان تسهیلات بانکی برای اجرای پروژه‌ها در استان مصوب شدند.

نیمی از پروژه‌ها مربوط به روستاهای استان است

وی افزود: این اعتبارات برای صرف در اجرای هزار و ۶۳۵ پروژه و ۲۲۸ مصوبه در استان، ابلاغ شد تا برای سر فصل‌های کشاورزی، آموزشی، منابع آب، صنعت و معدن، حمل و نقل و عمران شهری و روستایی هزینه شوند.

پارسی پور تصریح کرد: از هزار و ۶۳۵ پروژه اشاره شده، ۸۰۰ پروژه ماهیت روستایی با هدف توسعه مناطق روستایی داشتند.

رئیس سازمان برنامه و بودجه خراسان شمالی در ادامه عنوان کرد: تا به کنون برای هزار و ۶۳۵ پروژه، بیش از دو هزار و ۱۹ میلیارد تومان اعتبار اختصاص یافته و هزینه شده است که هزار و ۲۶۵ میلیارد آن فقط از محل اعتبارات ردیف سفر مقام معظم رهبری و مابقی اعتبار نیز از محل سایر ردیف‌های پیش بینی شده استانی و ملی اختصاص یافته‌اند.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی خراسان شمالی یادآور شد: برای تکمیل پروژه‌های باقیمانده در دست ساخت از محل این سفر هنوز اختصاص ۷۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است که تأمین این اعتبار در دست پیگیری است.

تخصیص بیش از ۲۵۰ میلیارد تومان به حوزه آب و فاضلاب

حوزه آب رسانی و زیرساخت‌های فاضلاب یکی از مواردی بود که پروژه‌های قابل اعتنایی در آن تعریف و اجرا شد. غلام حسین ساقی، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان شمالی در این خصوص اظهار کرد: از برکت حضور رهبر انقلاب در خراسان شمالی ۱۱ پروژه آب و فاضلاب در استان احداث و به بهره برداری رسیده است.

وی با اشاره به مبلغ اعتبارات برای بخش شهری از محل سفر رهبری به این استان، افزود: تعهدات اعتباری در بخش شهری، از محل اعتبارات دفتر مقام معظم رهبری ۲۵ و نیم میلیارد تومان و از سایر منابع نیز ۷ میلیارد تومان بود.

ساقی ادامه داد: تا امروز فقط از محل دفتر مقام معظم رهبری در بخش شهری بیش از ۸۶ میلیارد تومان اعتبار تخصیص یافته و از سایر منابع نیز که بنا بود ۷ میلیارد تومان اعتبار داشته باشیم، در پروژه‌هایی که جز مصوبه این سفر بودند حدود ۷۸ و نیم میلیارد تومان دریافت وجه اتفاق افتاده که در مجموع برای بخش شهری مبلغی در حدود ۱۶۵ میلیارد تومان اعتبار پرداخت شده است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان شمالی تصریح کرد: در بخش روستایی نیز مقرر شده بود، مبلغ ۳۸ میلیارد تومان تخصیص داده شود که از این مبلغ ۲۲ میلیارد تومان از اعتبارات دفتر مقام معظم رهبری و ۱۶ میلیارد تومان نیز از سایر منابع تعهد شده بود.

وی افزود: تا امروز بیش از ۶۸ میلیارد تومان از اعتبارات سفر مقام معظم رهبری و حدود ۱۹ میلیارد تومان نیز از سایر منابع به پروژه‌های مصوب سفر مقام معظم رهبری تخصیص یافته است.

تکمیل ۱۵۷ کیلومتر شبکه فاضلاب در خراسان شمالی

ساقی بیان داشت: از ۱۵۷ کیلومتر تکمیل و توسعه شبکه فاضلاب، ۱۳۰ کیلومتر مربوط به حوزه شهری و ۲۷ کیلومتر نیز در بخش روستایی انجام شده است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان شمالی تاکید کرد: در بخش تکمیل، توسعه و ارتقای تصفیه‌خانه‌های فاضلاب، ۱۳ هزار و ۷۰۰ متر مکعب در شبانه‌روز در حوزه شهری و دو تصفیه‌خانه کوچک با مجموع ظرفیت ۲۳۰ متر مکعب در شبانه روز در دو روستا احداث شده است.

وی با بیان اینکه اقدامات در حوزه آب وسعت بیشتری داشته است، افزود: ۳۰ هزار و ۷۰۰ متر مکعب ساخت و تکمیل مخازن در حوزه شهری و روستایی انجام شده که از این رقم ۲۲ هزار و ۵۰۰ متر مکعب مخزن سهم بخش شهری و هشت هزار و ۲۰۰ متر مکعب مخزن نیز در حوزه روستایی ساخته شده است.

بازسازی ۴۸۲ کیلومتر خطوط انتقال آب

ساقی با اشاره به عملیات احداث و همچنین بازسازی ۴۸۲ کیلومتر خطوط انتقال و شبکه توزیع آب در این استان، تشریح کرد: از این رقم، ۱۱۷ کیلومتر در حوزه شهری و ۳۶۵ کیلومتر در حوزه روستایی انجام شده است.

این مسئول یادآور شد: همچنین ۲۵ حلقه چاه در حوزه شهری و ۱۲ حلقه نیز در بخش روستایی حفاری و تجهیز شده است.

به گفته وی، ۸ هزار و ۱۰۰ متر مجموع طول شبکه برق رسانی در حوزه شهری و روستایی بوده که از این رقم دو هزار متر سهم شهر و شش هزار و ۱۰۰ متر نیز در روستاها انجام شده است.

وی در پایان گفت: از ۲۴ شهر استان خراسان شمالی، ۱۳ شهر با کمک‌های اعتباری دریافت شده از این محل، به تأسیسات تله متری مجهز شده است.

تحول در حوزه کشاورزی / تولیدات کشاورزی ۲ و نیم برابر شد

عبدالله یوسفی، رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی نیز در این باره گفت: ۶۰۳ میلیارد ریال اعتبارات سفر رهبری در قالب ۱۰ ردیف مصوب از اعتبارات استانی سازمان جهاد کشاورزی از سال ۹۲ تا ۹۸ تخصیص یافته است.

وی افزود: با استفاده از منابع سفر رهبری به استان و اجرای پروژه‌ها، برای ۲ هزار و ۸۹۶ نفر در استان شغل ایجاد شده است.

یوسفی گفت: با اجرای این پروژه‌ها، شاهد افزایش چهار درصدی در عملکرد آبیاری بودیم و میزان تولید هم ۱۲۸ هزار و ۳۲۰ تن افزایش یافت.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی تاکید کرد: در سفر رهبر معظم انقلاب، ۲۲۸ عنوان مصوبه برای این استان به تصویب رسید که ۱۴ مصوبه آن مربوط به بخش کشاورزی بود.

وی افزود: اختصاص ۱۵۰ میلیارد ریال به اجرای سامانه‌های آبیاری تحت فشار طی سال‌های ۹۲ تا ۹۴ و مازاد آن از محل اعتبارات شورای عالی آب (ماده ۱۰ و ۱۲) تا سقف ۶۴۰ میلیارد ریال به هر میزان که استان امکان جذب داشته باشد از جمله مصوبات بود.

یوسفی گفت: اختصاص مبلغ ۶۰ میلیارد ریال به منظور افزایش سرمایه صندوق حمایت از توسعه سرمایه گذاری در بخش کشاورزی طی سال‌های ۹۲ تا ۹۳ از محل منابع ردیف سفر مقام معظم رهبری و وزارت جهاد کشاورزی به نسبت مساوی به شرط تأمین منابع تشکل‌های عضو صندوق، اختصاص مبلغ ۲۵ میلیارد ریال برای لایروبی، احیا و مرمت قنوات طی سال‌های ۹۲ و ۹۳، اختصاص مبلغ ۷۰ میلیارد ریال جهت تأمین آب شرب سالم و اجرای خط انتقال و شبکه آب برای عشایر استان و احداث مرمت و نگهداری راه‌های عشایری طی سال‌های ۱۳۹۱ و ۱۳۹۲ از دیگر مصوبات سفر معظم‌له بود.

بیش از ۱۰۰ درصد اعتبارات جذب شده است

این مسئول اظهار داشت: اختصاص ۶۵ میلیارد ریال برای ساخت بند خاکی و استخرهای ذخیره آب عمومی طی سال‌های ۹۲ و ۹۳ از محل اعتبارات ردیف سفر مقام معظم رهبری با انجام مطالعات مربوط توسط استان، اختصاص ۴۰ میلیارد ریال به منظور به سازی و مرمت محل چادرها و خرید سیاه چادر مورد نیاز عشایر و توسعه صنایع دستی عشایر از محل اعتبارات ردیف سفر در سال‌های ۹۱ و ۹۲ و اختصاص ۴ میلیارد ریال برای حفاظت از اراضی ملی از منابع وزارت جهاد کشاورزی در سال‌های ۹۱ تا ۹۲ از دیگر مصوبات مهم این سفر به شمار می‌آید.

وی افزود: در مجموع ۴ هزار و ۲۴۹ میلیارد ریال سهم بخش جهاد کشاورزی مصوب شد که از این اعتبار در نظر گرفته شده، سهم بخش کشاورزی به مبلغ هزار و ۱۵ میلیارد ریال اعتبارات دولتی و سه هزار و ۵۰ میلیارد ریال تسهیلات، اداره کل دامپزشکی ۲۰ میلیارد ریال، اداره کل عشایر ۱۱۰ میلیارد ریال و اداره منابع طبیعی و آبخیزداری به مبلغ ۵۴ میلیارد ریال بوده است.

یوسفی بیان داشت: از کل مبلغ مصوب هزار و ۱۵ میلیارد ریال سازمان جهاد کشاورزی تا پایان سال ۹۸ به میزان بیش از هزار میلیارد ریال اعتبار به دستگاه ابلاغ و جذب شده است که با توجه به مبلغ مصوب بیش از ۱۰۰ درصد از مصوبات اجرایی شده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی در انتها گفت: از محل اعتبار مصوب در بخش تسهیلات به مبلغ ۳ هزار و ۵۰ میلیارد ریال هم تا پایان سال ۹۸ به دستگاه ابلاغ و به طور ۱۰۰ درصد تخصیص و جذب شده است.

این موارد گوشه‌ای از برکات سفر مقام معظم رهبری به خراسان شمالی در حوزه‌های آب رسانی و کشاورزی محسوب می‌شود.