مدیر کل دفتر برنامه ریزی و توسعه اجتماعی وزارت ورزش و جوانان گفت: بی‌شک مراکز مشاوره تخصصی وزارت ورزش باید تمام تلاش خود را برای سهولت دسترسی جوانان به خدمات سلامت روان انجام دهند.

اعظم کریمی در گفتگو با خبرنگار مهر، به مناسبت هفته سلامت روان، ضمن اشاره به اهمیت سلامت روان جوانان به ویژه در شرایط کرونا گفت: امروزه تغییرات سریع اجتماعی ناشی از توسعه و جهانی شدن، مهاجرت به شهرها، انزوای اجتماعی، بی‌کاری و فقر، فشار و رقابت برای موفقیت در مدرسه، دانشگاه و کار، فشار و آزار هم‌سالان، بحران‌های فردی و خانوادگی و سرانجام دوری از ارزش‌های سنتی جوامع، سلامت روان جوانان را تهدید می‌کند.

وی با بیان اینکه ویروس کرونا علاوه بر جسم، سلامت روان افراد را نیز نشانه گرفته است، عنوان کرد: اینجاست که نقش روان شناسان و مشاوران به عنوان مدافعان سلامت روان مشخص می‌شود و قابل تقدیر می‌خواهد بود.

مدیرکل دفتر برنامه ریزی و توسعه اجتماعی جوانان تصریح کرد: باید به جوانان کشورمان بیاموزیم که چگونه از خود مراقبت کنند و دانش و مهارت شناسایی، توصیف و مدیریت استرس و مسائل عاطفی را در آنها ایجاد کنیم تا در مواقع استرس و بحران‌های عاطفی از این معلومات و مهارت‌ها استفاده کنند. علاوه بر این آنها باید بدانند که در چنین مواقعی باید به کجا و چه کسی مراجعه کنند تا به خوبی و به درستی یاری شوند و از شر یاری‌کنندگان بدتر از دشمن در امان بمانند.

وی با بیان اینکه شعار امسال سازمان بهداشت جهانی در این هفته «سلامت روان برای همه سرمایه گذاری بیشتر، دسترسی بیشتر، برای همه و همه جا» است، تاکید کرد: بی‌شک مراکز مشاوره تخصصی وزارت ورزش و جوانان بایستی با توجه به شعار امسال سازمان بهداشت جهانی و با توجه به شرایط بحران کرونا تمامی تلاش خود را بر سهولت سطح دسترسی به خدمات سلامت روان برای جوانان و خانواده‌ها چه در فضای حقیقی و چه در فضای مجازی فراهم کنند.

مدیرکل دفتر برنامه ریزی و توسعه اجتماعی جوانان با اعلام روز شمار هفته سلامت روان، توضیح داد: براساس روزشمار سازمان بهداشت جهانی، روز جمعه ۱۸ مهر به نام روز نقش زیرساخت‌های سلامت روان در شرایط کرونا و پساکرونا، شنبه ۱۹ مهر به نام متخصصین متعهد، مدافعین سلامت، یکشنبه ۲۰ مهر روز سیاست‌گذاران آگاه، سرمایه گذاری بیشتر در حوزه سلامت روان، دوشنبه ۲۱ مهر روز نقش نظام مراقبت‌های بهداشت اولیه در دسترسی به خدمات سلامت روان، سه شنبه ۲۲ مهر روز مشارکت سازمان‌های مردم نهاد، در ارتقا سلامت روان جامعه، چهارشنبه ۲۳ مهر روز نقش رسانه در تبیین وضعیت سلامت روان و انگ زدایی و پنجشنبه ۲۴ مهر روز بیمه مؤثر، دسترسی بیشتر به خدمات سلامت روان نام گرفته است.

کریمی با بیان اینکه شیوع کرونا در ابعاد مختلف اجتماعی و اقتصادی خانواده‌ها تأثیرات زیادی گذاشته و بسیاری از اندیشمندان از شکل گیری نوعی جهان بینی و تغییر سبک زندگی سخن گفته‌اند، عنوان کرد: تأثیر شرایط کرونا بر خانواده‌ها به گونه‌ای است که علاوه بر گسترش تعارضات ناشی از در هم آمیختگی نقش‌ها و تعارضات خانوادگی، طبق پیش بینی‌ها بر آمار ازدواج و فرزندآوری به نحو ملموسی تأثیرگذار بوده و تأثیرات آتی بر ساختار جمعیتی کشورها محتمل خواهد بود. این در حالی است که در ایران تقریباً تنها نهادی که توانست در این دوره، پناهگاه و تکیه‌گاه مردم باشد، نهاد خانواده بود.

وی ادامه داد: در این شرایط، نقش عوامل روان شناختی در مدیریت تعارض‌ها و نقشی که روان شناسان و مشاوران در ایام بحران کرونا در مدیریت عوارض روانی کرونا و پیشگیری از فروپاشی خانواده‌ها ایفا کردند، لزوم توجه به مسئله سلامت روان را بیش از پیش یادآوری می‌کند و بار مسئولیت مراکز مشاوره تخصصی ازدواج و خانواده در این شرایط حساس را دوچندان می‌کند.

مدیرکل دفتر برنامه ریزی و توسعه اجتماعی جوانان با اشاره بر تعریف سازمان جهانی بهداشت از سلامت روان تصریح کرد: سازمان جهانی بهداشت سلامت روانی را کیفیت زندگی یک فرد در شناسایی توانایی‌های خود و کنترل استرس‌های روزمره می‌داند و معتقد است، یک فرد سالم از لحاظ روانی باید بتواند به راحتی کار کند و با جامعه در مشارکت باشد. همچنین این نهاد بین المللی با توجه به اهمیت سلامت روان در عصر حاضر اعلام کرده است که اگر اقدام عاجلی انجام نشود، بیماری روانی تا سال ۲۰۳۰ میلادی شایع‌ترین بیماری در جهان خواهد بود.

کریمی ضمن گرامیداشت هفته سلامت روان به تمامی اعضای جامعه روان شناسی و مشاوره، ابراز امیدواری کرد: امیدواریم مانند جامعه روانشناسی مثل همیشه در شرایط کنونی نیز مسئولیت اجتماعی خود را نسبت به جوانان و خانواده‌ها به نحو مطلوب ایفا کنند.