رئیس کمیته ملی المپیک با تاکید بر برگزاری المپیک و عدم مشکل زمانی ایران برای آماده‌سازی حضور در این رویداد گفت: استراتژی ما ایجاد ثبات و آرامش برای صاحبان سهمیه است.

به گزارش خبرنگار مهر، سید رضا صالحی امیری در نشست خبری که امروز دوشنبه به صورت آنلاین با نمایندگان رسانه ها داشت، توضیحاتی در مورد المپیک و وضعیت ورزش ایران ارائه کرد.

المپیک صد درصد برگزار می شود
وی در آغاز صحبت هایش به دیدار اخیر توماس باخ رئیس کمیته بین المللی المپیک با نخست وزیر ژاپن اشاره کرد و گفت: به طور صد درصد بازی های ۲۰۲۰ توکیو در زمان مقرر جدید برگزار خواهد شد.

احتمالات برگزاری المپیک؛ با واکسن یا بدون واکسن
وی در این زمینه ادامه داد: البته برای برگزاری المپیک دو احتمال در نظر گرفته شده است؛ اینکه این بازی ها با واکسن برگزار شود یا بدون آن. ارزیابی خود من این است که تا پایان سال ۲۰۲۰ میلادی به واکسن کرونا دسترسی خواهیم داشت. بنابراین این طور در نظر می گیریم که المپیک سال آینده با شور و نشاط برگزار خواهد شد.

سال آینده میلادی شرایط عادی می شود
وی با بیان اینکه میادین کسب سهمیه المپیک هم از آذرماه آغاز می شود به تقویم مصوب برای برگزاری بسیاری از رویدادهای جهانی و آسیایی در ماه های آینده اشاره کرد و یادآورشد: دنیا اطمینان دارد که در سال ۲۰۲۱ شرایط به صورت کلی عادی خواهد شد و بر همین اساس نهادهای آسیایی و جهانی ورزش هم برای برگزاری رویدادهای‌شان برنامه ریزی کرده اند.

از فرصت طلایی برای رسیدگی به زیرساخت ها استفاده کردیم
رئیس کمیته ملی المپیک تاکید کرد: در همین راستا ورزش ایران هم توسط برخی فدراسیون ها اردوهای‌شان را آغاز کرده اند. ما هم از این فرصت طلایی استفاده کرده ایم، زیر ساخت های آکادمی را نوسازی و بازسازی کرده ایم. تجهیزاتی هم خریداری شده تا به مرور آکادمی را مجهزتر کنیم.

برای آماده سازی المپیک با کمبود زمان مواجه نیستیم
صالحی امیری در مورد وضعیت ورزش ایران برای حضور در المپیک با توجه به وقفه ایجاد شده در تمرینات و اردوهای المپین ها گفت: ارزیابی آقای سجادی (سرپرست کاروان) و دیگر کارشناسان این است که زمان باقی مانده مناسب است و بنابراین دغدغه ای برای آماده سازی نیست به خصوص که مشکل پیش آمده از حیث کرونا  در سطح جهانی بود نه فقط ویژه ایران.

کرونا به ورزش ایران شوک داد
وی افزود: تمام کشورها درگیر کرونا و محدودیت فعالیت بودند. ورزشکاران ۲۰۶ کشور برای المپیک توکیو دچار افت شدند و این مسئله فقط مختص ایران نبود. کرونا برای ما شوکی در میانه راه بود به خصوص که ۵۲ سهمیه کسب کرده بودیم و کاملا آماده بودیم تا تعداد آنها را به سقف پیش بینی شده برسانیم اما در میانه راه متوقف شدیم. این توقف شوک بزرگی بود اما خود را قانع می‌کنیم چون شرایط ما با جهان مشابه است.

ترکیب هیات اجرایی تغییر نمی کند
رئیس کمیته ملی المپیک در رابطه با ترکیب هیات اجرایی این کمیته و اینکه «برخی از اعضا در فدراسیون ها مسئولیتی ندارند، درحالیکه به عنوان رئیس فدراسیون های المپیکی وارد ترکیب شدند. آیا لزومی به تغییر و جابه جایی آنها نیست؟ »، گفت:پاسخ این سوال منفی است. طبق اساسنامه حضور اعضا تا پایان دوره چهار ساله است. در این اساسنامه هیچ پیش بینی نسبت به تغییر و جابه جایی افراد نشده است. به همین دلیل قصدی برای این کار نداریم.

عضوی از هیات اجرایی استعفا نداده است
وی همچنین تاکید کرد: تنها در صورتی نسبت به تغییر افراد تصمیم گیری می شود که طرح استعفا شده باشد. در این صورت بلافاصله برای انتخاب فرد جدید اقدام می شود. تا به امروز هیچ موضوعی مبنی بر استعفای عضوی از هیات اجرایی مطرح نشده است.

پیش بینی اساسنامه جدید در مورد غیبت اعضای هیات اجرایی
صالحی امیری در مورد اینکه «عضوی مانند کیهانی چند جلسه غیبت داشته است، آیا همین مسئله هم باعث کنار رفتن وی نمی شود؟»، خاطرنشان کرد: در اساسنامه جدید در مورد این موضوع و غیبت های متوالی اعضا پیش بینی هایی شده است. طبق این اساسنامه در صورتیکه عضوی بیش از ۶ ماه متوالی غیبت غیر موجه داشته باشد، کنار می رود.

ایران می تواند مدعی کرسی در IOC باشد
رئیس کمیته ملی المپیک در مورد انتخابات پیش روی کمیته بین المللی المپیک که احتماال پیروزی توماس باخ در آن زیاد است و اینکه ایران چه زمان می تواند در این انتخابات صاحب کرسی شود نیز گفت: زمانی می توانیم که مدعی کرسی باشیم که ظرفیت های لازم را ایجاد کرده باشیم. برای ایران امکان کسب کرسی در IOC وجود دارد اما نیازمند طی کردن پروسه سختی است.

لازمه های کسب کرسی چیست؟
وی به نیاز ورزش ایران برای کسب کرسی در کمیته بین المللی المپیک اشاره کرد و گفت: اول اینکه باید اراده لازم در این زمینه وجود داشته باشد. دوم اینکه باید در سطح ملی از ظرفیت هایی مانند وزارت امورخارجه برای نتیجه گیری در سطح بین المللی کمک گرفته شود. عامل سوم هم به میزان تعامل ما با کمیته بین المللی المپیک و نهادهای مشابه مانند شورای المپیک آسیا بستگی دارد که بسیار تاثیرگذار است.

اتفاقات اخیر دستیابی به کرسی IOC را سخت کرده است
صالحی امیری در عین حال تاکید کرد: فضای فعلی و با توجه به اتفاقات اخیر پروژه کسب کرسی در IOC را سخت کرده اما تاکید می کنم که ناممکن نیست. موانعی البته وجود دارد که در جلسات پیش رو در مورد آنها صحبت می کنیم.

احسان حدادی را وارد حاشیه نکنید
رئیس کمیته ملی المپیک در پاسخ به پرسش خبرنگار مهر که در رابطه با «احسان حدادی و موضوعات مربوط به عمل خارپاشنه این ورزشکار در آلمان مطرح شد»، نیز گفت: اجازه دهید احسان در شرایط آرامش تمرین کند. او یکی از امیدهای ما در توکیو است. ترجیح می دهم در شرایط ثبات و آرامش باشد و تا المپیک وارد حاشیه نشود. نقدهای خود را در این زمینه به من وارد کنید.

تاکید بر ثبات و آرامش برای صاحبان سهمیه المپیک
وی در واکنش به اینکه «درخواست احسان حدادی برای جراحی در آلمان توسط کمیته ملی المپیک رد شد اما فدراسیون پزشکی ورزشی با آن موافقت کرد»، نیز تصریح کرد: من معتقدم برای قهرمانان که الان کسب سهمیه کرده اند باید فضای ثبات و آرامش ایجاد شود. نگاه من ۳ مردادماه ۱۴۰۰ در  توکیو است. من واقعا تخصص پزشکی ندارم که قضاوت کنم. از اول تاکید کردم که مسئله احسان موضوع مالی نیست. فدراسیون پزشکی تشخیص داد که باید اعزام شود.

صالحی امیری در این زمینه ادامه داد: ما از سهراب مرادی در چند مرحله حمایت کردیم تا برای درمان به آلمان اعزام شود. به مشکلات منابع ارزی برای وی رسیدگی کردیم و اقدام لازم هم انجام شد. حمید عباسعلی هم با قدرت کسب سهمیه کرد، بعد از آن برای جراحی در آلمان از او حمایت لازم را داشتیم. برای ریکاوری او در ایران هم شرایط ویژه را مهیا کردیم. وقتی هم قرار شد که ایشون برای درمان تکمیلی به آلمان اعزام شود هزینه ها را تقبل کردیم.

رویکرد قهرمان سالاری نداریم
وی با بیان اینکه بحث تبعیض میان ورزشکاران و رویکرد قهرمان سالاری نداریم، خاطرنشان کرد: این ضرورت ورزش قهرمانی است. ما در مورد مشکلات پزشکی تخصص نداریم اما اگر کمیسیون پزشکی تشخیص اعزام داشته باشد و مشکل منابع ارزی وجود داشته باشد، کمک می کنیم. باور داریم ۱۰ هزار یورو حتی ۱۰۰ هزار یورو با رویکرد بلند ما برای المپیک قابل مقایسه نیست.

اقدامات انجام شده برای کسب کرسی جهانی در کشتی
صالحی امیری در ادامه این نشست و در پاسخ به دیگر پرسش های مطرح توسط خبرنگاران در مورد ورود کمیته ملی المپیک به انتخابات جهانی فدراسیون های مختلف گفت: در مورد کشتی پیش از این آقای سوریان به عنوان کاندیدای ایران معرفی شد. ظرفیت ورزش ایران و نهادهای داخلی را بسیج کردیم تا بتوانیم کسب کرسی کنیم. با خود سوریان هم نشست داشتیم. صحبت هایی هم با نناد لالوویچ داشتیم. در کل باید مسیرهای لازم را طی کنیم که رایزنی های انجام شده با کمیته ملی المپیک دیگر کشورها اولین آن است. گام دوم لابی است که این هم انجام شده است. در مجموع رابطه من با لالوویچ خوب است و با او چند دیدار داشتم که مثبت بود. 

حمایت از وزنه برداری برای دستیابی به کرسی جهانی
وی همچنین در مورد انتخابات جهانی وزنه برداری و اقدامات انجام شده برای کسب کرسی در این فدراسیون گفت: آقای علی مرادی به دلیل سابقه و تجربه مدیریتی‌اش چهره ای شناخته شده‌ در وزنه برداری جهان است. نقش ما از وی کاملا حمایتی است اما قاعدتا فدراسیون هم باید رایزنی کند.

انتخاب پوشش نهایی کاروان المپیک تا دو هفته دیگر 
رئیس کمیته ملی المپیک همچنین توضیحاتی در مورد پوشش اعضای کاروان ایران برای المپیک توکیو ارائه داد و با تاکید بر اینکه به خاطر کرونا رونمایی از لباس کاروان سال گذشته انجام نشد، گفت: طی هفته های گذشته با مسئولان ستاد سازماندهی مد و لباس در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نشست داشتیم. تا دو هفته دیگر نمونه های نهایی شده که سال گذشته در مورد آنها به جمع بندی رسیدیم مجددا در سالن آکادمی ملی المپیک به نمایش گذاشته می شوند تا با حضور داوران انتخاب از میان آنها انجام شود. این انتخاب برای المپیک توکیو، بازی های آسیایی و ساحلی آینده است. بعد از آن برای تولید انبوه نمونه هایی نهایی شده از طریق فراخوان جذب اسپانسر خواهیم داشت.

به تمام تعهدات خود برای پرداخت پاداش قهرمانان عمل کرده ایم
وی همچنین در واکنش به پرسشی که در رابطه با پرداخت پاداش سال ۹۷ قهرمانان و انتقاد برخی چهره ها مانند حسن یزدانی مطرح شد، گفت: پرداخت پاداش های ریالی با وزارت ورزش است و کمیته هم مسئول پرداخت پاداش پای سکوی قهرمانان است و این بر اساس تقسیم کاری بوده که صورت گرفته است. کمیته ملی المپیک تا به امروز به صد درصد تعهدات خود عمل کرده است.

آخرین وضعیت اساسنامه کمیته ملی المپیک
صالحی امیری در مورد آخرین وضعیت اساسنامه کمیته ملی المپیک نیز گفت: شورای نگهبان ایراداتی به اساسنامه وارد کرده بود که ما هم در هفت صفحه به صورت مکتوب پاسخ آن را اعلام کردیم. نکته ای وجود دارد و اینکه معاونت حقوقی ریاست جمهوری تاکید دارد فدراسیون ها و کمیته ملی المپیک مشمول اصل ۸۵ قانون اساسی برای ارسال اساسنامه به شورای نگهبان نمی‌شوند. مصوبه مجلس در مورد اساسنامه هم یک جمله است و اینکه اصلاحات باید به تصویب دولت برسد. در قانون انتزاع به این موضوع تاکید شد. از طرفی ما طی دو سال در پنج مرحله اساسنامه را به تصویب رساندیم. این اساسنامه به تایید دولت هم رسیده و از نظر ما لازم الاجراست اما قائل به تفاهم هستیم و به همین دلیل پاسخ شورای نگهبان را دادیم. در واقع وارد مباحث حقوقی نمی شویم اما اساسنامه کمیته ملی المپیک قابلیت اجرا را دارد.