اردبیل- مدیر حوزه هنری استان اردبیل گفت: اشعار عاشورایی اساس کار مداحی بوده و تقویت و انسجام آثار فاخر این هنر اصیل مذهبی باید مورد توجه قرار گیرد.

به گزارش خبرنگار مهر، امیر رجبی عصر سه شنبه در مراسم اختتامیه چهارمین سوگواره شعر عاشورایی شمال غرب کشور در سخنانی با بیان اینکه اردبیل مهد و مرکز ادبیات عاشورایی و آئینی بوده و این امر باعث شد تا این استان میزبان این سوگواره شود، گفت: چهارمین سوگواره شعر عاشورایی در ایام محرم و صفر در اردبیل برگزار و اختتامیه این سوگواره امروز در محل امامزاده صالح اردبیل با اعلام نفرات برتر برگزار شد.

وی گفت: فراخوان این سوگواره در ابتدای ماه محرم در استان‌های اردبیل، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی و زنجان اطلاع رسانی شد که ۲۰۰ نفر از شاعران آثار خود را به دبیرخانه سوگواره ارسال کردند.

مدیر حوزه هنری اردبیل از سطح کیفی بالای این سوگواره خبر داد و افزود: به اذعان هیئت داوران، آثار ارسالی به سوگواره از سطح کیفی بالایی برخوردار بود که امید است در سال آتی نیز قوی‌تر از امسال برگزار شود.

رجبی از راه اندازی دبیرخانه دائمی سوگواره شعر عاشورایی مناطق شمال غرب کشور در سال‌های آتی در اردبیل خبر داد و افزود: با هدف استحکام برنامه‌ها و تداوم این سوگواره در طول سال، بنا داریم دبیرخانه دائمی ویژه این برنامه را راه اندازی کنیم.

وی در مورد تولید آثار کیفی در این سوگواره اشاره کرد و گفت: همچنان که مقام معظم رهبری در خصوص اهمیت اشعار عاشورایی در اذهان عمومی فرمودند: تأثیر یک بیت یا یک مصرع شعر، حتی در برخی موارد از سخنرانی چند ساعته یک خطیب بیشتر است، لذا در تقویت اشعار و تولید آثار قوی باید تلاش کرد.

شعر خوب مداحی را دوام و قوام می بخشد

رجبی شعر را پایه و اساس مداحی عنوان کرد و گفت: اگر شعر قوی باشد مداحی از اثرگذاری بالایی برخوردار خواهد بود.

مدیر حوزه هنری استان، با تاکید بر ارائه اشعار صحیح و بیان درست مقتل ها و تاریخ عاشورا، گفت: نباید تحریف‌ها در قالب برخی اشعار وارد حیطه مداحی شود چرا که تغییر اذهان عمومی را سبب شده و انحطاط فرهنگی ایجاد می‌کند.

رجبی، از شعرای عاشورایی خواست برای تولید آثار فاخر، از صنایع ادبی و اصول صحیح و موزون شعر گویی استفاده کنند.

وی به برگزاری کارگاه‌های شعر آئینی در طول سال برای مداحان اشاره کرد و افزود: با هدف تقویت هنر شعر و مداحی کارگاه‌های مختلفی در طول سال با حضور اساتید برجسته برگزار می‌شود.

مدیر حوزه هنری استان، هدف از برگزاری این سوگواره را تشویق شعرای عاشورایی و ایجاد زمینه برای تقویت قالب و محتوای اشعار عنوان کرد و افزود: استمرار این سوگواره در ایام و مناسبت‌های مختلف باعث جذب علاقمندان به سمت ارزش‌ها و آموزه‌های دینی خواهد شد.

رونمایی از آثار موسیقی مذهبی و عاشورایی

رجبی به رونمایی ۲ اثر هنری در حاشیه این سوگواره اشاره کرد و گفت: دو اثر در قالب موسیقی مذهبی و عاشورایی با عناوین آلبوم موسیقی قانلی پرچم که شامل نواهای ماندگار عاشورایی قدیمی اردبیل از مداحی و شاه بیت خوانی که بازخوانی شده و دیگری قطعه ویژه اربعین با صدای افشار مؤذن زاده با همراهی مرتضوی و کریمی تهیه شده و در این سوگواره رونمایی شد.

در این سوگواره حوزه هنری استان اردبیل به عنوان دبیرخانه و مسئول برگزاری و ادارات اوقاف و امور خیریه، تبلیغات اسلامی، سازمان فرهنگی، ورزشی شهرداری، سپاه و صدا و سیمای مرکز اردبیل همکاری داشتند.

گفتنی است؛ داوران این سوگواره اساتید شعر آئینی استان استاد هادی، بقا و میرزا رسول زاده بودند که پس از تجمیع آرا و اعلام نتایج، ۳ نفر با اسامی وفا منافی، روزبه صمدی و امیر رستم نژاد از اردبیل به عنوان نفرات اول تا سوم و قادر ایمان زاده از اردبیل، محمدرضا قربانی از آذربایجان غربی، سعید اقبالی و علاء الدین اشرفی از اردبیل، امیر رسولی از زنجان و شهرام از علیزاده اردبیل به عنوان برگزیدگان تقدیری انتخاب و با اهدای لوح سپاس و هدایایی از آنان تجلیل شد.