خرم‌آباد- وضعیت نامطلوب کالاهای موجود در انبارهای سازمان اموال تملیکی لرستان موجب انتقاد شدید مجموعه دستگاه قضایی در استان شد تا دادستان مرکز لرستان دستور رسیدگی ویژه به این موضوع را بدهد.

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها: کارگروه پیشگیری از قاچاق کالا و ارز موضوع ماده ۴ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز مصوب ۱۳۹۲ در چهارچوب برنامه‌های معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان با حضور معاون قضائی، اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان، دادستان مرکز استان، معاون اداره کل اطلاعات، معاون بازرسی استان، مدیرکل تعزیرات حکومتی، معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی، مدیر کل گمرک، رئیس اداره مبارزه با قاچاق کالا و ارز فرماندهی انتظامی، نماینده کمیسیون هماهنگی و مبارزه با قاچاق کالا و ارز استانداری در دفتر دادستان مرکز استان برگزار شد.

وضعیت نامطلوب کالاهای موجود در انبارهای اموال تملیکی لرستان

بیژن دارایی معاون قضائی، اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری لرستان در این جلسه با انتقاد از وضعیت نامطلوب کالاهای موجود در انبار سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی استان، اظهار داشت: همچنین باید بر وضعیت خودروهای قاچاق بر و «شوتی» نظارت لازم صورت گیرد.

وی در ادامه وضعیت توزیع واکسن آنفلوانزا و لزوم نظارت بر تولید و توزیع اقلام خوراکی و بهداشتی به ویژه در خصوص متانول و اتانول آن هم در شرایط بحرانی کرونا را از دغدغه‌های امروز در لرستان دانست.

انتقاد از عملکرد ضعیف کمیسیون استانی هماهنگی و مبارزه با قاچاق کالا و ارز معاون قضائی، اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری لرستان در ادامه با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در مورد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، همکاری همه دستگاه‌ها را امر واجبی دانست و گفت: متأسفانه امروز به جز دستگاه قضائی، تعزیرات حکومتی و نهادهای انتظامی و امنیتی که در برخورد با قاچاق کالا و ارز با جدیت در حال ایفای نقش خود هستند در بدنه دولت به ویژه کمیسیون استانی هماهنگی و مبارزه با قاچاق کالا و ارز هیچ برنامه و یا همت عملیاتی مشاهده نمی‌شود.

وی در ادامه صراحتاً به عملکرد ضعیف کمیسیون استانی در باب عدم ایفای تکالیف خود در قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز به ویژه در راه اندازی سامانه‌های پیش بینی شده اشاره و وضعیت کالاهای موجود در انبارهای سازمان اموال تملیکی را نیز ناشی از نداشتن برنامه و عدم نظارت بر دستگاه‌های اجرایی متولی دانست.

بازرسی و دستگاه‌های نظارتی به وضعیت انبارهای اموال تملیکی ورود کنند

حمیدرضا القاصی مهر مدیر کل تعزیرات حکومتی لرستان با اشاره به تشدید برخوردها با موضوع قاچاق کالا و ارز در استان، گفت: ضرورت دارد که بازرسی یا دستگاه‌های نظارتی به وضعیت کالاهای موجود در اموال تملیکی ورود جدی داشته باشند.

ضرورت ارائه راهکار قضائی برای توقیف خودروهای «شوتی» وی، همچنین بر ضرورت ارائه راهکار قضائی برای توقیف خودروهای «شوتی» در استان تاکید کرد.

مدیرکل تعزیرات حکومتی لرستان، تاکید کرد: شناسایی و برخورد قضائی با انبارهای کالای قاچاق یا باراندازها در استان به صورت جدی در دستور کار قرار گیرد.

توقیف ۶۰۰ دستگاه خودروی «شوتی»

سرهنگ حسنوند رئیس اداره مبارزه با قاچاق کالا و ارز فرماندهی انتظامی لرستان، از توقیف ۶۰۰ دستگاه خودروی «شوتی» و قاچاق بر در مدت شش ماه گذشته خبر داد و گفت: با دستور دادستانی اجازه داده شود تا خودروهای «شوتی» و صرفه نظر از آنکه حامل کالای قاچاق باشند یا نباشند، به واسطه تغییر در ارکان خودرو توقیف شوند.

وی، همچنین به موضوع عدم تحویل کالای مکشوفه توسط سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی به بهانه نبود انبار و فضای کافی اشاره و این معضل را یکی از زمینه‌های فساد دانستند.

دستور دادستان برای بررسی وضعیت انبارهای اموال تملیکی

دادستان مرکز استان بر ضرورت استمرار و همکاری مضاعف همه نهادها برای پیشگیری و مبارزه با قاچاق کالا و ارز تاکید کرد و اظهار داشت: لازم است بازدیدهای سرزده از مراکز درمانی به ویژه مراکز توزیع واکسن آنفلوانزا و دیگر اقلام بهداشتی و دارویی مورد نیاز در شرایط فعلی و همچنین بازدید از انبارهای سازمان اموال تملیکی تقویت و به ویژه بازرسی از این انبارها و وضعیت کالای موجود به عنوان حقوق عامه در دستور کار بازرسی استان و متعاقباً این دادستانی قرار گیرد.

هر گونه کم کاری مدیران در انجام وظایف قانونی و اجرای مصوبات غیر قابل چشم پوشی است وی، تاکید کرد: مجموعه دستگاه قضائی استان و این دادستانی با جدیت، قاطعیت و بدون هیچ اغماضی ضمن برخورد با تمامی متخلفین، تدابیر لازم قانونی را در خصوص این دغدغه‌ها اتخاذ و ابلاغ می‌کند.

دادستان مرکز لرستان، هر گونه کم کاری مدیران در انجام وظایف قانونی و اجرای مصوبات را غیر قابل چشم پوشی دانست و عنوان کرد: در کنار برخورد با مدیران متخلف از مدیران جهادی، انقلابی و فعال نیز با تمام توان حمایت می‌شود.

بنا بر این گزارش، پیش از این نیز مسئولان در برهه‌های مختلف از وضعیت انبارهای اموال تملیکی لرستان انتقاد کرده بودند اما تا کنون اقدامی در رابطه با تعیین تکلیف کالاهای موجود در این انبارهای صورت نگرفته است.