به گزارش خبرنگار مهر، دکتر مصطفی قانعی امروز در یک برنامه خبری گفت: نتیجه تحقیقات بزرگی که با چندین هزار نفر روی چند مورد از داروها برای درمان کرونا با مشارکت جدی ایران انجام گرفت، دیروز توسط سازمان بهداشت جهانی اعلام شد.
وی افزود: یکی از این داروها داروی رمدسیویر بود که در کشور ما هم به عنوان داروی اصلی در پروتکل قلمداد نشده بود اما پزشک مجاز بود از دارو استفاده کند.
قانعی افزود: نتایجی که روز گذشته منتشر شد نشان داد که این دارو تاثیری در بهبودی بیماران کرونایی ندارد و با وجود اینکه تحت پوشش بیمهای برای بعضی بیمهها بود نشان داد اثری ندارد.
وی ادامه داد: چنانچه پزشکی رمدسیویر را تجویز کند و بیمار دچار عوارض شود خواه ناخواه باری به بیمار تحمیل شده است.
رئیس کمیته مقابله با کرونا گفت: در نشست بعدی کمیته علمی تصمیم گیری جدی خواهد داشت.
وی ادامه داد: این دارو هم مثل داروی فاویپیراویر که در ۱۳ مرکز کشور تست شد و عدم تاثیر آن اثبات شد از پروتکل خارج شد و به احتمال زیاد ما داروی ضد ویروس را برای درمان نخواهیم داشت.
وی گفت: داروهای اسلتامیویر، فاویپیراویر و کلت را را از پروتکل خارج کرده بودیم که رمدسیویر مانده بود که آن هم از پروتکل خارج شد.
قانعی اضافه کرد: داروی اینترفرون هم که در لیست وجود داشت فقط شاید در مراحل اول بیماری اثر کند و وقتی بیمار بستری شد تاثیر چندانی در بهبودی بیمار نخواهد داشت بنابراین هزینهای نباید به بیماران تحمیل کرد زیرا عوارض خاص خودش را دارد.
وی عنوان کرد: ما در فازی که بیمار بستری میشود باید درمان ضد التهاب را اولویت قرار دهیم. داروی کورتیکوئید استروئید در پروتکل است و به عنوان درمان اصلی که از اسفندماه معرفی شد مورد استفاده قرار میگیرد.