کاشان - کرونا در حالی در ایران و کاشان جولان می دهد که بی تفاوتی مردم و مسئولان میدان را برای تاخت و تاز این ویروس باز گذاشته است.

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها، هادی نجف زاده: ماه‌هاست که کشور و منطقه کاشان گریبان گیر ویروس منحوس کرونا شده‌اند؛ ویروسی که هنوز هیچکس نتوانسته حدس و نظر علمی درباره رفتارهای آن ارائه دهد؛ شاید بتوان گفت بهترین تعبیر از رفتار این ویروس همان «شتر، گاو، پلنگ» است که وزیر بهداشت در یکی از سخنرانی‌های خود بیان کرد؛ تعبیری که نشان از پیچیدگی‌های مخصوص این ویروس دارد.

به گفته کارشناسان ما در میدان مبارزه با کرونا هم در یک جنگ واقعی هستیم اما مشخص نیست زمانی که یک ویروس تا به این حد پیچیده رفتار می‌کند چرا رفتار ما انسان‌ها بعد از گذشت هفت ماه نه تنها نسبت به قبل ارتقا نیافته بلکه پس رفت هم داشته است.

نتیجه این رفتارهای منفعلانه با دشمنی زیرک، مبهم و پیچیده را آمار روزانه نشان می‌دهد؛ اما چه شد که اینگونه به قول معروف وا دادیم؟، این وادادگی نه تنها در کاشان به عنوان یکی از ۴۵ شهرستان دارای وضعیت حاد از نظر شیوع و انتقال کرونا در کشور بلکه در تمام این سرزمین به وضوح قابل درک و مشاهده است.

از طرفی مسئولین و مدیران تصمیم گیرنده هیچ قاطعیتی برای تصمیمات خود ندارند و از طرفی بی‌خیالی و بی تفاوتی مردم راه را برای جولان و تاخت و تاز این ریزموجود خانمان سوز باز گذاشته است.

از سویی دیگر اعضای کادر بهداشتی و درمانی دیگر دیگر تاب و توانی برای ارائه خدمت ندارند؛ درست است که آنها جانانه و جهاد گونه همچنان در میدان مبارزه با این ویروس تلاش می‌کنند ولی سوالی که خیلی‌ها می‌پرسند این است که تا کی قرار است این وضعیت ادامه پیدا کند؟

۷ ماه است خانواده خود را یک دل سیر ندیده‌ایم!

یکی از پرستاران بیمارستان شهید بهشتی کاشان در گفت و گو با خبرنگار مهر با بیان اینکه در طول بیش از این هفت ماه مبارزه با کرونا زندگی روی خوش خود را از همه ما برگردانده است، اظهار داشت: ما پرستاران و اعضای کادر بهداشتی هم مثل بقیه مردم خانواده، فرزند، پدر و مادر داریم ولی هنوز نتوانسته‌ایم یک دیدار دل سیر خانواده را ببینیم.

تنها چیزی که در شرایط کنونی پرستاران و اعضای کادر بهداشتی و درمانی را دلگرم به ارائه خدمت و تلاش در میدان مبارزه با کرونا کرده است، حس توفیق خدمت به مردم است وگرنه حقوق پرداختی دولت در مقابل این زحمات همکاران ما هیچ است

وی با اشاره به اینکه جور بی تفاوتی مردم در رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی را باید فرزندان و اطرافیان ما بکشند، ابراز داشت: متأسفانه با عدم قاطعیت در تصمیم گیری و اعمال محدودیت توسط مسئولین و افزایش آمار کرونا کادر بهداشتی و درمانی دیگر عملاً خسته شده‌اند.

این پرستار بیمارستان بهشتی کاشان با اشاره به اینکه حتی مسئولان به قول و قرارهای خود برای افزایش حقوق و حق کرونا و پرداخت آن به کادر بهداشتی و درمانی عمل نکرده اند، تصریح کرد: مردم باید بدانند تنها چیزی که در شرایط کنونی پرستاران و اعضای کادر بهداشتی و درمانی را دلگرم به ارائه خدمت و تلاش در میدان مبارزه با کرونا کرده است، همین حس توفیق خدمت به مردم است وگرنه حقوق پرداختی دولت در مقابل این زحمات همکاران ما هیچ است.

وی با بیان اینکه حتی جرئت ندارم فرزندان خود را بغل کنم، بیان داشت: چند ماه پیش که بعد از شیفت کاری به منزل رفتم ناگهان فرزند شش ساله ام به طرف من آمد ولی من مجبور بودم که از بغل کردن و ابراز محبت به او استنکاف کنم که نتیجه بعدی آن غم و غصه عالم برای من و گریه‌های ممتد برای فرزندم بود.

سفرهای بی قاعده، کرونای بی ضابطه

این مدافع سلامت مردم با انتقاد شدید از مسافرت‌ها و حضور در تجمعات مردم افزود: متأسفانه این اقدامات مدت زمان شیوع این ویروس را بیشتر می‌کند و از طرفی باعث ابتلای بیشتر شهروندان و به تبع آن بالا رفتن آمار مرگ و میرها می‌شود.

عضو کمیته علمی ستاد ملی مبارزه با کرونا نیز در گفت و گو با خبرنگار مهر با اشاره به جهش خردادماه ویروس کرونا اظهار داشت: از آن زمان تاکنون قدرت سرایت کرونا چندین برابر افزایش یافته است و رفتارهای مردم هم بر این گسترش شیوع افزوده است.

وی با بیان اینکه یکی از مهمترین ابزارهای کنترل شیوع کرونا تشخیص به موقع بیمار است، ابراز داشت: با تشخیص به موقع بیمار و اینکه ناقل ویروس است و با قرنطینه آن تا حد زیادی می‌توان شیوع ویروس را کنترل کرد ولی نه امکانات به اندازه کشورهای غربی داریم و نه مردم حتی در مراعات دستورالعمل‌های بهداشتی اهتمام می‌ورزند.

مینو محرز با بیان اینکه شرایط کنونی کشور حتی از اسفندماه هم بدتر است، تصریح کرد: متأسفانه تخت‌های بیمارستانی یک به یک پر می‌شود و در صورتی که این وضع کنترل نشود شاهد هفته‌های سختی خواهیم بود.

وی با اشاره به اینکه به هیچ عنوان فعلاً نباید با دارو و یا واکسن کرونا دل بست، بیان داشت: گروه‌های مختلفی از سراسر دنیا بر روی واکسن کرونا در حال فعالیت علمی هستند ولی به دلیل پیچیدگی‌های این ویروس هنوز موفق به کشف آن نشدند.

عضو کمیته ملی ستاد مبارزه با کرونا با بیان اینکه علاوه بر لزوم رعایت مردم در دستور العمل های بهداشتی باید محدودیت‌های بیشتری وضع شود، افزود: کرونا سوار بر بی تفاوتی مردم می‌تازد و متأسفانه با این حجم از بی تفاوتی شرایط روز به روز مشکل تر می‌شود.

حقیقت این است که وضعیت کنونی کشور از جهات فراوانی نسبت به دو ماه ابتدایی شیوع ویروس کرونا بدتر شده است‌. هر چند در ابتدای شیوع این ویروس مردم ایران با یک نوع همدلی هم به منظور کمک به نظام بهداشتی و درمانی اقدامات داوطلبانه انجام می‌دادند و هم اینکه در رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی سعی و همت بیشتری به خرج می‌دادند.

انکار وجود ویروسی به نام کرونا و ارائه شایعات عجیب و غریب

از سویی برخی از هموطنان در اظهار نظرهای عجیب به کل وجود این ویروس را منکر می‌شوند و انتشار این گونه اخبار را راهی برای فراموش کردن گرانی‌ها می‌پندارند، در این میان واقعاً حرفی نمی‌ماند. از طرفی رفتارهای متناقض و چندگانه مدیران و مسئولین شهر و کشور و از طرفی دیگر عدم قاطعیت در تصمیم گیری ها و اعمال محدودیت‌ها اینگونه شائبه‌های خطرناک را در بین مردم تقویت می‌کند و از طرفی دیگر شاهد رشد روز افزون مبتلایان و فوت شدگان بر اثر ابتلاء به این بیماری هستیم.

آنچه که به نظر می‌رسد در مورد شیوع این ویروس حتی باید روانشناسان و جامعه شناسان هم ورود پیدا کنند و علل و دلایل این حجم از بی تفاوتی مردم را مورد مطالعه قرار دهند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی کاشان نیز در گفت و گو با خبرنگار مهر با بیان اینکه یکی از بهترین شیوه‌های کاهش موارد ابتلاء غربالگری به موقع است، اظهار داشت: متأسفانه مردم کاشان همکاری خوبی با سامانه ۴۰۳۰ نکردند و حدود نیمی از مردم غربالگری نشدند.

سن بستری و فوت شدگان بیماران کرونایی در منطقه کاشان کاهش پیدا کرده است، این نشان می‌دهد که هیچ فردی از دست این ویروس در امان نیست و بیماری افراد با هر سن و سالی را می‌تواند گرفتار خود کند وی با بیان اینکه حضور در تجمعات، مهمانی‌ها و مراسمات مذهبی و خانوادگی در حال حاضر مهمترین علت شیوع ویروس کروناست، ابراز داشت: با توجه به شرایط کنونی ما تمام بیمارستان‌های کاشان از جمله خصوصی و تأمین اجتماعی را ملزم کرده‌ایم که حداقل ۱۰ درصد از تخت‌های خود را برای پذیرش و ارائه خدمات به بیماران کرونایی ارائه دهند.

کاهش سن بستری و فوت شدگان بیماران کرونایی در منطقه کاشان

مروجی با بیان اینکه متأسفانه سن بستری و فوت شدگان بیماران کرونایی در منطقه کاشان کاهش پیدا کرده است، ابراز داشت: این نشان می‌دهد که هیچ فردی از دست این ویروس در امان نیست و در صورت کوچک‌ترین کوتاهی در دستورالعمل‌های بهداشتی ممکن است افراد با هر سن و سالی را گرفتار خود کند.

وی با اشاره به اینکه دانشگاه علوم پزشکی کاشان با پیگیری‌های انجام شده و کمک خیران و توجه ویژه وزیر بهداشت توانسته‌است امکانات و تجهیزات لازم برای درمان بیماران کرونایی را مهیا کند، گفت: خرید دستگاه‌های تشخیصی مثل سی تی اسکن، راه اندازی دومین آزمایشگاه تشخیصی مولکولی بیماری کووید ۱۹، ایجاد یک بخش «مگا آی سی یو «و غیره از جمله این اقدامات است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی کاشان تنها راه مقابله با بیماری کرونا را پیشگیری و رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی توسط مردم دانست و افزود: این دانشگاه طی نامه‌ای به فرمانداران کاشان و آران و بیدگل خواستار اقدامات و محدودیت‌هایی برای جلوگیری از شیوع بیشتر این ویروس شده است که امیدواریم اقدامات لازم به این منظور انجام شود.

ابتلای خانوادگی، چهره جدید کرونا در موج سوم همه گیری

یک متخصص بیماری‌های عفونی و استاد دانشگاه علوم پزشکی کاشان نیز در گفت و گو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه بیشترین حجم از بیماران در حال حاضر به صورت خانوادگی مبتلا می‌شوند، اظهار داشت: متأسفانه عدم فاصله گذاری اجتماعی و عدم استفاده از ماسک در مهمانی‌ها و تجمعات خانوادگی و دوستانه باعث شده است که ابتلاء به صورت خانوادگی بسیار در بین مردم افزایش داشته باشد.

وی با بیان اینکه طبق نظریات علمی حدود ۵۰ درصد از مبتلایان بدون علامت هستند، ابراز داشت: این افراد با توجه به اینکه بدن آنها از سیستم دفاعی مناسبی برخوردار است هیچ گونه علائمی ندارند ولی همین افراد ناقلان بسیار خوبی هستند.

برخلاف تصورات عامه مردم در حال حاضر شاهد ابتلاء و حتی فوت کودکان نیز هستیم، در واقع این ویروس با پیچیدگی‌های خاص خود هر نظریه پیش از این را در ارتباط با گروه‌های خاص درگیر بیماری منتفی کرده است ابتلاء و فوت کودکان بر اثر کرونا، داغی که سرد نمی‌شود

مائده نجفی زاده با اشاره به اینکه حضور این افراد در تجمعات و مهمانی‌ها باعث انتقال ویروس با سایر افراد می‌شود، تصریح کرد: به همین دلیل افراد سالمند و دارای بیماری خاص که سیستم دفاعی آنها ضعیف است باید از شرکت در هرگونه مهمانی و تجمع حتی به صورت خانوادگی به شدت بپرهیزند.

وی با بیان اینکه برخلاف تصورات عامه مردم در حال حاضر شاهد ابتلاء و حتی فوت کودکان نیز هستیم، بیان داشت: این ویروس با پیچیدگی‌های خاص خود هر نظریه پیش از این را منتفی کرده است به همین دلیل بهترین راه برای مقابله با آن پیشگیری همراه با رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی است.

این استاد دانشگاه و متخصص بیماری‌های عفونی ضمن دعوت از مردم برای عدم حضور در تجمعات و مکان‌های شلوغ گفت: در صورت لزوم برای شرکت در مکان‌های شلوغ باید استفاده از ماسک و رعایت فاصله اجتماعی دو متری و بعد از آن شست و شوی دست‌ها با آب و صابون به مدت ۲۰ تا ۳۰ ثانیه حتماً مورد توجه قرار گیرد.

متأسفانه شرایط حال حاضر کشور از نظر شیوع کرونا اصلاً مناسب نیست و به تبع آن شهرهای ایران نیز از این قاعده مستثنی نیستند.

بسیاری از مردم با رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی و استفاده از ماسک هم خود و اطرافیان و هم دیگر هموطنان را در مقابل این ویروس خطرناک ایمن می‌کنند ولی حال سوال این است که چرا با آن عده محدودی که نسبت به رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی اقدام و اهتمامی ندارند برخورد نمی‌شود؟

اعمال جریمه هر چند لازم ولی کافی نیست و در این باب چون زندگی و نفس هر فرد بستگی به رفتارهای بقیه مردم دارد باید با هنجارشکن‌های شیوه نامه‌های بهداشتی با جدیت برخورد شود.

اهمال ستاد ملی مبارزه با کرونا در عدم تصویب قوانین و اتخاذ تصمیماتی قاطع باعث شده که مردم از این موضوع ناراحت باشند و شاید در به وجود آمدن این شرایط بیش از اینکه مردم شاید دستورالعمل‌های بهداشتی را رعایت نمی‌کنند باید به بی تفاوتی این ستاد و اعضای آن هم اشاره کرد.

مشخص نیست ما مردم تا کی باید با این ویروس سر و کله بزنیم و اگر قرار باشد شرایط بدین گونه برود مطمئناً حالت فرسایشی برای مردم و به خصوص کادر بهداشتی و درمانی پیش می‌آید که دود آن بیش از هر چیز و هر کس به چشمان خود ما خواهد رفت.