سمنان- نشست اضطراری موضوع بالا آمدگی آب در روستای فولاد محله از توابع مهدی‌شهر با حضور مسئولان استانی و شهرستانی در حاشیه نشست مدیریت بحران استانداری سمنان برگزار شد.

به گزارش خبرنگار مهر، همزمان با بعد از ظهر دوشنبه و در پی بالا آمدن آب در روستای فولاد محله از توابع شهرستان مهدی شهر که سبب بروز مشکلات و مخاطرات زیادی برای مردم این منطقه شده، نشست اضطراری در استانداری سمنان و در حاشیه نشست مدیریت بحران استان سمنان با حضور مسئولان برگزار شد.

در این نشست میقانی فرماندار مهدی‌شهر ضمن تشریح وضعیت موجود در فولاد محله خواستار ورود دستگاه‌های ذی‌ربط به خصوص آب منطقه و شرکت آبفای استان سمنان برای جلوگیری از مخاطرات این پدیده شد.

بررسی مشکل بالا آمدن سطح آب در روستای فولاد محله در شهرستان مهدی‌شهر و تصمیم گیری در خصوص رفع این مشکل محور نشست امروز از سوی مسئولان استانداری سمنان، عنوان شده است. عبدالرضا میقانی فرماندار مهدی‌شهر در این نشست گفت: بالا آمدن سطح آب در روستای فولاد محله در شهرستان مهدی‌شهر، یکی از مواردی است که زندگی مردم در این روستا را با مشکل مواجه ساخته است.

ایجاد مشکلات عدیده برای مردم فولاد محله

رئیس شورای اسلامی فولاد محله نیز در این نشست با بیان اینکه بالا زدگی آب مشکلات عدیده برای مردم این بخش ایجاد کرده است، گفت: طی سال‌های اخیر نزولات آسمانی به شکل چشمگیری در منطقه فولاد محله افزایش یافته است که همین موضوع سبب شد تا سطح آب‌های زیرزمینی در روستا بالا آمده و موجب بروز برخی مشکلات برای ساکنان این روستا بویژه در محدوده جنوبی شود.

شمسعلی ایمانی با بیان اینکه برخی از درختان منطقه جنوبی روستای فولاد محله به دلیل آب زیاد موجود در زمین خشک شده‌اند، بیان کرد: انجام مطالعات کارشناسی، زهکشی و اجازه برداشت آب از چاه‌های منطقه از جمله اقداماتی است که می‌تواند مشکل بالا آمدن سطح آب را در روستای فولاد محله برطرف کنند.

وی با بیان اینکه عدم لایروبی قنوات روستا یکی از دلایلی است که سبب بالا آمدن سطح آب در روستای فولاد محله شده است، افزود: پیشنهاد می‌شود شرکت آب منطقه‌ای سمنان، با تغییر تاکتیک در این منطقه، اجازه برداشت آب از چاه‌های موجود را صادر کند.

محسن فولادی، رئیس خزانه استان سمنان و از موثران روستای فولاد محله نیز با بیان اینکه میانگین بارندگی در روستای فولاد محله ۳۴۰ میلیمتر محاسبه شده که چندین برابر میانگین کلی استان است، گفت: باید تصمیم گیری با در نظر گرفتن شرایط و موقعیت‌های خاص هر منطقه باشد همچنین باید گفت متأسفانه قنات‌های موجود در روستا سال‌ها است که به حال خود رها شده و لایروبی نمی‌شوند.

تائید وزیر نیاز است

معاون شرکت آب منطقه‌ای سمنان نیز در این نشست با بیان اینکه افزایش سطح آب در روستای فولاد محله به دلیل بالا بودن سنگ کف زمین اتفاق می‌افتد، گفت: ۱۰ سال پیش نیز شاهد وقوع چنین حادثه‌ای در روستای فولاد محله بوده‌ایم لذا بر اساس قانون لغو ممنوعیت برداشت آب از منابع زیرزمینی بر عهده وزیر نیرو بوده و نیاز به مصوبه و تأیید وزیر دارد.

حمید احسانی با بیان اینکه گزارشی با عنوان درخواست لغو ممنوعیت برداشت آب از منابع آبی فولاد محله به وزارت نیرو ارسال شد، اما وزیر با این درخواست موافقت کرد بیان داشت: بر اساس موقعیت حساس و بحرانی منطقه، این سازمان اجازه پمپاژ و برداشت آب از چاه‌های روستا را صادر خواهد کرد.

وی با بیان اینکه حفر چاه به جای قنات در فولاد محله منع قانونی ندارد اما پیشنهاد می‌شود به جای حفر چاه، قنوات موجود را لایروبی کنند، افزود: باید مطالعات مربوط به زهکشی انجام و سپس در کوتاه‌ترین زمان این اقدام انجام شود.

عذرخواهی از مردم فولاد محله

معاون استاندار سمنان نیز به عنوان آخرین سخنران این نشست با بیان اینکه از مردم فولاد محله عذرخواهی می‌کنم، گفت: کل بالا آمدن آب در سطح اراضی و خانه‌های مردم روستا و تکرار این مشکل پس از ۱۰ سال موید این ادعاست که متأسفانه ما کار را به‌درستی به انجام نرسیده است.

منوچهر فخری با بیان اینکه خشکسالی‌های چند سال اخیر سبب شد تا در انجام لایروبی قنوات و مسیل رودخانه‌ها و … دچار غفلت شویم و نتیجه آن امروز معلوم می‌شود، بیان داشت: تلاش خواهیم کرد تا هفته آینده ضمن سفر به فولاد محله و بازدید میدانی از روستا، نتیجه اقدامات و مصوبات را رصد کنیم.

وی افزود: از دهیار روستای فولاد محله نیز می‌خواهیم ضمن بررسی و رصد دقیق موقعیت روستا، چنانچه برای انجام مصوبات جلسه نیاز به تجهیزات و امکانات فنی و تجهیزات سنگین است، در اسرع وقت به منظور هماهنگی با دستگاه‌های مربوطه و ارسال تجهیزات موضوع را اعلام کند.

به گزارش خبرنگار مهر، در پایان این نشست مقرر شد تا مسئولان استان سمنان از فولاد محله بازدید به عمل بیاورند. نکته قابل توجه این است که ۱۰ سال پیش دقیقاً رویداد مشابهی در فولاد محله رخ داده اما تا کنون هیچ اقدامی برای جلوگیری از آن صورت نپذیرفته است.