نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی و رئیس کمیته طب سنتی ایرانی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در خصوص طب سنتی ایرانی نامه‌ای خطاب به رئیس جمهور منتشر کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، زهرا شیخی نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی و سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان خطاب به رئیس جمهور نامه‌ای منتشر کرد.

وی اظهار کرد: ضمن ادای احترام به تمام افسران و سربازان جبهه مبارزه با کرونا که چندین ماه است چشم روی هم نگذاشته‌اند و خواب راحت نداشته‌اند و بدون هیچ شکایتی از تحمل لباس‌های رزمی و ماسک‌هایی که نفس‌هایشان را به شماره انداخته اما جان بر کف ایستاده‌اند و دم نمی‌زنند و تکریم شهدای راه دفاع از سلامت و جان مردم شریف و مقاوم ایران اسلامی، به عنوان یک پزشک و وکیل مردم صبور سرزمینم از محضرتان سوال می کنم.

وی افزود: اکنون که در نبرد بی‌امان مبارزه با این ویروس منحوس، طاقت همگان به سر آمده و چشم‌ها گریان و قلوب ملت ایران مالامال از رنج جانکاه می‌باشد و شرایط بحرانی است و سرداران پیشگام حوزه سلامت و وزیر محترم به ستوه آمده‌اند در سکان ستاد ملی مبارزه به کرونا هیچ رنگ و بویی از آرایش جنگی وجود دارد؟ آیا شرایط جنگی ایجاب نمی‌کند از هر احتمال منطقی و یا کمک صادقانه به درستی استفاده کنیم؟

شیخی در ادامه نوشته است: آیا اکنون که هر روز داروهای گران قیمت آنچنانی و عمدتاً وارداتی یا مشابه‌سازی شده، یکی یکی از رده خارج شده و هزینه اثربخشی آن‌ها مردود می‌شود، همچون سایر کشورهای دنیا و بنا بر خِرَد جمعی و عقل نخبگانی و فارغ از تعصب‌ها و افراط و تفریط به ظرفیت‌های طب‌های سنتی، بومی و مکمل توجه کرده‌ایم؟

رئیس کمیته طب سنتی ایرانی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در این نامه افزوده است: آیا همه آنان که در چین و کره جنوبی و اروپا و… به استفاده از ظرفیت‌های علمی و عقلانی طب‌های سنتی و مکمل خود پرداخته‌اند نابخرد هستند؟ آیا علی‌رغم دستور و خواست وزیر محترم بهداشت، در ستاد ملی مبارزه با کرونا یا حتی ستاد خود وزارت بهداشت، یک صندلی به یک متخصص دانشگاهی طب ایرانی اختصاص داده شد؟

وی خاطرنشان کرده است: آیا ما با پیشینه چند هزار ساله طب ایرانی، حتی در مقام پژوهش و همسنگ داروهای شیمیایی که عملاً مردم خود را در معرض کارآزمایی آن‌ها قرار دادیم، به کاربرد احتمالی و سنجش توانمندی ایده‌های این دانش پرداختیم؟

شیخی در نامه به رئیس جمهور گفته است: اگر بیان شود تعداد قابل توجهی کارآزمایی بالینی طب سنتی ایرانی انجام شده، باید گفت اولاً این موارد علی‌رغم همه کارشکنی‌ها، حاصل همت برخی متخصصان و پژوهشگران و جهادگران بی‌ادعا در بستر دانشکده‌های طب ایرانی و فضاهای علمی بدست آمده است نه از هنر وزارت بهداشت و دولت؛ دوم اینکه انتظار می‌رفت یک کارگروه ویژه در این زمینه فعالیت نماید تا در این وانفسای نبرد نفس گیر، از هر احتمال علمی و کاربردی استقبال کنیم.

سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در این نامه اظهار کرده است: آیا اگر طبق ماده ۷۴ برنامه ششم تاکنون ادغام خدمات تأیید شده طب سنتی ایرانی در نظام سلامت توسط وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی به عنوان متولی این امر انجام شده بود، اکنون بستر لازم برای استفاده از این ظرفیت ملی وجود نداشت؟

وی این‌گونه مطرح کرده است: چرا باید بعد از تصویب این قانون همچنان در بازی رونمایی از طرح‌های کوچک و آزمایشی و محدود در امر ادغام باشیم؟ جناب آقای رئیس جمهور عدم بسترسازی برای اجرای بند دوازدهم سیاست‌های کلی سلامت کشور یعنی بازشناسی، تبیین، ترویج، توسعه و نهادینه نمودن طب سنتی ایران و عدم اجرای سند ملی گیاهان دارویی و طب سنتی کشور مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی مصداق عدم بهره‌گیری از ظرفیت‌های موجود و بی‌توجهی و عدم پاسخ صحیح به خواسته و نیاز مردم.

شیخی تصریح کرده است: در شرایط خاص کشور توصیه مشفقانه و درخواست مجدانه از شما و همکاران ستاد ملی مبارزه با کرونا و وزارت بهداشت این است که با قید فوریت نسبت به تشکیل کارگروه ویژه طب سنتی ایرانی و مکمل با حداکثر توان و ظرفیت و در کنار همکاران محترم پزشکی رایج در تمام زمینه‌های ممکن از جمله اصلاح سبک زندگی، پیشگیری از ابتلا و تقویت سیستم ایمنی و قوای مدبره بدن، کاهش عوارض بیماری و کمک به تاب‌آوری جسم و جان مردم و بیماران بپردازید؛ انشاالله در این آشفته‌بازار از کیسه دانش و تجربه این مرز و بوم چیزی برآید.