اراک - خبرگزاری مهر : مدیرکل منابع طبیعی استان مرکزی گفت : تا کنون بیش از 53 هزار هکتار از عرصه های بیابانی استان مرکزی بوته کاری و اصلاح شده است.

عباس مظفری در گفتگو با خبرنگار مهر در اراک افزود : عملیات اصلاح و احیا بیابان زدایی در شهرستان های زرندیه ، دلیجان ، ساوه و محلات در بیش از 35 هزار هکتار و کویر میقان در بیش از 18 هزار هکتار انجام شده است.

وی اظهار داشت : گونه های مرتعی آتریپلکس و قره داغ از عمده ترین گیاهانی هستند که در عملیات اصلاح و احیا مناطق بیابانی مورد استفاده قرار گرفته اند.

مظفری با بیان اینکه  با کاشت ، حفاظت و قرق ، حرکت ماسه های روان در کویر میقان مهار و اثرات منفی زیست محیطی منطقه به خصوص در شهر اراک به مقدار قابل توجهی کاهش یافته است یادآور شد : عملیات اصلاحی به عنوان کمربند سبز سبب تثبیت ماسه های روان شده و در کویر به صورت بادشکن عمل می کند.

وی یکی از مهمترین عوامل بیابان زایی در کشور و استان را بهره برداری بیش از حد تعادل و توان اکولوژیک عنوان و خاطر نشان کرد : این امر باعث فقیر شدن پوشش گیاهی ، حرکت ماسه های روان ، فرسایش خاک و هدر رفتن آب های سطحی می شود و در نهایت این گونه اراضی قابلیت خود را برای  کشاورزی و مرتع از دست می دهند و سبب ناپایداری نظام تولید می شوند.

این مسئول با اشاره به اینکه تاکنون  بیش از 26 هکتار بذرکاری ، 19 هکتار آبیاری و مراقبت ، 13 هکتار نهال کاری  و 12 هکتار تهیه طرح اجرایی کانون بحران فرسایش بادی انجام شده است اعلام کرد : بیش از سه هزار هکتار آماده سازی و پرورش جنگل های دست کاشت ، 187 هزار هکتار تهیه طرح مطالعاتی بیابان زایی  ، 137 هزار هکتار تهیه طرح اجرایی بیابان زدایی  ، حفاظت و قرق 163 هزار هکتار ، مرمت 19 دهنه چشمه ، احداث 17 دستگاه آب انبار ،  720 متر مکعب خشکه چین و جمع آوری  64 تن بذر از دیگر فعالیت های منابع طبیعی استان مرکزی است.