دزفول- سرپرست اداره میراث فرهنگی دزفول گفت: با توجه به ظرفیت‌های متعدد دزفول در حوزه میراث فرهنگی، راه‌اندازی موزه باستان‌شناسی در این شهرستان در دستور کار این اداره است.

مهدی چناری در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: با توجه به وجود آثار و بناهای تاریخی متعدد و محوطه‌ها و تپه‌های باستانی در دزفول و همچنین وجود آثار و اشیای مکشوفه فراوان از دوره‌های مختلف تاریخ در این شهرستان، لازم است یک موزه باستان‌شناسی برای نگهداری و به نمایش گذاشتن این آثار و اشیای تاریخی در دزفول راه‌اندازی شود.

وی با بیان اینکه پیگیری‌هایی برای راه‌اندازی این موزه در دزفول انجام شده است، افزود: دو محل توسط ما و مجموعه شهرداری برای تبدیل به موزه باستان‌شناسی در نظر گرفته شده است و این محل‌ها در کمیسیون مهر و میراث مطرح شده و در خصوص آنها بحث و تبادل نیز نظر صورت گرفته و موافقت‌های لازم برای هر دو محل نیز حاصل شده است؛ لذا در ادامه پروسه راه‌اندازی موزه یکی از این دو محل به عنوان مکان موزه انتخاب خواهد شد.

سرپرست اداره میراث فرهنگی دزفول عنوان کرد: با توجه به مشکلات مالی و کمبود اعتبار و همچنین طولانی بودن پروسه جذب اعتبار، وجود این محل‌های آماده می‌تواند باعث تسریع در تحقق هدف راه‌اندازی موزه باستان‌شناسی دزفول شود.

چناری خواستار همکاری و مساعدت فرماندار، نماینده و مجموعه مدیریت شهری برای راه‌اندازی این موزه شد و گفت: ایجاد و راه‌اندازی یک موزه باستان‌شناسی در دزفول علاوه بر جذب گردشگر و معرفی بیش از پیش سابقه تاریخی و تمدنی دزفول، می‌تواند خلأ وجود یک موزه باستان‌شناسی مناسب در استان را نیز پر کند.

وی با بیان اینکه در حال حاضر بسیاری از اشیای باستانی و تاریخی کشف شده در دزفول در اختیار دانشگاه آزاد هستند، اضافه کرد: از آنجایی که این دانشگاه نیز پیشنهاد راه‌اندازی موزه را مطرح کرده است، می‌توانیم با همکاری و همفکری دانشگاه آزاد موزه باستان‌شناسی را در یکی از فضاهای این دانشگاه ایجاد کنیم؛ هر چند تلاش ما این است که موزه باستان‌شناسی در یکی از دو محلی که مورد نظر این اداره و شهرداری است، راه‌اندازی شود.

سرپرست اداره میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری دزفول به وجود تعداد قابل‌توجهی از اشیای تاریخی مکشوفه متعلق به دزفول در موزه ایران باستان اشاره کرد و گفت: در صورت راه‌اندازی موزه باستان‌شناسی در دزفول می‌توانیم اشیای تاریخی و باستانی متعلق به دزفول را که در موزه ایران باستان نگهداری می‌شوند، به صورت امانت در موزه دزفول نگهداری کنیم.

چناری یادآور شد: به منظور فراهم شدن امکان بازدید برای همه مردم بهتر است اشیای تاریخی در چرخش باشند، از سویی موزه ایران باستان به دلیل قرار گرفتن در مرکز کشور با استقبال زیادی از سوی مردم مواجه است؛ لذا بهترین کار این است که در صورت راه‌اندازی موزه باستان‌شناسی دزفول، بخشی از اشیای باستانی متعلق به منطقه دزفول که در موزه ایران باستان نگهداری می‌شوند، در موزه دزفول و بخشی در تهران نگهداری شوند؛ همچنین در خصوص اینکه آیا این آثار می‌توانند به صورت دائم در دزفول نگهداری شوند یا خیر نیز باید تحقیق و پیگیری شود.