تبریز- آزادراه تبریز- زنجان که به عنوان تنها شاهراه ترانزیتی کشور به اروپا مطرح است با گذشت نزدیک ۱۰ سال از افتتاح همچنان نواقص فراوانی به خصوص در وضعیت آسفالت دارد.

به گزارش خبرنگار مهر، آزادراه تبریز - زنجان در مردادماه سال ۱۳۹۰ در قالب اولین آزادراه کوهستانی کشور به بهره‌برداری رسید که بعدها به نام آزادراه پیامبر اکرم (ص) نام‌گذاری شد و اکنون یکی از مهم‌ترین و پرترددترین آزادراه‌های مواصلاتی کشور است.

این آزادراه که طولانی‌ترین تونل‌های دوقلوی کشور یعنی تونل‌های دوقلوی شبلی، با طول هرکدام دو هزار و ۵۲۲ متر و عرض ۱۱ متر را در خود جای‌داده است، بخش عمده‌ای از حمل‌ونقل و ارتباطات جاده‌ای کشور را عهده‌دار است.

با اینکه افتتاح آزادراه تبریز- زنجان تا حد زیادی از تعداد تصادفات و تلفات جاده قدیم این مسیر را کاسته است، اما آنچه سال‌های متوالی است مسافران این مسیر را آزار می‌دهد، وضعیت نامطلوب آسفالت این آزادراه است، به‌طوری‌که در بسیاری از نقاط آن کیفیت آسفالت، به‌مراتب پایین‌تر از کیفیت آسفالت در بعضی مناطق روستایی کشور است.

این وضعیت برای سرنشینان خودروهایی که با سرعت مجاز ۱۲۰ کیلومتر بر ساعت حرکت می‌کنند، وضعیتی خطرناک و مهلک را به ارمغان می‌آورد.

علی‌رغم اینکه در طول سال‌های اخیر شاهد لکه‌گیری‌های متوالی از طرف شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل‌ونقل کشور هستیم اما انگار حکایت چاله‌های آزادراهی تمامی ندارد و هرچند سال یک‌بار می‌بایستی هزینه لکه‌گیری و بهسازی آسفالت این آزادراه نیز همانند بسیاری از آزادراه‌های کشور از مسافران آن اخذ شود.

البته آسفالت تنها مشکل این آزادراه نیست و نبود روشنایی و نداشتن خط کشی در بسیاری از مسیر به دغدغه رانندگان تبدیل شده است به خصوص اینکه این مسیر ترانزیتی بوده و روزانه صدها کامیون و تریلی داخلی و خارجی در این مسیر تردد می‌کنند.

در این فیلم وضعیت اسفناک آسفالت قسمتی از مسیر آزادراه مابین بستان آباد تا سرچم به خوبی مشخص است.