شریف بازرگانی در گفت و گو با خبرنگار مهر با بیان اینکه یکی از مخاطبین همیشگی موزه مردم شناسی اوز، کودکان ونوجوانان این مرز و بوم بوده و هستند، گفت: حدود یک سال قبل تصمیم گرفتیم که یکی از اتاقهای موزه مردم شناسی اوز را منحصراً به کودکان اختصاص دهیم.
وی اضافه کرد: در این اتاق اسباب و لوازمی که مخصوص این قشر است (قبل از تولد تا حدود نوجوانی) را در معرض دید بازدیدکنندگان قرار خواهیم داد.
بازرگانی، ادامه داد: متأسفانه به علت شیوع کرونا برنامه ما با مشکلاتی مواجه شد اما در پی برگزاری چندین برنامه موفق در موزه مردم شناسی اوز به مناسبت هفته ملی کودک در مهر ماه ۱۳۹۹، خون تازه ای در این ایده جاری گشت و تصمیمگرفتیم راه اندازی اتاق کودک را با جدیت بیشتر ادامه دهیم.
مسئول موزه مردم شناسی شهرستان اوز در ادامه، گفت: از کلیه علاقمندان به کودک و نوجوان در شهرستان اوز دعوت میکنیم برای محقق شدن این برنامه ما را یاری کنند.
به گفته بازرگانی، این همکاری میتواند شامل اهدای اشیای و لوازم کودکی، اسباب بازی و لوازم انواع بازیها قدیمی، همکاری در تزئین اتاق کودک، اهدای تصاویر کودکان قدیم و جدید، ارائه مشاوره به کسانی که دست اندر کار انجام این کار هستند و … است.
وی افزود: در مرحله اول فقط از علاقمندان دعوت میشود که به شماره همراه ۰۹۱۷۱۱۷۰۸۹۶ پیامک ارسال کرده و فقط اعلام کنند که تمایل به همکاری دارند، آنگاه همکاران موزه با فرد علاقمند تماس گرفته و پس از ارائه توضیحات لازم، نوع همکاری آن شخص را درج میکنند.
وجود لباسهای زیبای مردم اوز، ابزار اشتغال مردم در یک قرن اخیر، قرآنهایی با قدمت ۲۴۰ سال نوشته شده در اوز، تفنگها و باروت ساخت اوز، لوله توپ نادری، خمره سفالی با قدمت بیش از هزار و ۲۰۰ سال از دیدنیهای این موزه به شمار میرود.
به گزارش خبرنگار مهر، موزه مردم شناسی اوز حاوی ۲ هزار قلم اشیای ارزنده در خانه تاریخی «سوداگر» این شهر قرار دارد که در آن اشیای مورد استفاده توسط گذشتگان، شامل وسایل تزئینی، لباسهای بومی، اقلام قدیمی کشاورزی، ابزارآلات و اشیای با ارزش تاریخی نگهداری میشود.