به گزارش خبرنگار مهر، نشست مطبوعاتی سریال «نجلا» با حضور عوامل این سریال از جمله خیرالله تقیانی پور کارگردان، حسین امیرجهانی نویسنده، هدایت هاشمی، مصطفی ساسانی و علی غابشی بازیگر امروز شنبه ۱۰ آبان به صورت آنلاین برگزار شد.
هدایت هاشمی در این نشست درباره تولید سریالها بیان کرد: کار در شرایط کرونا خیلی مشکل است همانطور که پرستاران در صف اول جبهه میجنگند ما هم وقتی مقابل دوربین هستیم نمیتوانیم از ماسک استفاده کنیم و امیدوارم اینها در نظر گرفته شود.
وی ادامه داد: فکر میکنم نوعی اهمال در دولت شکل گرفته است که به تولید آثار هنری بی توجهی میشود. میدانم که باید به پرستاران و پزشکان بودجه خوبی تخصیص داده شود که در خط مقدم هستند اما از طرفی عصبی شدن و بهم ریختگیهای روانی را در منزلها داریم که باید به آن توجه شود و سرگرمی برای خانوادهها داشته باشیم.
ظرفیت هنر و هنرمندان برای ایجاد آرامش
هاشمی تصریح کرد: ما هنرمندان این ظرفیت را داریم که از قاب جادو آرامش را به خانهها ببریم.
حسین امیرجهانی نویسنده سریال «نجلا» نیز در ادامه درباره این کار گفت: بنای ما از ابتدا یک کار محرمی بود. ایدهای دو سه خطی مطرح شده بود اینکه پسری عاشق دختری شده بود و دختر شرط میگذارد که او را به کربلا ببرد.
وی افزود: ما تصمیم گرفتیم این ایده را به روایتی تاریخی و عاشقانه ببریم و دلیلش هم این بود که خیلی از مردم فکر میکنند پیاده روی اربعین به همین یکی دو دهه اخیر تعلق دارد. سالهای ۵۷ و ۵۸ اتفاقاتی رخ داد مثل کشتار اربعین و مردم را به خاک و خون بستند و در زمانی به اربعین سرخ تبدیل شد، ما هم خواستیم این اتفاقات را روایت کنیم.
این نویسنده با اشاره به اینکه ممکن است برخی نسبت به دفاع از ارتباط ایران و عراق به خاطر جنگ هشت ساله شبهه داشته باشند، گفت: بخش زیادی از مردم عراق که شاید شیعه هم نبودند مخالف جنگ عراق و ایران بودند و حتی مردم بصره در زمان جنگ تظاهراتی در دفاع از ایرانیان داشتند. این ملتها سالها ارتباطات نزدیکی به هم داشتهاند که نمیتوان نادیده گرفت.
طرح فصل دوم آماده است
نویسنده «نجلا» درباره ادامه این سریال اظهار کرد: برای شروع فصل دوم چند ایده و موقعیت خوب داریم. طرح آماده است و صحبتهایی کلی هم مطرح شده است چون هم مخاطب و هم سازمان رغبت دارد که سریال ادامه یابد.
خیرالله تقیانی پور کارگردان سریال نیز در ادامه گفت: بیشترین چالشی که من و همکاران با آن رو به رو بودیم این بود که بازیگر باید جلوی دوربین ماسک را برمی داشت و برای خود من سخت بود که آنها باید نفس به نفس هم و در بازار و … بازی میکردند. با این حال خدا را شکر تا آخر فیلمبرداری هیچیک از عوامل به کرونا مبتلا نشد.
وی درباره ایده این سریال که از پیاده روی اربعین گرفته شده بود، گفت: یک ایده کلی داشتیم مبنی بر اینکه مینی بوسی خراب میشود و مردم آن را هل میدهند و به کربلا میروند. ما براساس آن، طرحی را نوشتیم و ایده را گسترش دادیم.
این کارگردان درباره قسمتهایی که نتوانستند در کربلا تصویربرداری کنند، توضیح داد: دلگرمی ما در این کار این بود که بتوانیم بخشهایی از سریال را در کربلا بگیریم و اگر توفیق میشد و میرفتیم میتوانستیم تصاویری را در کربلا بگیریم ولی نشد.
وی درباره پخش این سریال که بعد از اربعین به شبکه سه رسید، یادآور شد: ما تابع مقررات سازمان و پخش بودیم، باید پخش سریال قبلی تمام میشد و بعد از آن، سریال ما روی آنتن میرفت.
از بازیگران تئاتری در سریالها بهره گرفته شود
تقیانی پور در پایان با اشاره به هنرمندان تئاتری که با بسته شدن سالنهای تئاتر وضعیت معیشت شأن به خطر افتاده است، گفت: احترام به همه شغلها واجب است ولی به دلیل بسته شدن سالنها و کمک نکردن مسئولان برخی مسافرکشی میکنند. امیدوارم صدا و سیما بتواند بچههای تئاتری را جذب سریالها کند.
وی با اشاره به توانمندی بازیگران تئاتری نیز گفت: فکر میکنم بازیگر تئاتر آنقدر توانایی دارد که در قسمت اول یک سریال، مردم با او ارتباط برقرار کنند. از مسئولان امر میخواهم به داد تئاتر و بازیگر تئاتر برسند که در زمان کرونا معیشت آنها سخت شده است.