مجمع دبیران شورای صنفی دانشجویان علوم پزشکی کشور مخالفت خود را با پذیرش دانشجویان محصل در خارج از کشور اعلام کردند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت (مفدا)، مجمع دبیران شورای صنفی دانشجویان وزارت بهداشت در نامه‌ای خطاب به معاون آموزشی وزارت بهداشت مخالفت خود با افزایش ظرفیت پذیرش دانشجویان و پذیرش دانشجویان از دانشگاه‌های خارج کشور اعلام کردند.

در بخشی از این نامه آمده است: «بی شک حیات این نهاد مهم علمی و فرهنگی نیز به نیروی انسانی موجود در آن بستگی دارد و شاکله فکری اجزا و اعضای دانشگاه مسیر تربیت و تعلیم افراد جامعه را تبیین می کند و این اهمیت در دانشگاه‌های علوم پزشکی چندین برابر می‌شود زیرا حوزه بهداشت و درمان از حساس‌ترین و حیاتی‌ترین ساختارهای کشور است و هرگونه ضعف، حاشیه و مشکل در این بخش اثرات جبران ناپذیری بر سلامت کشور عزیزمان خواهد داشت.

عقل سلیم حکم می‌کند اقدامات کارشناسانه در تصویب قوانین در دستور کار قرار گیرد و پس از انجام پژوهش‌های لازم، دریافت نظر کارشناسان و صاحب نظران، توجه به آمایش سرزمینی، ضریب جینی و اسناد بالادستی موجود در حوزه جذب دانشجوی علوم پزشکی تصمیمات لازم در این بخش اتخاذ شود.»

در بخش دیگری از این نامه با اشاره به روش های پژوهش جهت تعیین تعداد نیروی انسانی آمده است: «برخی از مسئولین کشور رسیدن به شرایط مطلوب توزیع و ارائه خدمات درمانی و بهداشتی در کشور را نتیجه افزایش ظرفیت غیرکارشناسی دانشگاه و بدون توجه به ساختارهای اساسی آموزشی و درمانی کشور (و نیز ایرادات آن) می‌دانند. استدلالی غیرکارشناسی که به نظر می‌رسد بدون توجه به شاخص‌ها بوده است و خسارات جبران ناپذیری را به بار خواهد آورد.

استدلال دیگر برخی از مسئولین در خصوص افزایش ظرفیت پذیرش دانشجو به دلیل افزایش افراد شرکت کننده در کنکور تجربی شاید برگرفته از دیدگاه اقتصادی نمودار عرضه و تقاضا است. سوال اینجاست که آیا عرصه آموزش علم بنگاه اقتصادی است که این استدلال در ادبیات مسئولین حاکم است؟»

مجمع دبیران شورای صنفی دانشجویان وزارت بهداشت در این نامه یادآور شده اند: تصمیم جذب بیش از حد توان نظام آموزش سلامت در شرایطی صورت گرفته است که بررسی های معاونت آموزشی وزارت بهداشت با واقعیت موجود، حاکی از آن است که در دانشگاه‌های علوم پزشکی نه تنها امکان افزایش دانشجویان وجود ندارد؛ بلکه امکانات موجود نیز متناسب با تعداد دانشجویان کنونی نیست و لازم است مجلس شورای اسلامی برای جلوگیری از بروز فاجعه‌ای عظیم در سال‌های نه چندان دور، بودجه‌های لازم برای اصلاح شرایط موجود را اختصاص دهد.

آنچه که هم اکنون در بین برخی از افراد جامعه به عنوان درآمدزایی چشمگیر یا انحصار طلبی حوزه علوم پزشکی مطرح است شاید تنها منحصر به عده بسیار کمی از افراد این بخش است که سالهای متمادی فعالیت کرده و حتی به انجام فعالیت‌های اقتصادی مشغول بوده اند؛ البته طبیعتاً تعداد کمی از کادر درمان بدون وجدان کاری در حال درآمد زایی هستند که یقیناً با اصلاح نظام پرداخت و البته ورود نهادهای نظارتی این مشکل هم رفع خواهد شد.

یقیناً راه حل این تمامی این مشکلات، افزایش ظرفیت پذیرش در این رشته‌ها نخواهد بود، زیرا افزایش فارغ التحصیلان فاقد مهارت و دانش کافی با افزایش نارضایتی مردم، ویزیت‌های متعدد توسط پزشکان و افزایش هزینه نظام سلامت تنها مشکل را پیچیده تر خواهد کرد.»

در بخش دیگری از این نامه آمده است: «بر اساس آمارهای وزارت بهداشت ۴۰ هزار پزشک و ۵۰ درصد از فارغ التحصیلان رشته های تخصصی داروسازی بیکار هستند و در این شرایط قطعاً افزایش ظرفیت پذیرش دانشگاه‌ها، با وجود آمارهای فوق، نه تنها تاثیری در بهبود وضعیت بهداشتی و درمانی جامعه نخواهد داشت که باعث مشکلات مهمی خواهد شد.

مجمع دبیران شورای صنفی دانشجویان وزارت بهداشت در این نامه با اشاره به اخباری مبنی بر تلاش غیر علمی برخی افراد برای افزایش ظرفیت پذیرش دانشجویان در کنکور سراسری و همچنین ورود دانشجویان ایرانی از دانشگاه های خارج کشور از دکتر علی اکبر حقدوست به عنوان معاون آموزشی وزارت بهداشت خواسته اند در برابر این تلاش ها ایستادگی کرده و اگر توان ایستادگی در برابر این فشارها و دلایل غیرعلمی را ندارید برای عاقبت بخیری خویش از این سمت استعفا دهند.

دانشجویان عضو این نهاد صنفی دانشجویی در این نامه یادآور شده اند: «بهتر است تجربه کشورهایی مانند امریکا، ژاپن، اسپانیا، مکزیک در خصوص افزایش پذیرش دانشجویان علوم پزشکی در سال های گذشته مطالعه شود. سوق دادن نظام آموزشی کشور از کیفیت مطلوب به سوی کمیت غیرکارشناسی موجب از بین رفتن ارزش علم می‌شود و افزایش غیرکارشناسی تعداد فارغ التحصیلان خیانت به سلامت کشور و امید جوانان است.