به گزارش خبرگزاری مهر، سردار یعقوب سلیمانی امروز در نشست خبری چهارمین جشنواره ملی فیلم ایثار ضمن تبریک ولادت حضرت رسول گرامی اسلام (ص)، گفت: از سوم خردادماه تا پایان اسفندماه سال جاری اربعین دفاع مقدس است و همچنان در چهلمین سالگرد دفاع مقدس بهسر میبریم و تجلیل از جامعه ایثارگری و برنامههای مختلف بنیاد در گرامیداشت یاد و خاطره این عزیزان ادامه دارد.
معاون فرهنگی و آموزشی بنیاد شهید ضمن اشاره به مناسبتهای پیشرو بهویژه سالروز تسخیر لانه جاسوسی و روز دانشآموز و گرامیداشت یاد و خاطره ۳۶۰۰۰ شهید دانشآموز هشت سال دفاع مقدس، از اصحاب قلم و رسانه هم برای انعکاس فعالیتهای فرهنگی تقدیر کرد و گفت: تمرکز فعالیتهای اصحاب رسانه، قلم و اندیشه برای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت قابل تقدیر و مصداق فعالیتهای ایثارگرانه است زیرا در مسیر توسعه و گسترش فرهنگ ایثار و شهادت است. از طرفی اگر فعالیت و تلاشی بدون پیوست رسانهای باشد، در جامعه بیاثر و بدون بهره خواهد بود.
سردار سلیمانی در ادامه به جشنواره ملی فیلم ایثار اشاره کرد و گفت: چهارمین جشنواره ملی فیلم ایثار با شعار «ترویج فرهنگ ایثار و شهادت، همدلی اجتماعی و مقاومت اسلامی» و با رویکرد جدید آغاز به کار کرده است. با توجه به رسالتی که بنیاد شهید دارد و در کنار سایر دستگاهها متولی ترویج فرهنگ ایثار و شهادت است، لازم است به تناسب شرایط امروز هم بتواند مرزها و مباحث فرهنگی را به اثرگذاری بیشتر و پیامدهایی که مورد توجه است، سوق بدهد که چهارمین جشنواره ملی فیلم ایثار هم با همین نگاه و با نوآوری و رویکرد جدید برگزار میشود.
معاون فرهنگی و آموزشی بنیاد توسعه، تعمیق، تکثیر و تداوم فرهنگ ایثار و تبیین نقش محور مقاومت در پیشبرد اهداف نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران را از محورهای این جشنواره اعلام کرد و افزود: امروز بیشتر از هر روز و شرایط دیگری نیاز به همدلی و وحدت داریم که مشی و تأکید شهدا است و باید پیام خود را با گفتمان رسانه و هنرمندانه منتقل و منعکس کنیم لذا از دیگر اهداف این دوره جشنواره فیلم ایثار تحکیم ارتباطات و مبادلات فرهنگی با موضوع ایثار و شهادت و همدلی اجتماعی در سطح کشور است.
وی تشویق، ترغیب و حمایت فیلمسازان به تولید آثار با موضوع ایثار و شهادت، ایثار و همدلی اجتماعی و ایثار محور مقاومت با بهرهگیری از ابزارهای هنری و کشف و حمایت از استعدادهای جوان را از دیگر اهداف چهارمین جشنواره ملی فیلم ایثار خواند و تصریح کرد: با توجه به جامعه ایثارگر و توانمندی که در تشکلهای مردمی و بخشهای مختلف این جامعه وجود دارد، باید بستری فراهم کنیم تا استعدادها و نوآوری آنان به زبان و گفتمان هنر عرضه شود.
سلیمانی همچنین سبک زندگی اسلامی (ایثارگرانه، همدلی مومنانه)، ایثار و اقتصاد مقاومتی، جهش تولید را با توجه به شرایط حال حاضر جامعه از موضوعات مهم جشنواره در بخش مسابقه خواند و گفت: یکی از مباحثی که میتواند در ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در سطح گستردهای اثرگذار باشد، بحث فضای مجازی است که با عنوان «ایثار و جنگ نرم در فضای مجازی» از موضوعات این دوره از جشنواره فیلم ایثار پیشبینی شده است.
وی ایثار و امید به زندگی، ایثار، امنیت و آرامش اجتماعی و ایثار اجتماعی- نقش ایثارگران و بسیج مردمی در مقابله با کرونا و ایثارگران حوزه سلامت را از دیگر موضوعات بخش مسابقه جشنواره خواند و اضافه کرد: امروز دشمنان ما تمام توانشان را معطوف به ناامید کردن مردم کردهاند و ما اگر بتوانیم هنرمندانه و با برنامههای جذاب، فیلمهای کوتاه و… پیشرفتهای کشور را نشان دهیم؛ فشار دشمن بیاثر خواهد شد به همین دلیل یکی از اهداف مهم چهارمین جشنواره فیلم ایثار بحث ایثار و امیدآفرینی است.
معاون فرهنگی و آموزشی بنیاد ضمن اشاره به ایثار، محور مقاومت- ایثارگران، شهدای مقاومت، مدافعین حرم و خانوادههای ایشان- و شهید حاج قاسم سلیمانی و محور مقاومت بهعنوان یکی از موضوعات مهم بخش مسابقه جشنواره، گفت: در بخش جنبی این جشنواره هم موضوع نقش نماز، حجاب و عفاف در ایجاد تفکر ایثارگری پیشبینی شده است و هنرمندان علاقهمند میتوانند آثار خود را در شش بخش فیلم مستند، فیلم کوتاه داستانی، فیلم کوتاه پویانمایی، فیلم کوتاه داستانی با موضوع ایثار اجتماعی، نماهنگ و ایده، طرح و فیلمنامههای کوتاه ۱۲۰ ثانیهای با موضوع ایثار اجتماعی به جشنواره ارسال کنند.
سلیمانی در بخش پایانی سخنان خود به اختصار به سیاستهای کلان معاونت فرهنگی و آموزشی بنیاد شهید اشاره کرد و مردمی کردن فعالیتهای فرهنگی بنیاد شهید و استفاده از مؤسسههای مردمنهاد؛ تشکلهای ایثارگری در ترویج فرهنگ ایثار و شهادت را از اهم این سیاستها اعلام کرد.