وزیر میراث‌فرهنگی با بیان این که ادارات کل میراث‌فرهنگی استان‌های مرزی باید برای جذب گردشگر از کشورهای همسایه تلاش کنند گفت: تورهای طبیعتگردی در مرحله اول ساماندهی شوند.

به‌گزارش خبرگزاری مهر، علی‌اصغر مونسان در نهمین نشست شورای هماهنگی بخش خصوصی گردشگری که در محل سالن فجر این وزارتخانه و با رعایت پروتکل‌های بهداشتی برگزار شد، گفت: ظرفیت‌های بسیار خوبی در کشورهای هم‌جوار برای جذب گردشگر و توسعه همکاری‌ها در حوزه گردشگری وجود دارد، از این رو باید به ادارات کل میراث‌فرهنگی در استان‌های مرزی این مأموریت داده شود تا نسبت به جذب گردشگران خارجی از کشورهای همسایه اقدام کنند. این موضوع فقط وظیفه وزارتخانه نیست بلکه ادارات کل میراث‌فرهنگی استان‌ها نیز باید جذب گردشگران خارجی را یکی از وظایف خود بدانند.

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی ادامه داد: یکی از موضوعاتی که در این شورا باید به آن توجه کرد، سامان‌دهی آژانس‌ها به‌منظور جذب گردشگر خارجی است. باید به یک متعادل‌سازی دست پیدا کنیم. باید بدانیم تعداد آژانس‌های فعال در حوزه جذب گردشگر خارجی چقدر است و چه ظرفیت‌هایی در آژانس‌های ما وجود دارد که از آن‌ها بهره ببریم.

مونسان به ترکیه به‌عنوان یکی از کشورهای همسایه اشاره کرد و گفت: این کشور در همسایگی ما دارای ظرفیت‌های بسیار خوبی است و می‌توان از ترکیه گردشگران زیادی داشت، به نظر می‌رسد برای این کار نیازمند تبلیغات بهتر و معرفی بیشتر ایران به ترک‌ها هستیم.

وی بیان کرد: من با وزیر گردشگری ترکیه صحبت کردم آن‌ها علاقه‌مند به توسعه گردشگری با ایران هستند. در صحبتم موضوع طلب فعالان گردشگری ایران از ترکیه را نیز مطرح کردم که قول مساعد برای پیگیری این موضوع داده شد و قرار است در نامه‌ای رسمی این موضوع را به همراه مستندات لازم به وزارت گردشگری ترکیه اعلام کنیم.

مونسان در بخش دیگری از صحبت‌های خود به برگزاری وبینار خود با وزیر گردشگری ونزوئلا اشاره کرد و افزود: در این گفت‌وگوی ویدئو کنفرانسی وزیر گردشگری ونزوئلا نیز برای توسعه همکاری‌ها در حوزه گردشگری با ایران اظهار علاقه کرد. خوشبختانه ما با ونزوئلا لغو روادید هستیم و از طرفی نیز پرواز مستقیم به این کشور داریم که این موضوعات می‌تواند ظرفیت خوبی برای توسعه گردشگری دو کشور باشد.

بسته سوم حمایتی از گردشگری ابلاغ شده است

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در ادامه به تدوین بسته حمایتی جدید از فعالان گردشگری اشاره کرد و گفت: خوشبختانه این بسته که به بسته سوم موسوم است، تدوین و ابلاغ شده است. محدودیت‌هایی که در بسته‌های قبلی بود برداشته شده و برای تحقق آن نیز بسیار تلاش شده است.

وی در ادامه به موضوع نمایشگاه گردشگری تهران نیز اشاره کرد و افزود: برای چگونگی برگزاری این نمایشگاه نیازمند بهره‌گیری از نظرات بخش خصوصی هستیم. بر همین اساس تصمیم گرفتیم امسال نمایشگاه تهران به طور کامل به بخش خصوصی واگذار شود. بسیار امیدوار هستیم که وضعیت کرونا در کشور و جهان در ماه‌های آینده بهتر شود و واکسن یا داروی این بیماری کشف شود، با این حال با توجه به این که مجوز برگزاری این نمایشگاه دریافت شده است درخواست من از فعالان بخش خصوصی این است که درباره چگونگی برگزاری این نمایشگاه با مسئولان وزارت بهداشت جلساتی را برگزار کنند و در این خصوص با آن‌ها رایزنی و مشورت شود.

مونسان در ادامه تصریح کرد: با توجه به اهمیت صنایع‌دستی ایرانی، امسال در صورت برگزاری نمایشگاه گردشگری تهران حتماً باید بخش ویژه‌ای به این بخش اختصاص پیدا کند.

سامان‌دهی و برخورد با تورهای گردشگری غیرمجاز

وی در ادامه به موضوع تورهای غیرمجاز اشاره کرد و گفت: متأسفانه تورهای غیرمجاز در کشور برگزار می‌شود که نتایج منفی آن به ما برمی‌گردد. این تورها بیشتر تورهای طبیعت‌گردی هستند که به طبیعت و جنگل و کویر آسیب‌هایی نیز وارد می‌کنند، در حالی که افراد طبیعت‌گرد، طبیعت‌دوست نیز هستند و به طبیعت احترام می‌گذارند و آسیبی وارد نمی‌کنند.

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی عنوان کرد: پیشنهاد من این است که در مرحله اول باید این تورها را سامان‌دهی کرد و در درجه دوم با تورهای غیرمجازی که امکان سامان‌دهی آن‌ها وجود ندارد به طور جدی برخورد کرد و در این خصوص می‌توان از ظرفیت ناجا برای برخورد با این تورها و جلوگیری از برگزاری آن‌ها کمک گرفت.