خبرگزاری مهر- گروه دین و اندیشه: اقلیت مسلمان کنیا با وجود مشکلات بسیار چون کمبود معلم و کتب درسی، فعالیتهای اسلامی و دینی خود را با نظارت شوراهای اسلامی و مجامع دینی دنبال می کنند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری اسلامی، مورخان طی تحقیقات و بررسیهای خود دریافتند که نخستین گروه از مسلمانان در زمان خلافت عمر بن خطاب به کنیا وارد شدند، آنها تجار عرب بودند که از طریق دریا به سواحل کنیا رسیدند.

عبدالحمید سلاتش دبیر کل شورای جوانان مسلمان در کنیا گفت: نسبت افزایش مسلمانان حدود 4 درصد است که این مسئله به تعدد زوجات، عدم گرایش افراد به اسلام باز می گردد.

اما همین تعداد مسلمانان با مشکلاتی مواجه هستند که می توان به کمبود معلم و کتابهای درسی در مدارس اسلامی اشاره کرد، اما مدارس مسیحی و هندوسی مجهزتر و بهتر از مدارس اسلامی هستند.

از مدارس بزرگ مسلمانان مدرسه علیا، مدرسه خلیفه بن نهیان، دانشکده ابوهریره، دفتر مجمع جهانی جوانان مسلمان در نایروبی پایتخت کنیا اشاره کرد که فعالیت آنها آموزش، تربیت و پرورش مسلمانان این کشور است.

دانش آموزان این مدارس اجازه تحصیل در مصر، ایران، عربستان، پاکستان، سودان و مالزی را دارند و بانک توسعه اسلامی و مجمع جهانی جوانان مسلمان برای ادامه تحصیل از آنها حمایت می کندد.

این در حالی است که تعداد مسلمانان در پارلمان این کشور بسیار کم است. از 222 عضو تنها 30 عضو مسلمان هستند و حزب بزرگی به ریاست مسلمانان وجود ندارد و حزب اسلامی تنها حزبی است که حکومت آنرا قبل نمی کند و بر یک کرسی با ادغام با حزبهای دیگر فعالیت می کند.

در کنیا شوراهای اسلامی وجود دارد، تأسیس اتحادیه ملی مسلمانان کنیا در سال 1968 و شورای عالی مسلمانان کنیا که در سال 1973 تأسیس شد و 50 بخش دارد و 150 شورای اسلامی به آن وابسته است . همچنین شورای زنان، فرهیختگان، وکلا و تجار مسلمان نیز در این کشور به فعالیت مشغول هستند.

عبدالحمید در حل مشکلات اقتصادی مسلمانان پیشنهاد قرض به فقیران را بر اساس شریعت اسلام  را ارائه کرد.

او همچنین پیشنهاد عضویت کنیا در سازمان کنفرانس اسلامی را داد. 

کنیا کشوری ساحلی در شرق آفریقاست که مستعمره بریتانیا بوده و در 12 دسمامبر سال 1963 استقلال یافت. همسایگانش سومالی، اتیوپی، سودان، تانزانیا، اوگاندا هستند.