به گزارش خبرنگار مهر، حدود پنج سال پیش آیین نامه استخدام قهرمانان ورزشی بعد از تصویب توسط هیات وزیران از سوی اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور ابلاغ شد.
این آیین نامه و مزایای آن شامل حال ورزشکاران قهرمان در هر دو بخش المپیک و پارالمپیک است اما با یک تفاوت که اقدام مسئولان مربوطه را برای همسان سازی آن به همراه داشته تا به واسطه آن قهرمانان پارالمپیکی هم بتوانند همچون المپین ها از مزیت استخدام شدن بهره مند شوند.
بر اساس آیین نامه ابلاغی، «قهرمانان بازیهای المپیک» شامل نفرات اول تا سوم و قهرمانان اول و دوم مسابقات قهرمانی جهان و نفرات اول، دوم و سوم بازیهای آسیایی و مسابقات جهانی در رشتههای ورزشی تحت پوشش کمیته بین المللی المپیک (IOC) حسب مورد در رشتههای فردی و گروهی و مقام اول تا سوم مسابقات جام جهانی فوتبال، بسکتبال و والیبال میتوانند با رعایت شرایطی، از سوی دستگاههای اجرایی بدون برگزاری آزمون و خارج از نشر آگهی به صورت پیمانی جذب و استخدام شوند. این موضوع اما در مورد قهرمانان بازیهای پارالمپیک شامل «فرزندان» آنها میشود.
این عدم نگاه یکسان به موضوع استخدام قهرمانان در دو بخش المپیک و پارالمپیک باعث شد تا کمیته ملی پارالمپیک طی سالهای گذشته مکاتباتی را با دولت جهت رسیدگی به مسئله با هدف یکسان سازی شرایط داشته باشد که البته به نتیجه نرسید اما ورد وزارت ورزش این مهم را تا مراحل امیدوار کنندهای پیش برده است.
طی ماههای گذشته نامه وزارت ورزش در این زمینه با امضای شخص مسعود سلطانی فر در اختیار کمیسیون اجتماعی دولت قرار گرفت. بررسی این درخواست در مرحله حقوقی و قانونی به سر میبرد تا شرایط تصویب توسط دولت را به دست بیاورد.
محمد تابع دبیرکل کمیته ملی پارالمپیک در گفتگو با خبرنگار مهر ضمن تایید این مطلب ابراز امیدواری که با برداشته شدن گامهای نهایی، شرایط قانونی ایجاد شد تا قهرمانان پارالمپیک هم همچون قهرمانان المپیک بتوانند از مزایای استخدام بهره مند شوند نه اینکه این مزیت در اختیار فرزندانشان قرار بگیرد.
دبیرکل کمیته ملی پارالمپیک امیدوار است که با ورود وزارت ورزش و پیگیری شخص وزیر، این مسئله هرچه زودتر به سرانجام خوشی برسد.