به گزارش خبرگزاری مهر، دومین جلسه مجمع پژوهشگاههای علوم انسانی اسلامی با حضور رؤسای این پژوهشگاهها به صورت مجازی برگزار شد. در این جلسه که دبیری آن بر عهده حجت الاسلام والمسلمین نجف لکزایی «رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی» بود، اساسنامه این مجمع و آئین نامه تشکیل جلسات مجمع مورد بررسی قرار گرفت و هر یک از حضار، مطالب پیشنهادی خود را نسبت به اصلاح اساسنامه و آئین نامه داخلی بیان داشتند.
پیش از بررسی اساسنامه و آئین نامه داخلی، حسینعلی قبادی رئیس مؤسسه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی وزارت علوم پیشنهاد ارائه شاخص برای پژوهشهای کاربردی به وزارت علوم را مطرح کرد و خواستار تدوین طرحی توسط مجمع شدند.
وی گفت: از عینک مهندسی، علوم انسانی را دیدن، مشکل علوم انسانی است و همه خود را صاحب نظر در این امر میدانند؛ علت این مسئله به دو دلیل بر میگردد: یکی اینکه نگاه به علوم انسانی را زائد و پول خرج کن میدانند و دیگر اینکه در علوم انسانی شاخص سازی مناسبی صورت نگرفته تا دیگران متقاعد شوند؛ باید در مورد کاربردی سازی علوم انسانی بیشتر کار شود.
اعضای حاضر در جلسه، ضمن استقبال از پیشنهاد مطرح شده، بر دقت و توجه جدی بر این موضوع تأکید داشتند.
در این جلسه، حجت الاسلام رضا برنجکار رئیس پژوهشگاه قرآن و حدیث عدم تبدیل نیازها به پروژهها و ارسال آنها را به پژوهشگاهها را یکی از مشکلات کشور دانست که دلیل اصلی آن، عدم ارتباط میان مراکز علمی است.
حجت الاسلام والمسلمین لکزایی این طرح را موضوعی هوشمندانه ای دانست و ضمن استقبال از آن، اظهار کرد: در فرهنگ دینی ما بر این موضوع سفارش زیادی شده است؛ حضرت امام (ره) در کتاب چهل حدیث در طبقه بندی علوم، علم را به علم نافع و غیر نافع تقسیم میکنند و بحث ایمان و عمل صالح نیز ناظر به همین مطلب است.
وی ضمن بیان پیشنهادی خود افزود: با تشکیل کمیتهای، این موضوع مورد بررسی و به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری پیشنهاد شود.
در ادامه جلسه، اساسنامه این مجمع و سپس آئین نامه داخلی آن مورد بررسی قرار گرفت و اعضای حاضر در این جلسه، دیدگاههای خود را مطرح کردند.