اگر قصد ادامه تحصیل در کشور ترکیه را دارید، احتمالا نام آزمون yos یا همان یوس را شنیده‌اید. این آزمون هر سال برای پذیرش دانشجویان کشورهای دیگر جهان برگزار می‌شود.

به گزارش بازرگانی خبرگزاری مهر، آموزش یک پدیده مهم برای انسان‌ها، کشورهای مختلف و کل جهان است. از این رو افراد برای کسب علوم و مهارت‌های بیشتر همواره در تلاش هستند و حتی گاهی مرزهای جغرافیایی را برای رسیدن به هدف خود از میان برمی‌دارند. از طرف دیگر، این روزها دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی در نقاط مختلف جهان، امکان تحصیل علاقه‌مندان را با پیش شرط قبولی در آزمون‌های بین المللی فراهم کرده‌اند. اگر شما نیز به ادامه تحصیل خارج از کشور فکر می‌کنید، برای پذیرش در دانشگاه مقصد باید در آزمون‌های بین‌المللی مورد قبول آن دانشگاه‌ها شرکت کنید و حداقل نمره قبولی را بدست آورید. این آزمون‌ها بر اساس دانشگاه یا رشته تحصیلی متفاوت هستند.

برخی از آزمون‌های بین‌المللی معروف

از آزمون‌های بین‌المللی شناخته‌شده برای ورود به دانشگاه‌ها، آزمون تاقل و آیلتس و کمبریچ است. این آزمون‌ها، چهار مهارت نوشتاری، شنیداری، خواندن و مکالمه زبان انگلیسی شما را ارزیابی می‌کند. معمولاً سه مهارت اول در یک آزمون سنجیده می‌شود و مهارت گفتاری شما از طریق مصاحبه با آزمون‌گر ارزیابی می‌شود. حداقل نمره قبولی در دانشگاه‌های مختلف نیز متفاوت است.

برای ورود به مقاطع تحصیلات تکمیلی در رشته‌های مدیریت مانند کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی، آزمون جی‌مَت (GMAT) پیش روی شما است. آزمون جی‌مَت با هدف ارزیابی مهارت‌های نوشتاری تحلیلی (Analytical Writing) و حل مسأله (Problem-solving) همراه با اطلاعات، منطق و مهارت‌های استدلالی و انتقادی برگزار می‌شود. این مهارت‌ها برای موفقیت در دنیای واقعی کسب و کار لازم و حتی حیاتی هستند.

برخی کشورها آزمون ورودی مخصوص به خود را دارند. برای مثال اگر قصد ادامه تحصیل در کشور ترکیه را دارید، احتمالاً نام آزمون yos یا همان یوس را شنیده‌اید. این آزمون هر سال برای پذیرش دانشجویان کشورهای دیگر جهان برگزار می‌شود. تا قبل از ۲۰۱۰ این آزمون به صورت سراسری در ترکیه انجام می‌شد اما از آن به بعد، دانشگاه‌ها به طور مجزا با توجه به سطح و رشته‌های تحصیلی اقدام به برگزاری آزمون کردند. در ادامه مطلب بیشتر با این آزمون آشنا خواهید شد.

آزمون یوس

اگر شما نیز داوطلب تحصیل در مقطع کارشناسی دانشگاه‌های کشور ترکیه هستید، باید در آزمون یوس شرکت کنید. دانشگاه‌های ترکیه با توجه به ظرفیت در نظر گرفته برای دانشجویان مقطع کارشناسی برای رشته‌های دندانپزشکی، داروسازی، پزشکی، مهندسی و علوم‌انسانی، نسبت‌به پذیرش آنان بر اساس نتایج آزمون یوس اقدام می‌کند.

شرایط شرکت در آزمون یوس

شرط اول شرکت در آزمون این است که تبعه این کشور نباشید. شرط دوم مربوط به نظام آموزشی ترکیه است. شما برای شرکت در این آزمون حتماً باید مدرک دیپلم یا پیش‌دانشگاهی را داشته باشید. علاوه بر این‌ها حداقل سن برای شرکت در آزمون ۱۶ سال است. در واقع افراد زیر ۱۸ سال که هنوز دوره دبیرستان را تمام نکرده‌اند، امکان ورود به دانشگاه را ندارند و از آن‌جا که اعتبار این آزمون دو سال است، شرکت افراد زیر ۱۶ سال منطقی به نظر نمی‌رسد.

زمان ثبت نام و برگزاری آزمون یوس

همانطور که گفته شد، آزمون یوس توسط دانشگاه‌ها و بصورت مجزا برگزار می‌گردد و هر دانشگاهی هم در یک زمان مجزا اقدام به برگزاری آزمون می‌کند. ثبت نام آزمون یوس معمولاً هر ساله به تاریخ شمسی از بهمن ماه تا فروردین ماه سال بعد انجام و آزمون یوس در دانشگاه‌های مختلف انجام در بازه زمانی بین اردیبهشت تا تیرماه برگزار می‌شود. با توجه به اینکه آزمون یوس را در چه دانشگاهی ثبت نام و شرکت کرده‌اید، نتیجه معمولاً دو هفته بعد از برگزاری آزمون در سایت دانشگاه برگزار کننده منتشر خواهد شد.

سوالات آزمون یوس

سوالات آزمون هر دانشگاه متفاوت با دانشگاه دیگر و با توجه به شرایط و رشته‌های تحصیلی هر دانشگاه است؛ اما در حالت کلی آزمون شامل دو بخش است. بخش اول مربوط به سوالات ریاضی، هندسه و همچنین هوش و استعداد تحصیلی است. بخش دوم مربوط به سوالات زبان ترکی است. اگر شما قصد دارید از طریق ارائه مدرک زبان انگلیسی از دانشگاه‌های ترکیه پذیرش بگیرید، لازم نیست به بخش سوالات زبان ترکی پاسخ دهید. دفترچه سوالات آزمون به دو زبان انگلیسی و ترکی طراحی می‌شود و شما هنگام ثبت نام باید زبانی را که می‌خواهید به سوالات پاسخ دهید را انتخاب کنید. در این آزمون داوطلبان به صورت کیفی و با سه نمره A ،B و C ارزیابی می‌شوند و آن دسته از داوطلبانی که موفق شوند نمره خوبی کسب کنند می‌توانند به طور مستقیم وارد دانشگاه مورد نظر خود شوند.

مراحل ثبت نام

ابتدا برای ثبت‌نام آزمون وارد سایت دانشگاه یا مؤسسه مربوطه شوید و پس از تکمیل فرم ثبت‌نام و انتخاب شهر مدنظر اسکن صفحه اول پاسپورت را آپلود کنید. بعد از اینکه فرم را ارسال کردید ایمیل تأییدیه را دریافت خواهید نمود که در آن شماره درخواست وجود دارد و از طریق آن حساب کاربری شما در دانشگاهی که انتخاب کرده‌اید فعال می‌گردد. سپس در سایت دانشگاه ثبت‌نام کنید و تمامی اطلاعات را تکمیل و مدارک را ارسال نمایید. هزینه‌های لازم را نیز باید پرداخت کنید. در نهایت باید منتظر دریافت کارت ورود به جلسه ‌امتحان تا حدود ۱ تا ۲ هفته قبل از برگزاری آزمون یوس باشید.

نگران قبولی در آزمون یوس نباشید

یوس استانداردترین آزمون برگزارشده در سطح کشور ترکیه است و سوالات این آزمون کاملاً واضح هستند و فرد آزمون‌دهنده به راحتی متوجه هدف سوال می‌شود. شرایط و میزان آمادگی شما تعیین می‌کند که این آزمون تا چه میزان برای شما سخت باشد. با شرکت در یک دوره مناسب می‌توانید از قبولی در این آزمون اطمینان حاصل کنید. موسسه زبان ایرانمهر دوره‌هایی را با به کارگیری منابع مناسب و همچنین اساتید مجرب و صاحب سبک برای آمادگی جهت شرکت در آزمون یوس برگزار می‌کند و قبولی شما در این آزمون مهم را تضمین می‌کند.

این مطلب، یک خبر آگهی بوده و خبرگزاری مهر در محتوای آن هیچ نظری ندارد.