به گزارش خبرنگار مهر، مفید غلامی ظهر سه شنبه در جلسه مطالعات پسماند استان با اشاره به اینکه دولت در سالهای اخیر به موضوع پسماند توجه خوبی کرده است، اظهار داشت: در حال حاضر دولت تعهدات شهرداریها را در زمینه پسماند تقبل کرده است.
وی افزود: در پروژه پسماند ساری به رغم آنکه مقرر بود ابنیه وتاسیسات را شهرداری انجام دهد اما دولت پای کار آمد و از اینرو ما مشکل منابع در حوزه پسماند نداریم.
وی با تاکید براینکه تمامی تلاشها در حوزه پسماند باید منجر به تغییر رفتار باشد، آمارهای تولید زباله در استان بالا است و در کنار آن باید در زمینه تفکیک زباله نیز برنامه ریزی و اقدام شود.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی مازندران فرهنگ سازی برای تغییر رفتار در حوزه پسماند و فرهنگسازی را در این بخش الزامی دانست و گفت: با توجه به مهم بودن مقوله توسعه، پسماند به عنوان پروژه محوری مورد توجه قرار گرفته است.
وی با اظهار اینکه در مطالعات پسماند، منطقه بندی و نهادسازی مورد توجه قرار گیرد، به وجود ایراد در قانون جامع پسماند اشاره کرد و گفت: مازندران به دلیل پیچیدگیهای اقلیمی و طبیعی که دارد، استانی خاص به شمار میرود.
غلامی راد گفت: اگر ما پروژه اقتصادی در حد هزار تن داشته باشیم باید همه بخشها همکاری کنند.
وی با اشاره به تشکیل سازمان پسماند خواهان همکاری دستگاههای مختلف برای شکل گیری و فعالیت این سازمان برای مدیریت موضوع پسماند در استان شد.
محمد زرودی مدیر سازمان پسماند مازندران از حضور بخش خصوصی برای سرمایه گذاری در حوزه پسماند خبر داد و گفت: تفاهمنامه ای با این سرمایه گذار منعقد شده است و ۴۹ درصد سهام شرکت مربوط به صندوق ملی محیط زیست است.
وی با عنوان اینکه استاندارد جهانی را در بخش پسماند پیاده سازی کنیم، ایجاد شهرکهای پسماند را در استان ضروری دانست و گفت: افق دید ما برای آینده این است که تعداد مراکز دفن پسماند کم شود.
وی ایجاد شهرک پسماند برای حوزه آبریز هراز را از برنامهها ذکر کرد و گفت: در فاز اول برای شهرهای نور و محمودآباد برای مدیریت ۱۵۰ تن پسماند برنامه ریزی میشود.