به گزارش خبرنگار مهر، عبدالمجید دراهکی صبح چهارشنبه در نشست برنامه ریزی آموزشی مهارتی دانشجویان دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی استان بوشهر اظهار داشت: حداقل ۶۰ درصد، مشاغل موجود در بازار کار نیاز به تحصیلات دانشگاهی ندارند.
وی اضافه کرد: فرهنگ غلطی که در کشور وجود دارد، مدارک را بر مهارت ترجیح میدهند و باید با توسعه مهارت آموزی در دانشگاههای مهارت را در کنار تحصیلات آکادمیک قرار دهیم تا دانشجویان پس از فراغت از تحصیل سریع جذب بازار کار شوند.
مدیر کل آموزش فنی و حرفهای بوشهر با اشاره به اینکه حدود ۷۰ درصد از افرادی که مهارت میبینند جذب بازار کار میشوند، اظهار داشت: آمارها نشان میدهد ۴۱.۴ درصد جمعیت بیکار کشور را فارغالتحصیلان دانشگاهی تشکیل میدهند و پرداختن به چرایی آن امری بسیار مهم است.
وی با بیان اینکه غفلت از مهارتآموزی و ترویج مدرکگرایی چالش عمده نظام آموزشی در تمام سطوح است، افزود: مهارتآموزی دانشجویان که در حال حاضر با ایجاد مراکز مدیریت مهارتآموزی و مشاوره شغلی و با استقبال دانشگاههای کشور در حال رونق گرفتن است، این امکان را فراهم میکند که استادان دانشگاهی نیز به عنوان مربی مهارتآموزی به ایفای نقش بپردازند و این به معنای هدفگیری صحیح در این شیوه آموزشی است.
دراهکی به راه اندازی دو مرکز مدیریت و مهارت آموزی در دانشگاه خلیج فارس و آزاد اسلامی واحد دشتی در استان بوشهر اشاره کرد و تاکید کرد: با توجه به نقش مهارت آموزی در توسعه اشتغال پایدار تمامی دانشگاههای استان باید نسبت به راه اندازی مراکز مدیریت مهارت آموزی و مشاوره شغلی برای ارتقا مهارت دانشجویان خود با همکاری آموزش فنی و حرفهای اقدام کنند.
مدیر کل آموزش فنی و حرفهای بوشهر با بیان اینکه غفلت از مهارتآموزی و ترویج مدرکگرایی چالش عمده نظام آموزشی در تمام سطوح است، اضافه کرد: استفاده از ظرفیت استادان دانشگاهی به عنوان مدرس مهارتآموزی، ضرورت آموزشهای فنی و حرفهای را برای ایشان نهادینه میکند و در طی زمان فرهنگ مهارتآموزی بهصورت ریشهای و غیردستوری تقویت میشود.