به گزارش خبرگزاری مهر، با همکاری رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران و دانشگاه کاتولیک زیمبابوه، وبینار گفتوگوی بین دینی تحت عنوان «ما متحدیم چون همه ما مخلوق یک خدا هستیم» با حضور نمایندگانی از ادیان و مذاهب مسیحی، مسلمان، یهودی، بودیسم و نیز ادیان سنتی آفریقا برگزار شد.
در این وبینار، هر یک از سخنرانان به معرفی نگاه دین خود نسبت به همزیستی مسالمت آمیز و صلح میان ابنای بشر پرداخت.
توگارپی، رییس دپارتمان مطالعات ادیان و ماهوهوما از دانشگاه کاتولیک زیمبابوه به ارائه مبحثی درباره اصل همزیستی در میان ادیان از دیگاه مسیحیت پرداختند.
شیخ عبدالله ماکوئینجا، رییس شورای اسلامی اهل بیت(ع) نیز گزارشی از روند پیدایش و گسترش اسلام در زیمبابوه و وضعیت کنونی مسلمانان و نحوه تعامل آنان با برادران و خواهران مسیحی شان ارائه کرد.
خانم جانیتا نیز به عنوان سخنران بعدی، به معرفی اصول بودیسم و حضور فراگیر صلح و آرامش در این مکتب فکری پرداخت و منشأ بروز آرامش در دنیای بیرون را منوط به برقراری آرامش و صلح در درون افراد دانست.
در ادامه، ژو نیز ادیان سنتی آفریقا (ATR) را مورد بحث قرار داد و به چگونگی سفارش به صلح و همزیستی مسالمت آمیز از سوی این تفکر دینی که ریشه در آداب و سنن دیرینه افریقا دارد، اشاره کرد.
نماینده کنیسه یهودی زیمبابوه، لمبا، به سابقه تاریخی یهودیت و وضیعت کنونی آن در زیمبابوه اشاره کرد و توصیه به دوستی و آرامش را از اصول اساسی این دین الهی دانست.
رضا عسگری، رایزن فرهنگی ایران در زیمبابوه نیز مقالهای درباره لزوم شناخت «دیگران» به عنوان مقدمه برقراری صلح و دوستی ارائه داد و آن را نتیجه گفتوگو میان ادیان و فرهنگها دانست.
وی همچنین با ارائه سابقهای از برگزاری نشستهای گفتوگوی بین دینی، به اعلام سال ۲۰۰۱ به عنوان سال گفتوگوی فرهنگها و تمدنها از سوی سازمان ملل به پیشنهاد جمهوری اسلامی ایران اشاره و آمادگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی را برای برگزاری نشستهای گفتوگوی میان فرهنگها و ادیان جهت برقراری صلح و امنیت در سراسر جهان اعلام کرد.