به گزارش خبرنگار مهر، آیتالله محسن حیدری پیش از ظهر امروز در مراسم آغاز عملیات اجرایی بخشی از طرح جامع فاضلاب اهواز و کارون اظهار کرد: عملیات فتح المبین برای خوزستان خیرات و برکات زیادی داشت و امام راحل در خصوص فاتحان این عملیات فرمودند «من از دور دست و بازوی این رزمندگان را می بوسم»؛ این روزها نیز شاهد فتوحات دیگری از سوی فاتحان فتح المبین در خوزستان هستیم و امیدوارم این پروژه مصداقی از عملیات فتح المبین در زمینه آبادانی و عمران شهرهای اهواز و کارون باشد.
وی افزود: سردار دلها شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی فرمود که به خوزستان باید مثل دوران دفاع مقدس بنگریم؛ این جمله را سردار سال گذشته دو هفته قبل از شهادت به نمایندگان مجلس گفته بود که شاید مقصودش به این برمیگردد که امروز اگر در خوزستان با نمونههای بسیاری از محرومیت و عقبماندگی در زمینههای مختلف مواجه هستیم باید بدانیم که جزو آثار جنگ تحمیلی هستند.
نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری تصریح کرد: جنگ تحمیلی در عین اینکه برکات و خیرات بسیاری داشته ولی خرابیها و نابسامانیهایی به دنبال داشت که عمده آن بر دوش خوزستان افتاد؛ همه یا اکثر زیرساختهای این استان بر اثر جنگ تحمیلی نابود شد که در هیچ کجای کشور این نابودی اتفاق نیفتاده و درجه برخورداری خوزستان که قبل از جنگ، رتبه سوم بود بعد از جنگ به ۱۷ تنزل پیدا کرده و متأسفانه بر اثر بیتوجهی این درجه آنقدر کاهش پیدا کرد تا خوزستان در جایگاه آخر جدول برخورداری استانهای کشور قرار بگیرد.
آیتالله حیدری عنوان کرد: البته ما باید شکرگزار نعمات بسیار زیاد نظام جمهوری اسلامی در خوزستان بعد از جنگ هم باشد ولی خرابیها بیش از حد بود و کارهای خوبی که انجام شد مثل سدسازی و طرح آبرسانی غدیر (حضور فعال قرارگاه خاتم در تمام طرحها مشهود است) و دیگر طرحها نتوانست مشکلات ناشی از جنگ تحمیلی در خوزستان را از بین ببرد.
مشکلات جنگ
وی ادامه داد: حاشیهنشینی و مشکلات اجتماعی و یا نابودی فاضلاب همه معلول همان جریان جنگ است که امیدوارم با همت فاتحان فتح المبین شاهد رونق، محرومیتزدایی و آبادانی استان خوزستان باشیم.
نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری با اشاره به حضور قرارگاه خاتمالانبیاء در بخش غیزانیه اهواز و افتخارآفرینی برای همگان، بیان کرد: امیدوارم حضور قرارگاه خیلی باشکوهتر و پررنگتر در خوزستان را شاهد باشیم که حفرههای مشکلات این استان هرچه زودتر یکی پس از دیگری پر شود.
آیتالله حیدری با اشاره به اینکه خوزستان با عارضه دیگری غیر از جنگ هم در راستای عقبماندگی مواجه شده که آن هم باید علاج شود، یادآور شد: انتظار داریم تا سپاه مانند دیگر مواردی که در پیشانی انقلاب و نظام بوده در این زمینه هم فعالیت و با همت خود عارضه انتقال آب را برای خوزستان با همکاری دیگر نهادها حل کند؛ عنایت مقام معظم رهبری همواره نسبت به استان خوزستان وجود داشته و درخواست داریم که با کمک همدیگر باید این بحث انتقال آب را حل کنند.
وی با اشاره به اینکه انتقال آب یک ظاهر و یک پشت پردههایی دارد، اضافه کرد: ظاهرش این است که بله آبهای زیادی خداوند تقدیر کرده در خوزستان با وجود رودخانههای مختلف از جمله کارون، دز و کرخه جاری شود و همه به خلیجفارس سرازیر شود و در جای دیگر از جمله فلات مرکزی به این آبها نیاز است و خلاصه باید همه از این نعمات الهی بهرهمند باشند.
نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری بیان کرد: مسائل فوق همه ظاهر ماجرای انتقال آب است اما همگان کمتر متوجه پشت پرده آن میشوند؛ در این بین مردم خوزستان با تمام وجود پشت پردههای طرح به ظاهر قانونی و قابلقبول انتقال آب را لمس میکنند.
آیتالله حیدری تشریح کرد: خوزستانی که استعداد شکوفایی را داشته و ایده مقام معظم رهبری احیای دو میلیون هکتار زمین کشاورزی در این استان بوده و طرح ۵۵۰ هزار هکتار مقدمهای برای احیای مابقی اراضی کشاورزی است که اگر انجام شود مواد غذایی کل کشور تأمین میشود اما انتقال آب جلوی تحقق این ایده مقام معظم رهبری را گرفته و تنها نیمی از طرح ۵۵۰ هزار هکتاری اجرایی شده و وزارت نیرو اعلام کرده که برای مابقی آن آب نداریم.
وی اظهار کرد: به بهانه آب شرب، آب خوزستان را به جای دیگر برای فضای سبز، صنعت و کشاورزی انتقال دادهاند؛ ما بخیل آبادی دیگر استانها نیستم ولی کدام دولت عاقل حاضر است استانهای دیگر را به بهای به خاک سیاه نشاندن یک استان، آباد کند؟
نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری انتقاد کرد: ریزگردها، کمبود آب، شوری آب در آبادان و خرمشهر، از بین رفتن چهار میلیون اصله نخل و نابودی هورالعظیم همه آثار انتقال آب است؛ آب سر شاخههای کارون باید به صورت طبیعی به خوزستان سرازیر شود تا این استان به آبادانی خودش امیدوار باشد.
آیتالله حیدری در پایان با طرح این سوال که وقتی شورای عالی آب کشور طرح شیرین سازی آب شور دریا و بعد انتقال آن را مصوب کرده چرا سر شاخههای کارون را به دیگر استانها انتقال میکنند، گفت: از قرارگاه خاتم، وزارت نیرو و دیگر مسئولان انتظار اجرایی شدن این مصوبه به جای انتقال آب را داریم تا خوزستان بیش از این آسیب نبیند.