به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری دویچهوله، «ابی احمد» نخستوزیر اتیوپی علیه جداییطلبان منطقه «تیگرای» به حملهای گسترده دست زده است.
بر اساس اعلام این خبرگزاری، گزارش های دولت اتیوپی حاکیست، در جریان این حملات ۵۰۰ نفر از نیروهای وابسته به «جبهه آزادیبخش خلق تیگرای» جان خود را از دست دادهاند. هزاران نفر از مردم این منطقه نیز برای نجات جان خود به سودان پناه بردهاند.
خبر کشته شدن این تعداد از افراد وابسته به «جبهه آزادیبخش خلق تیگرای» از سوی خبرگزاری دولتی «فانا» و به نقل از نماینده ارتش اتیوپی اعلام شده است؛ این در حالی است که امکان راستیآزمایی دقیق این خبر وجود ندارد؛ زیرا ارتباط منطقه تیگرای با دیگر نقاط جهان در حال حاضر قطع شده است.
«کنیا یادیتا» وزیر دفاع اتیوپی نیز در این باره اعلام کرد: حمله به جداییطلبان تیگرای جنگ داخلی به حساب نمیآید و یک اقدام قانونی است.
سودان مرزهای خود را میبندد
بر اساس اطلاعاتی که از سوی مقامات کشور سودان منتشر شده است، هزاران نفر از مردم اتیوپی برای نجات جان خود به آن کشور پناه بردهاند.
یکی از مقامات ارشد استان مرزی کسلا واقع در خاک سودان به خبرنگاران گفته است: هزاران آواره از اتیوپی وارد خاک ما شدهاند. در بین آنها خانوادهها، زنان و کودکان نیز هستند. البته عدهای مسلح هم بین آوارگان وارد این استان شدهاند.
در همین رابطه سودان اقدام به بستن مرزهای خود در استانهای کسلا و القضارف کرده است. خبر هجوم آوارگان اتیوپیایی به استانهای یادشده کشور سودان از سوی کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان نیز تایید شده است.
این نهاد بینالمللی اعلام کرده است که تا کنون ۷ هزار نفر از مردان، زنان و کودکان منطقه تیگرای از زادگاه خود گریختهاند.
در بیانیه کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان آمده است که با توجه به شدت گرفتن دامنه حملات ارتش اتیوپی به نیروهای وابسته به «جبهه آزادیبخش خلق تیگرای» احتمال افزایش شدید شمار آوارگان ظرف روزهای آینده منتفی نیست.
این نهاد بینالمللی نسبت به وضعیت زندگی ساکنان ۴ کمپ پناهجویان در اتیوپی ابراز نگرانی کرده است.
هشدار سازمانهای امدادی نسبت به بروز یک فاجعه انسانی
حملات ارتش اتیوپی به منطقه تیگرای هفته گذشته آغاز شد. تنش بین دولت اتیوپی و «جبهه آزادیبخش خلق تیگرای» طی ماههای گذشته شدت گرفت.
اکنون سازمانهای امدادی نسبت به وقوع یک فاجعه انسانی در منطقه تیگرای در سایه ادامه درگیری نظامی بین ارتش اتیوپی و نیروهای جدایی طلب وابسته به جبهه یاد شده هشدار دادهاند.
«جبهه آزادیبخش خلق تیگرای» یکی از احزاب حاضر در ائتلاف حکومتی اتیوپی بود. ائتلافی که برای مدت ۲۵ سال بر اتیوپی حکومت میکرد. در سال ۲۰۱۸، ابی احمد نخست وزیر کنونی، قدرت را در اتیوپی به دست گرفت.
او در مقام نخستوزیر اتیوپی اقدام به اجرای اصلاحات زیادی در کشور کرد و شماری از نیروهای قدیمی حاضر در ارتش را اخراج و همچنین حزب جدیدی را تاسیس کرد.
تنش بین ابی احمد و «جبهه آزادیبخش خلق تیگرای» از زمانی آغاز شد که این جبهه از حضور در ائتلاف حکومتی اجتناب ورزید.
از این رو سران «جبهه آزادیبخش خلق تیگرای» و بسیاری از مردم منطقه تیگرای بر این باورند که دولت مرکزی اتیوپی منافع آنها را نمایندگی نمیکند. به همین خاطر نیز گرایشهای جداییطلبانه در بین مردم این منطقه تقویت شده است.
افزایش تنش در این کشور آفریقایی که ۱۱۲ میلیون نفر جمعیت دارد، به باور تحلیلگران سیاسی میتواند به بیثباتی کل این منطقه بیانجامد.