به گزارش خبرگزاری مهر، "حمید رضا حاجی بابایی" عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی روز شنبه اول تیر، در نشستی تحت عنوان بررسی "عوامل و پیامدهای انحلال دولت وحدت ملی فلسطین" در خبرگزاری قدس گفت : چند نکته برای ما مهم است اول اینکه اختلافات داخلی به نفع ملت فلسطین نیست و ما اینگونه اختلافات را در جهت تحرکات اسرائیل و آمریکا می دانیم و در واقع توطئه ای است که از سوی آمریکا و اسرائیل در مناطق فلسطینی در حال شکل گیری است.
عضو کمیسیون امنیت ملی درباره انحلال دولت وحدت ملی فلسطین خاطر نشان کرد: رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین می تواند دولت را منحل کند، اما براساس قوانین خود فلسطین 2 نکته باید رعایت شود : اول اینکه تا دولت قانونی سر کار نیامده است ، سرپرستی دولت فلسطین بر عهده دولت کنونی یعنی دولت هنیه است. نکته دوم اینکه دولت زمانی می تواند قانونی تشکیل شود که از سوی ابومازن فردی به مجلس قانونگذاری معرفی شود و مجلس نیز به آن رای اعتماد دهد.
حاجی بابایی افزود: توجه به آرای مردم فلسطین یک امر بسیار مهم و برای همه کسانی که به دموکراسی اعتقاد دارند، ضروری است . دولت فعلی و مجلس کنونی فلسطین بر اساس رای قاطع مردم شکل گرفته است و این موضوع باید مورد توجه قرار گیرد .
وی گفت : حوادثی که در فلسطین اتفاق می افتد از جمله کشتار جوانان و مردم فلسطین به نفع هیچ یک از ملت فلسطین نیست و نمی تواند به عنوان خط مشی مردم فلسطین قرار گیرد .
وی با اشاره به حمایت رژیم صهیونیستی و آمریکا از درگیری های داخلی در مناطق فلسطینی گفت : حمایت آمریکا و اسرائیل از وضعیت موجود برای این است که روند کنونی فلسطین به نفع مردم نیست و باید تمام امکانات حماس و فتح به کار گرفته شود تا به شکلی عمل کنند که نارضایتی اسرائیل را به همراه داشته باشد .
حاجی بابایی گفت :هر زمان که اسرائیل احساس رضایت می کند معنا و مفهوم آن این است که موضوع به نفع مردم فلسطین نیست ، بنا بر این آنچه که می تواند مشکل فلسطین را حل کند؛ وحدت و پافشاری بر نهضت مقاومت به عنوان محوریت حرکت مردم فلسطین است .
وی درباره راهکار پیشنهادی دولت جمهوری اسلامی ایران برای برون رفت از بحران کنونی مناطق فلسطینی افزود: جمهوری اسلامی ایران و سایر کشورهای حامی ملت فلسطین از مدتها قبل تنها راهکار برون رفت از مسئله فلسطین را وحدت نیروهای فلسطینی، گروهها و احزاب داخل فلسطین می دانستند.
حاجی بابایی تشکیل دولت وحدت ملی در فلسطین را در این راستا ارزیابی کرد و افزود: دولت آشتی ملی که با وجود تقسیم قدرت میان حماس و فتح شکل گرفت، نوعی حرکت موفقیت آمیز برای فلسطین بود و ما حس می کنیم که درواقع وضعیت کنونی در فلسطین به علت اقتداری بود که این دولت کسب کرده بود.
عضو کمیسیون امنیت ملی همچنین به تلاشهای آمریکا و رژیم صهیونیستی برای انزوای حماس اشاره کرد و گفت : آمریکا و رژیم صهیونیستی از قبل تلاش می کردند تا با تحریم های سیاسی و اقتصادی دولت حماس، پشتوانه مالی و سیاسی آن را کاهش دهند تا این دولت نتواند به حیات خود ادامه دهد.
وی خاطر نشان کرد: اما با گذشت زمان، آمریکا و رژیم صهیونیستی متوجه شدند که دولت آشتی ملی می تواند ادامه حیات دهد و می تواند به عنوان یک دولت موفق مطرح شود.
این نماینده مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: وقتی که آمریکا و رژیم صهیونیستی متوجه شدند که حماس در این مرحله نیز پیروز شده یعنی در واقع آرمان ملت فلسطین به پیروزی رسیده و توانسته وحدت ایجاد کند، توطئه جدیدی با ترفندهای تبلیغاتی و خبری شکل گرفت که مردم فلسطین را با مشکل جدی روبرو کرد.
وی با بیان اینکه در شرایط کنونی جمهوری اسلامی ایران، سوریه و سایر کشورهای اسلامی و مسلمان، وظیفه خطیری را در قبال قضیه فلسطین برعهده دارند، افزود: این کشورها باید طرح مهم و کارامدی را برای برون رفت واقعی از بحران کنونی در مناطق فلسطینی ارائه دهند تا در چارچوب وحدت فعالیت کنند .
حسین رویوران رئیس کمیسیون سیاسی جمعیت دفاع ازملت فلسطین یکی دیگر از شرکت کننددگان در این نشست با تقبیح درگیری های داخلی فلسطین گفت : شکی نیست که درگیری در غزه فاجعه ای برای فلسطین است که بیش از هر زمان دیگری به وحدت نیاز دارد و فرایندی است که به وحدت فلسطین کمک نمی کند .
وی افزود : مامور کردن سلام فیاض به تشکیل دولت اضطراری و تعلیق قانون 67 و 68 و نادیده گرفتن پارلمان و تشکیل کابینه اضطراری که در قانون اساسی فلسطین وجود ندارد و تغییر قانون انتخابات از طریق سازمان آزادیبخش فلسطین(ساف)،می تواند عامل واگرایی در فلسطین باشد.
وی خاطر نشان کرد : علت اصلی بحران در مناطق فلسطینی، دخالت غرب و مدیریت بحران از سوی غرب در جهت تشدید تنش سیاسی و اجتماعی در فلسطین است.
رویوران افزود: غرب با منزوی کردن حماس و محاصره اقتصادی فلسطینی ها، یک نوع سرخوردگی از دولت وحدت به وجود آورد و این مساله نشان می دهد که غرب یک رفتار غیر اخلاقی دارد و بر اساس منفعت طلبی با دموکراسی رفتار می کند.
وی گفت : جنبش حماس به تنهایی می توانست براساس قانون کابینه تشکیل دهد و قدرت را با جنبش فتح تقسیم کرد تا آرمان آزاد سازی فلسطین دچار مشکل نشود، اما جریانی در درون فتح مدیریت تضاد را دنبال کرد .
رویوران در پایان افزود : بحث دیگر این است که دشمن به حدی در فلسطین فعال شده است که با تشکیل دولت فوق العاده، غرب بسیاری از تحریم ها را شکست و کمکهای مالی را از سرگرفت که این امر نشان می دهد که غرب تا چه حد، یک حرکت غیر قانونی را دنبال می کند.
لازم به ذکر است؛ نوارغزه اخیرا شاهد درگیری شدید میان جنبش های فتح و حماس بود که در جریان آن 113 نفر کشته و دهها نفر زخمی شدند.
روز پنجشنبه 24 خرداد درادامه درگیری ها بین طرفداران دو جنبش حماس و فتح ، نیروهای حماس توانستند کنترل نوارغزه را به طور کامل به دست بگیرند؛ پس از این حادثه، ابومازن رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین نیزبا برکناری اسماعیل هنیه نخست وزیر دولت وحدت ملی فلسطین از مقام خود، سلام فیاض وزیر دارایی دولت برکنار شده هنیه را مامور تشکیل دولت فوق العاده کرد.