خبرگزاری مهر - گروه استانها، هادی نجف زاده: التماس کادر بهداشتی و درمانی ادامه دارد؛ صفحات مجازی اعضای کادر بهداشتی و درمانی پر از پستهای غم انگیزی است که پرستاران و پزشکان با التماس، تضرع و خواهش از مردم میخواهند که پروتکلهای بهداشتی را رعایت کنند.
اکنون حدود ۹ ماه است که از شیوع ویروس منحوس کرونا در کشور گذشته است و منطقه کاشان از همان ابتدا به شدیدترین حد ممکن درگیر این ویروس شد؛ اعضای کادر بهداشتی و درمانی کاشان دیگر رمقی ندارند و به تبع آن برای شهر نیز توانی نمانده است.
اکنون انگار این حجم از اعداد و ارقام از مبتلایان، بستریها و فوتیها برای شهروندان کاشانی عادی شده است و همچنان بی محابا در مهمانیها و عروسیها از یک سو و مسافرتهای کوتاه شهری و خرید و در تجمعات از سویی دیگر شرکت میکنند.
در این بین با وجود اعمال محدودیتهای کرونایی از طرف ستاد ملی مبارزه با کرونا و ابلاغ آن به ستادهای استانی و شهرستان، این محدودیتها به طور کامل در شهرستان کاشان انجام نمیشود.
عدم فعالیت واحدهای صنفی در خیابانهای مرکز شهر برای ساعت ۱۸ به بعد به خوبی اجرا میشود
حدود ساعت ۲۱ است که برای وضعیت اجرای قوانین و محدودیتهای کرونایی به خیابانهای سطح شهر کاشان میروم. در خیابانهای مرکزی شهر میتوان گفت تقریباً تمام واحدهای صنفی بسته هستند؛ مقداری که از خیابانهای مرکزی شهر عبور میکنیم برخی از واحدهای صنفی هنوز مشغول فعالیت هستند.
مشاغلی که نه جز اصناف طبقه یک بلکه شاید هیچ ضرورتی هم برای فعالیت این مشاغل با توجه به این شرایط بحرانی وجود ندارد.
از صاحب یکی از این واحدهای صنفی برای مصاحبه دعوت میکنیم. این فرد نیز به شرط اینکه مختصات واحد صنفی و شخصی او و حتی محل مغازه نام برده نشود حاضر به گفت و گو میشود.
باز نگه داشتن مغازه برای جبران هزینههای زندگی
این صاحب واحد صنفی در گفت و گو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه متأسفانه کرونا باعث شد که رکود بزرگی بر مشاغل و اصناف حاکم شود، اظهار داشت: شخص خودم تا قبل از شیوع ویروس کرونا دو کارگر داشتم و حتی آنها را تا تابستان امسال هم بیمه کرده بودم ولی با توجه به اوضاع اسفناک بازار عذر آنها را خواستم.
وی با بیان اینکه شرایط موجود برای من نیز قابل درک است، ابراز داشت: متأسفانه در حال حاضر نیز حجم زیادی از هزینههای من جبران نمیشود و بالاجبار مغازه خود را باز نگه میدارم تا حداقل دخل و خرج من یکی شود.
این شهروند کاشانی با بیان اینکه اطلاع دارم که باز نگه داشتن مغازه از ساعت ۱۸ خلاف قانون است، تصریح کرد: با این وجود من به هیچ عنوان اجازه نمیدهم شخص یا اشخاصی بدون ماسک به فروشگاهم وارد شوند چراکه خطر کرونا را به دلیل فوت یکی از آشنایان که اتفاقاً فردی جوان بود درک کردهام ولی تعطیلی و یا محدود کردن کسب و کار نیز برایم تصور نیست.
وی افزود: من و بسیاری از افراد شبیه به من میخواهیم این موقع از شب در کنار خانواده باشیم ولی خرج و مخارج و معیشت زندگی واقعاً طاقت فرساست و به همین دلیل مجبوریم که فعالیت کنیم.
در گفت و گو با برخی از صاحبان مشاغل و اصناف دیگر نیز که نسبت به رعایت محدودیتهای کرونایی در کاشان بعد از ساعت ۱۸ توجهی نداشتند نیز با دلایل و سخنان مشابهی روبرو شدیم؛ این حقیقت انکارشدنی نیست که اجرای نصفه و نیمه محدودیتها آن هم در شهر کاشان با وضعیت سیاه کرونایی نویدبخش روزها و هفتههای خوبی نیست.
اعمال محدودیتهای کرونایی برای حفظ جان شهروندان و هموطنان است
در این ارتباط یک کارشناس مسائل بهداشتی در گفت و گو با خبرنگار مهر با بیان اینکه اعمال محدودیتهای کرونایی برای حفظ جان شهروندان و هموطنان است، اظهار داشت: برخی از صاحبان مشاغل و کسب و کارها تصور میکنند این محدودیتها از طرف دانشگاه علوم پزشکی کاشان اعمال شده در صورتیکه این قوانین جزو مصوبه ستاد ملی مبارزه با کروناست و در تمام شهرهای با وضعیت سیاه و حتی قرمز کرونایی اجرا میشود.
وی با اشاره به اینکه طبقه مصوبه ستاد ملی کرونا در روز ۲۴ آبانماه این محدودیتها در حد گستردهتر و با شدت بیشتری از اول آذرماه انجام میشود، ابراز داشت: متأسفانه شرایط کلی کشور و شهر کاشان از نظر شیوع کرونا اصلاً مناسب نیست و در مرز بحران است و اگر اقدامی فوری اندیشیده نشود ممکن است شیوع این ویروس از کنترل خارج شود.
اعمال محدودیتهای کرونایی برای صاحبان اصناف و مشاغل لازم است ولی کافی نیست
فرزانه بختیاری تصریح کرد: اعمال محدودیتهای کرونایی برای صاحبان اصناف و مشاغل لازم است ولی کافی نیست و اگر قرار است کرونا به صورت مطلوب کنترل شود باید این سخت گیری ها و محدودیتها بیشتر شده و حتی برای ادارت و مؤسسات نیز اعمال شود.
وی با اشاره به اینکه کادر بهداشتی و درمانی در طول ۹ ماه گذشته با مجاهدتی ستودنی در حال مبارزه با کرونا هستند، خاطرنشان کرد: اگر قرار است این روند ادامه داشته باشد حالتی فرسایشی به این سربازان خط مقدم مبارزه با کرونا دست خواهد داد و بیشترین ضرر و آسیب آن در آن شرایط متوجه خود مردم خواهد بود.
آژیر خطر کرونا در کاشان
آژیر خطر کرونا در کاشان به صدا درآمده است و برای نابودی آن باید همه مردم و مسئولین دست در دست هم دهند تا ریشه این ویروس کنده شود؛ عبور از بحران کنونی مستلزم همدلی و همکاری همه آحاد مردم است. اعمال محدودیتها میتواند بسیاری از مشاغل به خصوص اصنافی را که مستأجر هستند با مخاطرات جدی همراه کند، در این بین صاحبان املاک نیز میتوانند سهمی در مهار این ویروس داشته و با بخشیدن قسمتی یا تمام اجاره یک ماه از کرایه صاحبان مشاغل، آنها را ترغیب به بستن واحدهای صنفی خود کنند.
میزان ابتلاء و بیماران مشکوک به کرونا در کاشان بالاتر از میانگین کشوری است
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کاشان نیز در گفت و گو با خبرنگار مهر با بیان اینکه میزان ابتلاء به بیماری و تعداد بیماران مشکوک به کرونا در کاشان بالاتر از میانگین کشوری است، اظهار داشت: حدود ۴۵ درصد بیماران پذیرش شده در بیمارستانها در کشور بدحال هستند و این در حالی است که در کاشان این میزان حدود ۶۸ درصد یعنی ۲۳ درصد بالاتر از میانگین کشوری است.
وی با اشاره به اینکه سیستم حمل و نقل شهری و برون شهری با حدود پنج درصد کمترین و واحدهای تولیدی و صنعتی با ۹۵ درصد بیشترین رعایت دستورالعملهای بهداشتی را دارند، ابراز داشت: بازرسیهای انجام شده از صاحبان مشاغل و واحدهای صنفی نشان میدهد که حدود ۲۵ درصد این واحدها شیوه نامههای بهداشتی را رعایت نمیکنند.
محدودیت نیروی انسانی بازرسی از تمام واحدهای صنفی و مشاغل را مشکل کرده است
مروجی با اشاره به اعمال محدودیتها برای اصناف و مشاغل تصریح کرد: به دلیل حجم بالای بازرسیها و اینکه نیروی انسانی و بازرسان بهداشت محیط کاشان در حد محدودی هستند، امکان بازدید و بازرسی از همه واحدهای صنفی و مشاغل وجود ندارد و این خود مردم هستند که باید برای حفظ جان و سلامت خود و اطرافیانشان نسبت به این محدودیتها مقید باشند.
وی با بیان اینکه شرایط اقتصادی و معیشتی مردم برای ما قابل درک است، خاطرنشان کرد: اعمال این محدودیتها با در نظر گرفتن جمیع شرایط از طرف ستاد ملی مبارزه با کرونا تدوین و ابلاغ شده است و در صورتی که به خوبی اجرا شود میتواند نقش مؤثری در مدیریت این ویروس ایفا کند.
کرونا با بی رحمی تمام می تازد، بی تدبیری و تصمیمات نابجای برخی از مسئولان و مدیران از یک طرف و بی تفاوتی مردم از سویی دیگر باعث شده است که سنگینترین هجمه کرونا را در این ایام در طول ۹ ماه گذشته در کشور شاهد باشیم.
رکورد زنی روزانه آمار مبتلایان، بیماران بستری و متأسفانه افراد فوت شده موید این نکته است که در صورتی که با خواهش و تمنا بخواهیم شیوه نامههای بهداشتی رعایت شود و کرونا کنترل شود شاید تا مدتها باید درگیر سایه سنگین کرونا بر زندگی خود و اطرافیانمان باشیم.
اینکه صاحبان مشاغل نیز برای خود خرج و مخارجی دارند نیز سخنی به حق است و باید برای آنها نیز چارهای اندیشیده شود و همزمان تصمیماتی معقول و قابل اجرا برای مدیریت و کنترل این ویروس اتخاذ شود.
متأسفانه به نظر بسیاری از کارشناسان بهداشتی و درمانی ادامه شرایط کنونی میتواند ضربان جبران ناپذیری به نظام سلامت هم از حیث نیروی انسانی و هم از نظر امکانات و تجهیزات وارد کند و ممکن است دود این همه بی تدبیری مسئولین و بی تفاوتی مردم در نهایت به چشم همه رود و خشک و تر را بسوزاند.