به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام حسین جلالی صبح سه شنبه در جمع خبرنگاران با ابراز گله مندی نسبت به اینکه کتاب در کشور ما مظلوم واقع شده است و کتابخانه مظلوم تر، اظهار داشت: میزان نرخ متوسط مطالعه در کشور و همچنین شهرستان ما خیلی پایین است که نشان میدهد نهادهای متولی در این خصوص فعالیت خوبی نداشتند که برخی مربوط به ساختار بودجه و برخی مربوط به ضعف مدیریت است.
نماینده مردم رفسنجان و انار در مجلس با بیان اینکه ما هر چه داریم از کتاب بوده و حقیقتاً تمدن اسلامی مدیون کتاب است، ادامه داد: میراث فرهنگی ما مدیون کتاب است و پیامبر رحمت (ص) ما بهترین فرد روی زمین با کتاب مبعوث شد.
وی تصریح کرد: مطالبه مردم در این خصوص کم است در حالی که میتوان همان قدر که به دنبال ایجاد یک سالن ورزشی هستیم برای راه اندازی کتابخانه که در اولویت است، همان قدر پیگیری کرد.
حجت الاسلام جلالی با ذکر این مطلب که متأسفانه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از سال ۸۳ هیچ بودجهای برای تأسیس کتابخانه ها نگذاشته است، افزود: این ضعف دولتها بوده که نیامدند برای این مهم برنامه ریزی کنند، در حال حاضر ماهانه ۱۵ میلیارد تومان بودجه برای نهاد کتابخانه ها اختصاص پیدا کرده در صورتی که حقوق کارمندان این نهاد ۳۹ میلیارد تومان است که ۲۴ میلیاد تومان کسری حقوق دارند.
وی تأکید کرد: وزارت مسکن و شهرسازی موظف است زمین در اختیار نهاد کتابخانه ها بگذارد و دهیاریها و شوراها به طور تجمیعی دو، سه روستا با هم یک کتابخانه داشته باشند و جهاد کتابخانه سازی و مطالعه راه بیفتد و خیران هم در این زمینه مشارکت کنند.
نماینده مردم رفسنجان و انار در مجلس در همین رابطه به دیدار مختارپور مسئول نهاد کتابخانه های عمومی در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اشاره کرد و گفت: در این دیدار افزایش بودجه نهاد کتابخانه های عمومی و تغییر وضعیت کتابدارها از قراردادی به استخدامی مطرح شد که پیگیری خواهیم کرد و امیدواریم بتوانیم حال نگران کننده کتاب و مطالعه را در کشور به وضعیت مطلوب تغییر دهیم.