منصور شیشه فروش در گفت و گو با خبرنگار مهر با اشاره به خطر گازگرفتگی در روزهای سرد سال اظهار داشت: از اول سال تاکنون در اصفهان به علت استفاده از بخاریهای بدون دودکش و غیراستاندارد، ۲۴ نفر مصدوم شده و پنج نفر به علت گازگرفتگی جان باختند.
وی افزود: عمده ترین علت گازگرفتگی در اصفهان، استفاده از بخاریها و آبگرمکن های بدون دودکش بوده است که توصیه میشود مردم از وسایل استاندارد گازسوز استفاده شود.
مدیرکل مدیریت بحران استاداری اصفهان با بیان اینکه شومینه از جمله وسایلی است که بیشتر از سایر وسایل گرمایشی میتواند حادثه ساز شود، تصریح کرد: این وسیله علاوه بر اینکه گرمای زیادی را به هدر میدهد، مقدار بیشتری گاز را نیز وارد منزل میکند و جنبه تزئیناتی این وسیله بیشتر از قدرت گرمایشی آن است.
ضرورت استفاده از پکیج فن دار
وی در مورد استفاده از پکیج در منزل گفت: بهتر است از انواع فن دار پکیج استفاده شود تا آلایندهها به خارج از اتاق هدایت شود، پکیج و آبگرمکن دیواری مقدار زیادی اکسیژن مصرف میکند و بهتر است این وسیلهها در خارج از محیط منزل مثل بالکن یا محلی که مستقیم به فضای آزاد راه دارد نصب شود.
شیشه فروش افزود: نقص در سیستم دودکشها از مهمترین عوامل تولید و انتشار گاز مونوکسید کربن است، باید قبل از نصب بخاری، آبگرمکن و پکیج از باز بودن مسیر دودکشهای داخل دیوار اطمینان حاصل شود.
وی گفت: دودکشها باید از سطح بام ۸۰ سانتی متر بالاتر بوده و حدود یک متر از دیوار جانبی فاصله داشته باشد و در انتهای آن کلاهک «اچ» مانند نصب شود چراکه وجود این کلاهک علاوه بر اینکه مانع ورود باد و توفان و شاخ و برگ درختان به داخل دودکش میشود و به خروج بهتر آلایندهها نیز کمک میکند.
بدنه دودکش گرم باشد
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با اشاره به اینکه بهترین نشانه برای کارکرد صحیح دودکشها این است که بدنه آنها همواره باید داغ باشد، اظهار داشت: سرد بودن دودکش، زمانی که بخاری روشن است و همچنین زرد و نارنجی بودن شعله بخاری از نشانههای تولید گاز خطرناک و بدون نشان مونوکسید کربن است که باید بررسی شود.
وی افزود: هرگز نباید از دودکشهای شکسته یا دودکشهای نامناسب مثل لوله پولیکا یا قوطیهای فلزی به جای دودکش سیمانی داخل دیوار استفاده کرد؛ لولههای سیمانی با کیفیت و سالم داخل دیوارها، مانع انتشار این گاز کشنده به داخل منزل میشود.