محققان در یک شرکت دانش بنیان موفق به تولید چسب های کاشی آنتی باکتریال کاربردی در اتاق عمل شدند.

محمد مهدی نعمتی مدیرعامل شرکت دانش بنیان تولید کننده چسب‌های آنتی باکتریال در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: این چسب‌ها برای مصارف مختلفی مانند چسباندن چوب، سنگ، موکت، شیشه و کاغذ بکار گرفته می‌شوند.

وی با بیان اینکه یکی از کاربردهای مهم چسب در اتصال سنگ‌های تزئینی مورد استفاده در ساختمانهاست، افزود: با توجه به کاربرد فراوان انواع سنگ در فضای داخلی منازل مسکونی، ادارات و محیط‌های بهداشتی، چسب مورد استفاده علاوه بر خاصیت چسب ندگی با استحکام مناسب باید در برابر تجمع و رشد باکتری‌ها و قارچ‌ها در محل اتصال مقاوم باشد. همچنین چسب مورد استفاده باید در برابر تغییرات دمائی مقاوم بوده و دچار انقباض یا انبساط شدید و ترک خوردگی نشود.

نعمتی با بیان اینکه از این رو در صدد برآمدیم که چنین چسبی را به تولید برسانیم، بیان کرد: در محصول حاضر با استفاده از فناوری نانو، به چسب خاصیت آب گریزی، پوشش آنتی باکتریال و استحکام بالا داده شده است. همچنین با کمک فناوری نانو، چسب تولیدی برای سطوح سنگ کاربرد دارد.

به گفته مدیرعامل شرکت این ویژگی منحصربفرد محصول می‌تواند صرفه اقتصادی را در مصارف چسب به همراه داشته باشد. این ماده علاوه بر تامین زیبایی، پس از سخت شدن تمامی بندها را ضدآب و نفوذناپذیر می‌کند.

وی با اشاره به خواص این چسب‌های نانویی گفت: این چسب خاصیت آب گریزی، پوشش آنتی باکتریالی و استحکام بالا را دارد.

نعمتی ادامه داد: با کمک فناوری نانو، چسب تولیدی برای تمام سطوح همچون چوب، شیشه، پلاستیک و سنگ کاربرد دارد که اکنون به تولید رسیده و در بازار موجود است.

نعمتی گفت: این سنگ‌ها در اماکنی همچون اتاق عمل که باید عاری از هر گونه باکتری باشد کاربرد فراوانی دارد که موجب جلوگیری از آلودگی‌ها شود.

وی با تاکید بر اینکه این محصول گواهینامه نانو مقیاس را اخذ کرده است، بیان کرد: یک نمونه مشابه در کشور از این چسب‌ها وجود دارد که تفاوت آن در انتخاب نانوذرات و ماهیت پلیمرهاست که باعث تغییر کاربری‌ها می‌شود.

وی گفت: این چسب به صورت مایع و در بازار وارد شده است.