به گزارش خبرنگار مهر، مدیران حوزه معاونت آموزشی وزارت بهداشت امروز در نشست مجازی به سوالات دانشجویان با حضور نماینده شورای صنفی دانشجویان علوم پزشکی پاسخ دادند.
دکتر پروین پاسالار مدیر امور نخبگان و دانشجویان استعداد درخشان وزارت بهداشت در پاسخ به سوال دانشجویان مبنی بر اینکه معافیت از طرح برای برگزیدگان آزمونهای جامع علوم پایه و پیش کارورزی امسال چگونه اعمال میشود، گفت: با توجه به اینکه آزمون اسفندماه ۹۹ لغو شد و مشمولان آزمون مخیر بودند که در آزمون شهریورماه ۹۹ شرکت کنند، رتبههای برتر دو برابر انتخاب میشوند.
وی افزود: به این ترتیب دانشجویانی که میخواستند در آزمونهای جامع علوم پایه و پیش کارورزی اسفند ۹۸ شرکت کنند و به جای آن در آزمون شهریورماه شرکت کردند به همراه دانشجویانی که مشمول آزمون شهریورماه بودند، مشمول آئین نامه رتبههای برتر میشوند. در واقع سه نفر اول رتبههای برتر آزمون اسفند به همراه سه نفر برتر آزمون شهریور برای معافیت از طرح معرفی میشوند.
مدیر امور نخبگان و دانشجویان استعداد درخشان وزارت بهداشت در پاسخ به سوال دانشجویان مبنی بر لغو سربازی نخبگان پزشکی و پرستاری در مراکز تحقیقاتی از سوی ستاد کل نیروهای مسلح گفت: این موضوع مدتها ادامه داشت و ناگهان ستاد کل نیروهای مسلح در شهریورماه ۹۹ اعلام کردند که به نیروی پزشکان و پرستاران نیاز دارند. معاون آموزشی وزارت بهداشت در نامهای به ستاد کل این موضوع را پیگیری کردهاند و ضمن اینکه بنیاد ملی نخبگان هم نامهای به ستاد کل نوشته است و امیدواریم با پیگیری موضوع حل شود و خواسته دانشجویان را اجابت کنند.
دکتر جمشید سلام زاده مدیر مرکز خدمات آموزشی وزارت بهداشت نیز در پاسخ به سوال دانشجویان در زمینه انتقال دانشجویان ایرانی به داخل کشور و مشکلات آن برای دانشجویان داخل گفت: از ابتدای ۲۰۱۹ بحث انتقال به داخل متوقف شده است و دانشجویانی که به خارج رفتند باید در همان کشور تحصیل خود را به پایان برساند.
وی افزود: بحث انتقال دانشجویان از خارج ۳ دهه است که وجود دارد و دانشجویانی که در دانشگاههای مورد تأیید تحصیل کرده بودند با تسهیلاتی به کشور باز میگشتند. از سال ۹۱ و سال ۹۶ که تحریمها تشدید شد و قیمت ارز تغییرات زیادی پیدا کرد ما با تقاضای شدید برای بازگشت به داخل مواجه شدیم و تعداد درخواستها به اوج رسید.
سلام زاده یادآور شد: ابتدا سعی شد که با در نظر گرفتن شرایط آن دانشجویان تسهیلاتی برای آنها در نظر گرفته شود اما از سال ۲۰۱۹ این انتقال منتفی شده است زیرا این موضوع عدالت آموزشی را تحت تأثیر قرار میدهد.
وی درباره مشکلات آزمونهای مجازی برای دانشجویان در ترم پیش رو و درخواست برای تهیه شیوه نامه مشخص گفت: باید این واقعیت را بپذیریم که آزمونهای مجازی تفاوت ماهوی با آزمونهای فیزیکی دارد و دو دهه است که در دنیا انجام میشود. شیوههایی مانند زمان محدود برای هر سوال و عدم امکان بازگشت به عقب به سوال در یک آزمون، شیوههایی است که هر دانشگاه و هر گروه آموزشی بنا بر ماهیت درس خود آن را انتخاب میکند.
مدیر مرکز خدمات آموزشی وزارت بهداشت یادآور شد: این نکته را هم در نظر داشته باشیم که دانشجویی که به خوبی و درستی در آزمون شرکت میکند هم نباید حق اش ضایع شود بنابراین بحث آئین نامه متمرکز منطقی نیست.
وی افزود: طراحیهای اولیه برای آزمونهای مجازی انجام شده است و دانشگاه علوم پزشکی مجازی آئین نامهای را تهیه کرده است ولی هر دانشگاه و دانشکده و گروههای آموزشی اختیار دارند تا ارزشیابی را بر مبنای ویژگی درس خود برگزار کنند.
سلام زاده درباره شهریه انتقالیها و امکان انتقال کارورزان در دانشگاههای علوم پزشکی داخل کشور گفت: در مورد انتقال یا میهمانی دانشجویان دورههای کارورزی باید گفت دانشگاهها محدودیت دارند. دانشگاه هر سال تعداد زیادی دانشجو پذیرش میکند و ظرفیت پذیرش محدودی دارد و در زمان میهمانی برخی از دانشگاهها با ۱۳۰ درخواست میهمانی مواجه شدهاند که این مسئله کیفیت آموزشی را پایین میآورد و دانشگاهها با معضل مواجه میشوند.
وی درباره شهریه گفت: هر بحث مسائل مالی در دانشگاهها باید بر اساس آئین نامه مالی و مالیاتی در هیأت امنای دانشگاهها مطرح شود و به اختیارات هیأت امنای دانشگاهها بر میگردد. پس از مشکلات شهریه دانشجویان دوبار این موضوع از سوی معاونت آموزشی به دانشگاهها اعلام شد تا تخفیف و تسهیل را قائل شوند. در این زمینه هیأت امنای وزارت بهداشت به هیأت امنای دانشگاهها ابلاغ کرده است که این موضوع در هیأت رئیسه دانشگاهها مطرح شود و تخفیفها مصوب شود که هر دانشگاه در این زمینه جداگانه تصمیم میگیرد.