دکتر جهانبخش امینی عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: چنانچه هدف فقط بقا ( زنده ماندن نه زندگی کردن ) باشد در این صورت فرد دچار انواع بیماری ، سوء تغذیه ، فقر پروتئین و... می شود به همین دلیل باید در آینده هزینه سنگین تری صرف درمان آنها شود. ابوالقاسم مختاری عضو کمیسیون اجتماعی مجلس گفت: مددجویان تحت پوشش نهادهای حمایتی درصورتیکه فقط مستمری دریافت کنند حتی نمی توانند نان خشک بخورند و زندگی کنند و شاید بتوان گفت که خط بقا شامل این افراد می شود .

دکتر جهانبخش امینی در گفتگو با خبرنگارمهر درخصوص مطرح کردن خط بقا، افزود: خط بقا و خط فقر تعاریف کاملا جداگانه ای دارند. اگر خط بقا فقط به معنای زنده ماندن و نه زندگی کردن باشد یعنی اینکه انسانها را با نان خشک و یک نوع غذا زنده نگه داریم و عواقب ناشی از سوء تغذیه آن را نیز در نظر نگیریم.

وی خاطرنشان کرد: افراد برای انجام کارهای خود باید از نظر روحی ، جسمی و فکری وضعیت مناسبی داشته باشند و این امر نیز در صورت عدم درآمد کافی میسر نخواهد شد .

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی تاکید کرد : خط فقر به این معناست که درآمد انسانها پاسخگوی نیازهای روزمره آنها نیست اما خط بقا در معنای عام آن یعنی زنده ماندن.

امینی گفت: از نظر پزشکی زنده ماندن با زندگی کردن متفاوت است چنانچه هدف فقط بقا باشد در این صورت فرد دچار انواع  بیماری ، سوء تغذیه ، فقر پروتئین و... می شود به همین دلیل باید هزینه سنگینی برای درمان وی صرف شود.

وی افزود:  بنابراین اگر برنامه ریزی برای بقا باشد هزینه سنگین تری برای درمان انسانهای فقیر باید در نظر گرفته شود به همین دلیل می توان گفت مطرح کردن خط بقا کارشناسی و علمی نیست.

وی اظهار داشت : در آفریقا هم مردم بقا دارند اما نمی توانند زندگی کنند . باید در خصوص تعریف خط بقا و زنده ماندن انسانها در موقعیت و وضعیت جسمی خاص اقدامات علمی و کارشناسی صورت گیرد .

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: دارا بودن درآمد یک دلاردرروز باعث ایجاد فقر مطلق می شود و امکان ندارد افراد با حقوق 30 هزار تومان در ماه بتوانند زنده بمانند ودرصورت زنده ماندن نیز دچار سوء تغذیه و مسایل و مشکلات و همچنین آسیب می شوند . 

 

مستمری نهادهای حمایتی حتی کفاف نان خشک را نمی‌دهد

ابوالقاسم مختاری در گفتگو با خبرنگار مهردرخصوص مطرح کردن خط بقا، افزود: خط فقر اصطلاحی است که در دنیا مورد استفاده قرار می گیرد و خط بقا تعریف جدیدی است که مطرح شده و معنی آن نیز این است که فقط انسانها حیات داشته باشند .

وی خاطر نشان کرد : درهر کشوری براساس میزان درآمد خط فقر تعیین می شود و درکشور ما نیز باید خط فقر تعیین شود .

وی اظهار داشت : براساس تعاریفی که در کشور ما وجود دارد یک تا یک و نیم میلیون نفر زیر خط فقر مطلق قرار دارند و اینها افرادی هستند که زندگیشان درمخاطره است و همچنین 10 تا 12 میلیون نفر از افراد جامعه نیز زیر خط فقر نسبی بوده بطوریکه از نظر رفاه اجتماعی ، مسکن ، پوشاک ، آموزش و ... دچارمشکل هستند .

وی گفت: شاید درنهایت مفهوم خط فقر مطلق و خط بقا یکی باشد اما براساس قانون اساسی باید به نیازهای دیگر افراد علاوه بر تغذیه ای نیزتوجه شود.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد : همچنین دولت و وزارت رفاه باید شرایطی را فراهم و اقداماتی انجام دهند تا افرادی که دچار مشکلات تغذیه ای ، کمبود ویتامین ، پروتئین و برخی بیماریهای ناشی از سوء تغذیه و واگیر دار هستند ، وجود نداشته باشد البته دراین میان نباید نیازهای افراد زیر خط فقر نسبی نادیده گرفته شود.

مختاری افزود: در حال حاضر بیش از 4 میلیون نفر تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی هستند و مستمری دریافت می کنند همچنین 300 هزار خانوار نیازمند نیز پشت نوبت دریافت خدمات هستند به همین دلیل می توان گفت تمامی این افراد قطعا فقیر هستند و شرایط مطلوب نیست.

وی گفت: براساس استاندارد ها داشتن درآمد کمتر از یک دلار در روز فقر مطلق عنوان می شود البته در شرایط فعلی ، دارا بودن 2 دلار درآمد روزانه و 60 هزار تومان ماهانه نیز فقیر محسوب می شوند.

وی تصریح کرد : مددجویان تحت پوشش نهادهای حمایتی درصورتیکه فقط مستمری دریافت کنند حتی نمی توانند نان خشک بخورند و زندگی کنند بنابراین باید شغلی دیگر نیز مانند کشاورزی و .... داشته باشند و شاید بتوان گفت که خط بقا شامل این افراد می شود .