به گزارش خبرگزاری مهر، سید محمد جمالیان اظهار کرد: نانواییها، سرویسهای حمل و نقل عمومی و کارخانهها بهداشت را بیشتر رعایت کنند زیرا میزان ابتلاء در این صنوف نسبت به بقیه بالاتر است و به همین دلیل از این عزیزان میخواهیم تا پروتکلهای بهداشتی را بیش از پیش رعایت کنند.
وی ادامه داد: طبق گزارشها متأسفانه نانواییها جزو صنوفی هستند که کمترین میزان رعایت بهداشت را دارند که با توجه به برودت هوا و پیش بینی همه گیری این ویروس، از نانواهای عزیز و همکارانشان میخواهیم به هنگام پخت نان از ماسک استفاده کنند و ضمن رعایت موازین بهداشتی به مشتریانی که از ماسک استفاده یا مسائل بهداشتی را رعایت نمیکنند خدمات ارائه ندهند و در مقابل به مردم عزیز هم توصیه میکنیم قبل از مصرف نان، آن را حرارت دهند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک بیان کرد: همچنین بر اساس مصوبه قرارگاه پدافند زیستی مقرر شد تمام شهروندان اعم از رانندگان، تاکسی داران و اتوبوسرانان از ماسک استفاده کرده و رانندگان تاکسی از سوار کردن ۳ نفر در عقب و رانندگان اتوبوس از سوار کردن تعداد زیاد مسافر جدا خودداری کنند که ضمن دعوت این عزیزان به رعایت این مصوبه از نیروی انتظامی و راهور نیز میخواهیم در صورت مشاهده تخلف برخورد کنند.
وی تاکید کرد: همچنین طبق گزارشهای رسیده، متأسفانه میزان ابتلاء و درگیری کارگران در کارخانجات بالا است و نشان میدهد مدیران و خود کارگران قدری بیشتر باید به فکر سلامتی و حفظ جانشان بوده و در صحت و حفظ ایمنی بالاتری به کار و فعالیت مشغول باشند.
حضور فرد ناقل حتی با ماسک در یک فضای سر بسته میتواند خطرناک باشد.
جمالیان در ادامه خطاب به مردم و مدیران دستگاههای اجرایی خاطرنشان کرد: به تهویه هوا بیشتر اهمیت دهید، چراکه با سرد شدن هوا و کاهش دما، حضور یک فرد ناقل حتی با ماسک در یک فضای سر بسته، در صورت نبود تهویه مناسب میتواند، خطرناک باشد.
وی همچنین به فعالیت مراکز ۱۶ ساعته و مراکز جامع سلامت شهری و روستایی هم اشاره کرد و گفت: خوشبختانه در روستاها، استفاده و مراجعه به این مراکز مورد استقبال قرار گرفته، اما در نقاط شهری استقبال چندانی از این مراکز نشده در صورتی که همشهریان و هم استانیهای عزیز میتوانند با مشاهده علائم اولیه و مراجعه به این مراکز از خدمات مناسب و با کیفیت و همچنین پیگیریهای به موقع و حتی برخی خدمات رایگان بهره مند شوند.
انجام مراقبتهای درمانی بیماران قلبی -عروقی، دارای فشارخون و یا دیابت ضرورت دارد
به گفته رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک بیماران قلبی -عروقی، دارای فشارخون و یا دیابت به دلیل ترس از کرونا، روند درمان و مراجعه به بیمارستان و مراکز درمانی را متوقف نکنند، چراکه وقفه در انجام مراقبتهای درمانی از ابتلاء به کرونا برای این افراد خطرناکتر بوده و این عزیزان با حفظ کامل نکات بهداشتی میتوانند به مراکز درمانی مراجعه نمایند.
وی گفت: در سایر بیمارستانها و مراکز درمانی به غیر از ۲ بیمارستان امیرالمومنین (ع) و آیت الله خوانساری هیچ بیمار مبتلا به کرونا بستری نیست، مگر بی علامت باشند که در صورت متوجه شدن و نیاز به بستری یا ایزوله خواهند شد و یا به سانترهای درمان کرونا منتقل میشوند، پس بنابراین دیگر مراکز پاک و با رعایت کامل نکات ایمنی و بهداشتی آماده ارائه خدمات به سایر بیماران است و مردم میتوانند بدون هیچ واهمهای برای درمان خود به آنها مراجعه کنند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک در ادامه یادآور شد: انجام تست کرونا و اسکن ریه برای همه الزامی ندارد و فقط کسانی که پزشک صلاح ببیند، باید تست شده و یا از ریه آنها اسکن گرفته شود.
دکتر جمالیان در پایان تاکید کرد: در محدودیتهای ۲ هفتهای که چند روزی است اعمال شده، مقرر شده تنها صنوف درجه یک و خدمات رسان فعالیت داشته باشند و مابقی از جمله آرایشگاهها، آبمیوه فروشیها، قنادیها و غیره تعطیل و رستورانها فقط به صورت بیرون بر فعالیت کنند، اما متأسفانه برخی از کسبه و صنوف همچنان نیز به عدم رعایت مصوبات ملی، پافشاری میکنند.