به گزارش خبرگزاری مهر، حسین مقدم درباره تدبیر شایسته پلیس برای تعیین تکلیف و ترخیص موتورسیکلتهای توقیفی گفت: بدون تردید ورود این موتورسیکلتها که بالغ بر ۹۵ درصد آن کاربراتوری است میتواند در افزایش آلودگی هوا با وضعیت موجود تاثیر گذار باشد. تحقیقات نشان میدهد یک موتورسیکلت کاربراتوری حداقل معادل پنج خودرو با استاندارد یورو ۲ آلایندگی تولید میکند. بر اساس اطلاعات سیاهه انتشار شهر تهران سهم موتورسیکلتها در تولید آلایندگی گازی در حدود ۲۱ درصد و در تولید ذرات معلق ۱۰ درصد است. این آمار گویای این مسئله است که کم توجهی در کنترل این وسایل نقلیه میتواند آلودگی هوا را به صورت چشمگیری تشدید نماید.
وی افزود: البته ما معتقدیم انجام معاینه فنی موتورسیکلتهای کابراتوری نمیتواند به عنوان راهکار موثر در کاهش آلایندگی تولیدی از این وسایل نقلیه باشد. در موتورسیکلتهای کاربراتوری تنظیم سوخت به صورت دستی توسط خود راکب امکان پذیر بوده و سطح انتشار آلایندگی قابل تغییر است. تنها راهکار و ساماندهی در این ارتباط خروج موتورسیکلتهای کابراتوری از چرخه تردد و جایگزینی و نوسازی آن با موتورسیکلتهای انژکتوری و برقی میباشد.
مدیرعامل ستاد معاینه فنی خودروهای تهران اظهار داشت: به رغم همه این مسائل انجام معاینه فنی و پایش وضعیت آلایندگی این وسایل نقلیه به صورت سالیانه و یا مقطعی میتواند در ساماندهی این وسایل نقلیه به رعایت قانون انجام دورهای معاینه فنی و کنترل میزان آلایندگی آنها تاثیر گذار باشد. خارج از این ۸۳۰ هزار دستگاه موتورسیکلت که در حال ترخیص هستند نیز پیشنهاد میشود داشتن معاینه فنی برای رفع توقیف موتورسیکلتها الزامی و وضعیت موتورسیکلتها از لحاظ ایمنی و آلایندگی کنترل شوند. بدون تردید با تشدید الزامات قانونی در این ارتباط و استقبال راکبین موتورسیکلت راهکارهایی اجرایی جهت تسهیل در ارائه خدمات در این حوزه مانند استقرار واحد سیار معاینه فنی موتورسیکلت توسط مدیریت شهری پیش بینی خواهد شد.
مقدم با بیان اینکه در مراکز معاینه فنی تهران ۱۰ خط مکانیزه تست موتورسیکلت وجود دارد اما تقاضا وجود ندارد، ادامه داد: بر اساس آمارهای موجود گفته میشود که حدود سه میلیون موتورسیکلت در تهران در حال تردد است و از این میان در هفت ماه نخست امسال تنها ۳۴ دستگاه موتورسیکلت برای انجام تستهای معاینه فنی به مراکز ما مراجعه کردند.