به گزارش خبرگزاری مهر، محمد مسیحی عصر پنجشنبه در نشست شورای هماهنگی دستگاههای تابعه وزارت امور اقتصادی و دارایی در هرمزگان افزود: چیزی که نظام مالیاتی را متأثر میسازد و فرار مالیاتی را اشاعه میدهد، حجم معافیتهای مالیاتی است؛ چیزی حدود ۶۰ درصد اقتصاد کشور از معافیت یا شبه معافیت برخوردار است.
وی ادامه داد: شبه معافیت یعنی جاهایی که مالیاتها مؤثر نبوده و یا پایههای مالیاتی واقعی نیست که وجود این میزان معافیت و شبه معافیت موجب میشود کسانی که مالیات میپردازند احساس نابرابری کرده و به سمت فرار مالیاتی هم سوق داده شوند.
معاون درآمدهای مالیاتی سازمان امور مالیاتی کشور گفت: به طور متوسط فرار مالیاتی در جهان حدود ۱۵ درصد است اما فرار مالیاتی در ایران بسیار بیشتر و بین ۲۵ تا ۳۰ درصد برآورد شده که براساس برآوردهای ریالی میتوان گفت حدود ۴۰۰ هزار میلیارد ریال فرار مالیاتی در ایران وجود دارد.
وی یادآور شد: در حال حاضر صرفاً کمتر از ۵۰ درصد از هزینههای جاری کشور از محل مالیات تأمین میشود که امیدوارم با تحولاتی که در نظام مالیاتی ایجاد میشود مانند هوشمندسازی نظام مالیاتی و اجرای ماده ۹۷ و تمرکز بر پروندههای مهم، مقابله با فرار مالیاتی و در عین حال حمایت از بخش تولید و واقعی و شناسنامه دار اقتصاد بتوان ضریب پوشش هزینههای کشور از محل مالیات را به میانگین جهانی نزدیک کرد.
۷۰ شرکت مالیاتهای خود را خارج هرمزگان پرداخت میکنند
معاون درآمدهای مالیاتی سازمان امور مالیاتی در ادامه در این نشست اظهار داشت: نشستی در خصوص مالیات استانی از نفت ستاره خلیج فارس در تهران برگزار و موضوع بررسی میشود ضمن اینکه قانون این اجازه را به سازمان داده که پروندههای بزرگ را به صورت متمرکز رسیدگی کند و هم عوائد را به استانها برگرداند.
مسیحی یادآور شد: هرمزگان در خصوص چند بنگاه اقتصادی بزرگ دیگر هم با استانهای همجوار اختلافهایی دارد که تلاش میکنیم آنها را برطرف سازیم، در حال حاضر محل فعالیت حدود ۷۰ شرکت در هرمزگان است که مالیات خود را در سایراستانها و تهران پرداخت میکنند.