طی سه ماهه فصل بهار، حدود 1400 مورد آتش سوزی در فضاهای سبز شهری گزارش شده است.

به گزارش خبرگزاری مهر، محمد بیات افزود: بر اساس آمارهای موجود در طول فروردین، اردیبهشت و خرداد 86 به ترتیب 58 ، 155 و 1184 مورد آتش سوزی در فضای سبز تهران به وقوع پیوسته است.

وی گفت: هر ساله با گرم شدن هوا بخصوص خشک شدن علفهای هرز، آمار آتش سوزی در این گونه مکانها به شدت افزایش پیدا می کند، به طوری که تقریبا ماموران آتش نشان هر روزه دهها حریق کوچک و بزرگ در فضای سبز شهر تهران و اطراف را اطفا می کنند.

بیات تصریح کرد: در این روزها طی شبانه روز، حدود 90 آتش سوزی در اماکن مختلف پایتخت رخ می دهد که 50 درصد از حریق ها را آتش سوزی در فضاهای سبز شامل می شود.

وی گفت: این آتش سوزیها که به طور عمدی یا غیر عمدی مانند پرتاب ته سیگار روشن توسط رهگذران بر روی علف های خشک و یا باقی گذاشتن آتش های ایجاد شده از سوی افراد، روی می دهد منجر به نابودی دهها اصله درخت در این مکان ها می شود.

بهروز تشکر، مدیر روابط عمومی سازمان آتش نشانی تهران نیز با اشاره به این که آلودگی هوای تهران همواره یکی از معضلات عمده این کلانشهر است، افزود: شهر تهران در این برهه بیش از هر زمان دیگر احتیاج به حفظ و نگهداری فضای سبز و پوشش گیاهی موجود و بویژه توسعه پارک ها و مناطق سبز و افزایش درختان دارد.

وی افزود: متاسفانه هر ساله علی رغم ارائه توصیه ها و هشدارهای ایمنی مربوط به حفظ فضای سبز و نگهداری پارک های جنگلی و ...، بر اثر بی احتیاطی و یا عدم رعایت نکات ایمنی و یا ایجاد آتش به این مکان ها لطمات جبران ناپذیری وارد می شود.

تشکر از شهروندان درخواست کرد در این ایام با توجه به خشک بودن گیاهان موجود در بین درختان پارک های جنگلی و بوستانها و نیز گرمای هوا که در صورت بروز کوچکترین حریق بسرعت گسترش می یابد ، از روشن کردن آتش در مکان های دارای پوشش گیاهی جدا خودداری نمایند.

همچنین مهندس داود براتی، معاون حفاظت و پیشگیری از حریق سازمان آتش نشانی تهران ضمن تاکید بر اهمیت حفظ و نگهداری فضاهای سبز شهری، افزود: فراوانی نزولات جوی در سال جاری و رویش و رشد علف های هرز، باعث شد که با شروع فصل گرما آمار حریق در فضاهای سبز نسبت به سالهای گذشته افزایش یابد.

وی افزود: به منظور پیشگیری از آتش سوزی های ناشی از انباشت علف های هرز و برگ های خشک درختان و نیز پیامدهای سوء زیست محیطی آن لازم است ضمن پیش بینی تدابیر پیشگیرانه و امکانات تدافعی اقدامات مختلفی نیز در این راستا انجام شود.

براتی، بلوک بندی پارک های جنگلی و نصب تابلوهای راهنما برای دسترسی نیروهای امدادی و آتش نشانی ، جمع آوری مستمر برگ های خشک ، ضایعات ، علف های هرز و انتقال آن به مکان های مناسب ، نصب سطل های زباله فلزی در دار در نقاط مختلف جنگل ، ایجاد فضاهای مناسب با امکانات لازم جهت اسکان خانواده ها، اعزام اکیپ های گشتی مجهز به وسایل ارتباطی و خاموش کننده های دستی به منظور کنترل و آگاهی از موقعیت محلی و ایجاد پست های نگهبانی در مدخل های ورود و کنترل و راهنمایی مراجعین را از جمله اقدامات پیشگیرانه دانست.