نماینده مردم تهران در نشست خبری طرح اقدام راهبردی برای لغو تحریم، گفت: دغدغه اصلی برای تدوین این طرح، رفع تحریم‌ها و به عبارت بهتر امتیاز دادن به سیاستمداران کشورمان برای رفع تحریم‌ها است.

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام سید محمود نبویان در نشست خبری که عصر امروز برای بررسی طرح اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها و صیانت از حقوق ملت ایران برگزار شد، اظهار داشت: دغدغه اصلی برای تدوین این طرح، رفع تحریم‌ها و به عبارت بهتر امتیاز دادن به سیاستمداران کشورمان برای رفع کردن تحریم‌ها است.

وی بیان کرد: برجام ضربه اساسی به منافع ما زده است در حالی که ما به همه تعهدات خود در برجام عمل کردیم و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی هم همواره این موضوع را تایید کرده اند.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: ما بین ۸۰۰ تا یک میلیون بیمار سرطانی داریم و نیاز به داروهایی داریم که سوخت آن ۲۰ درصد است. متاسفانه در برجام موظف شدیم که همه ظرفیت‌های خود در این بخش را یا اکسید کنیم و یا به خارج از کشور بفرستیم.

نبویان با تاکید بر اینکه مهم‌ترین بخش طرح اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها درباره پروتکل الحاقی است، گفت: بر اساس پروتکل الحاقی نظارت‌های آژانس بین‌المللی انرژی اتمی هر زمان و از هر مکانی است و دست آنان باز است اما مجلس در این قانون مصوب کرد که اگر تا یک ماه پس از تصویب این قانون، طرف مقابل تحریم‌ها را لغو نکند، دولت باید اجرای پروتکل الحاقی را لغو کند.

عباسی: دلار ۳۰ هزار تومانی حاصل دولت برجامی است

در ادامه این نشست فریدون عباسی اظهار داشت: متاسفانه تبلیغات سوئی دولتمردان درباره طرح مذکور کردند و این دخالت در امور قوه مقننه است و لازم است با آنان از طریق مرجع قانونی برخورد شود تا دیگر کسی حرف نابجا نزند. در حالی که این طرح برای بهبود زندگی مردم است و این حربه برجامیان است که اینگونه رفتار کنند.

وی بیان کرد: در آینده اگر ما مذاکره کنیم، تیم مذاکره کننده ما باید با عزت مذاکره کند و امتیاز بگیرد.

رییس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی گفت: هدف اصلی از مذاکرات، برداشتن تحریم‌ها بود و رئیس جمهور و وزیر خارجه وعده رفع تحریم‌ها را دادند اما اینگونه نشد و تحریم‌ها تشدید شد.

عباسی اظهار داشت: ما از برجام نتیجه نگرفتیم. این دولت آمد که دلار از پنج هزار تومان بیشتر نشود اما به سی هزار تومان رسید و خانه دار شدن تبدیل به آرزو شده است و این حاصل دولت برجامی است.

نماینده مردم کازرون در مجلس شورای اسلامی گفت: بنده ۳۳ سال شهید فخری‌زاده را می‌شناختم و امروز می‌بینیم که دولتی‌ها وی را هم می‌خواهند مصادره کنند.

وی افزود: در شروع دولت یازدهم برای شهید فخری‌زاده و تشکیلاتش مزاحمت ایجاد کردند. شهید فخری‌زاده در نیمه دهه اول ۷۰ مسئول بود که نقشه راه هسته‌ای کشور را ترسیم کند.

نقدعلی: کسانی که دم از مذاکره می‌زنند، غیرت سیاسی ندارند

در ادامه این نشست، حجت الاسلام محمدتقی نقدعلی گفت: برخی افراد مدام دم از مذاکره می‌زنند و گویا غیرت سیاسی ندارند.

وی بیان کرد: ایران یک سره منتظر یک موضع گیری حماسی در مقابل ترور شهید سردار سلیمانی و شهید فخری زاده است اما متاسفانه برخی از مسئولان به نوعی موضع گیری می‌کنند که نمک روی زخم مردم می پاشند و ما باید انتقام خون شهدای خود را بگیریم.

نماینده مردم خمینی شهر در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: دولت به جای اینکه از ظرفیت تصویب قانون طرح اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها استفاده کند، جای شورای نگهبان می‌نشیند و دیدیم که امروز سخنگوی دولت برای شورای نگهبان هم تعیین تکلیف کرد.

خضریان: ما باید در حوزه سیاست خارجی قوی شویم

در ادامه نشست مذکور، علی خضریان گفت: امروز اتفاق مبارکی در صحن مجلس اتفاق افتاد. ما دو دهه است که گرفتار اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی هستیم و الان دیگر باید متوقف شود و نباید جار و جنجال سیاسی راه انداخت.

وی تاکید کرد: تاکید مجلس انقلابی آن بود که زمان بندی برای توقف اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی کوتاه‌تر باشد و ما باید در حوزه سیاست خارجی قوی شویم.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: درصد بسیار بالایی از بازدیدهای آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از ایران است و چرا از دیگر کشورها غافل هستند؟ این مسئله نشان دهنده آن است که رویکرد سیاست خارجی ما باید از فرستادن پالس ضعف، به سمت فرستادن پیام اقتدار حرکت کند.

رضوانی: مجلس نمی تواند خواسته های دولت را مو به مو اجرا کند

در ادامه این نشست غلامرضا رضوانی گفت: بررسی این طرح در صلاحیت مجلس است و نظام، مکانیسم هایی را برای نهایی شدن این طرح و تبدیل آن به قانون دارد.

وی بیان کرد: این طرح با مسئولان و کارشناسان وزارت خارجه، شورای عالی امنیت ملی و سازمان انرژی اتمی طی جلسات متعدد بررسی شده است.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: اگر ما بخواهیم که تمام چیزهایی که دولتی ها و بخش های دیگر می خواهند مو به مو اجرا کنیم، بهتر است که مجلس سراغ تصویب قانونی نرود. دولت تاکید کرد که با مذاکره وضعیت اقتصادی ما بهبود می یابد اما پس از مدتی از حرف خودشان بازگشتند چرا که به هیچیک از اهداف اقتصادی دست نیافتند.‌

نبویان: مجلس تابع هیئت نظارت بر برجام نیست

در ادامه، نبویان در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا مجلس نقطه نظرات هیئت نظارت بر برجام را درباره طرح اقدام راهبردی برای لغو تحریم ها اتخاذ کرده است، اظهار داشت: مجلس الزام ندارد که حتماً نظر آنان را تأمین کند و ما نباید تابع هیئت نظارت بر برجام باشیم.

وی تصریح کرد: آقایان روحانی، ظریف، شمخانی، دهقان، جلیلی و لاریجانی اعضای هیئت نظارت بر برجام بودند که برخی از آنان چون روحانی و ظریف در شورای عالی امنیت ملی هستند و با آنان درباره این طرح صحبت شده است.

نایب رئیس کمیسیون اصل نود مجلس گفت: طرح اقدام راهبردی برای لغو تحریم ها به معنای خروج از برجام و NPT نیست و ما به برجام و NPT عمل می کنیم.

نبویان در واکنش به اظهارات امروز سخنگوی دولت، اظهار داشت: ربیعی یک فرد امنیتی و اطلاعاتی است و در دولت چه کار می کند؟ مرغ کیلویی ۳۰ هزار تومان شده است و بهتر است که دولت به حل این مشکل بپردازد.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای ادامه داد: قانون تعیین می کند که مجلس در چه موضوعی ورود کند. چطور آن زمان که مجلس لاریجانی ۲۰ دقیقه ای برجام را تصویب کرد، دولتی ها خوشحال بودند و نگفتند که مجلس ورود نکند؟

عباسی: اگر فخری زاده را حامی برجام معرفی کنید، حقایق را رسانه ای می کنم

در ادامه این نشست فریدون عباسی خطاب به کسانی که به دنبال آن هستند که شهید فخری زاده را حامی برجام بدانند، گفت: به این افراد می گویم که اگر بخواهید شهید فخری‌زاده را حامی برجام معرفی کنید، به مطبوعات مطالبی را می گویم چرا که نکاتی را می دانم و رسانه ای می کنم.

وی اظهار داشت: قبیله برجامی در حال حاضر در حال مصادره این شهید بزرگوار هستند که اگر این کار را ادامه دهند، اقدام شدید خواهم کرد و می گویم که با فخری زاده می خواستند چه کار کنند.

خضریان: مهلت یک ماهه به طرف مقابل برای توقف اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی از امروز آغاز شد

در ادامه، خضریان گفت: بر اساس کتاب خاطرات روحانی، اساساً پذیرفتن پروتکل الحاقی برای رفع اتهامات بود و با این راهبرد، زمینه سوءاستفاده‌های غرب گرفته شود و دو دهه درگیر اجرای پروتکل الحاقی هستیم که روحانی و ظریف پذیرفته‌اند و امروز باید پایان داده شود.

وی ادامه داد: ممکن است در روزهای آتی، برخی شیطنت‌ها و کارشکنی‌ها از طرف جریان دلبسته به غرب انجام شود اما مردم بپذیرند که اگر این طرح، آسیب‌هایی هم داشته باشد، بهتر از این است که اقتصاد کشور در گرو انتخابات کشوری باشد که ما هیچ نقشی در آن نداریم.

نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: روزشمار اجرای این قانون از امروز شروع شده است و از زمان تصویب طرح در مجلس، مهلت یک ماهه به طرف مقابل برای توقف اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی آغاز می‌شود.

نبویان: ما الان هم ذیل بند ۷ هستیم

در ادامه این نشست، نبویان در واکنش به سوالی مبنی بر اینکه برخی گفته‌اند با قانونی شدن این مصوبه، ایران ذیل فصل هفتم شورای امنیت سازمان ملل می‌رود، گفت: مگر الان ما ذیل بند ۷ نیستیم؟ در زمان تصویب برجام در مجلس، ظریف گفت ما اولین کشور جهان سومی هستیم که توانستیم در پیش نویس یک قطعنامه دخالت کنیم که منظور وی همان قطعنامه ۲۲۳۱ است که تحریم ها را تجمیع و تست موشکی را ممنوع کرده است.

وی افزود: از ابتدای پرونده هسته‌ای تا سال ۹۲، موضوع هسته‌ای در شورای عالی امنیت ملی بوده اما در سال ۹۲ این پرونده از آنها گرفته شده است. سوال بنده از ربیعی این است که چرا شما این پرونده را از شورای امنیت ملی گرفتید و به ظریف دادید؟

نایب رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی گفت: اگر پرونده در شورای عالی امنیت ملی بود، افراد دیگر از جمله وزیر دفاع هم در مورد آن صحبت می کردند اما در سال ۹۲ روحانی این پرونده را به ظریف داد.